تلاش ها برای حفظ و بازسازی آثار باستانی ،
پیوستن ایران و روسیه به حرکت جهانی "احیای پالمیرا"
ایران و روسیه به ائتلاف جهانی برای حفظ میراث فرهنگی در معرض خطر سوریه، ملحق شدند.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از پایگاه اینترنتی کانترپانچ : جمهوری اسلامی ایران این هفته اعلام کرد آماده مشارکت در بازسازی آثار باستانی است که گروه تروریستی داعش در پالمیرا در سوریه به آنها آسیب رسانده است یا تخریب کرده است. این آثار باستانی یکی از شش آثار ثبت شده میراث جهانی یونسکو در سال هزار و نهصد و هشتاد است.
مسعود سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران این هفته بر آمادگی کشورش در مشارکت در روند بازسازی و مرمت آثار باستانی و فرهنگی تأکید کرد که توسط تروریست ها در سوریه و به ویژه در پالمیرا ز بین رفته اند. وی در نامه ای که این هفته برای ایرینا بوکووا مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد -یونسکو- اعلام کرد ایران آماده پیوستن به تیم احیا و مرمت آثار باستانی در سوریه است، زیرا این آثار بخشی از میراث جهانی محسوب می شوند. دکتر مأمون عبدالکریم مدیر کل اداره آثار باستانی و موزههای سوریه در روز بیست و هفتم ماه مارس از طرح اولیه برای مرمت و احیای آثار باستانی در تدمر خبر داد.
پیوستن روسیه
این در حالی است که روس ها نیز اعلام کردند قصد دارند به جمع کشورهایی بپیوندند که در تلاش برای حفظ میراث فرهنگی جهانی در سوریه هستند. ویتالی چورکین سفیر روسیه در سازمان ملل متحد با ارسال نامه ای به شورای امنیت اعلام کرد مسکو برای مبارزه با دلالان و قاچاقچیان تلاش می کند و می کوشد روند تجارت آثار باستانی غارت شده از مناطق تحت کنترل داعش در سوریه را تسهیل کنند.
در نامه چورکین به شورای امنیت آمده است: حدود صد هزار شیء باستانی که اهمیتی جهانی دارند از جمله چهار هزار و پانصد مکان باستانی -که نه تای آنها در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار دارند- تحت کنترل شورشیان داعش در عراق و سوریه قرار دارند. سودی که از تجارت غیر قانونی این اشیاء عاید داعش می شود، صد و پنجاه تا دویست میلیون دلار در سال تخمین زده می شود.
این در حالی است که برخی منابع می گویند داعش از تجارت غیر قانونی اشیاء باستانی حدود دو میلیون دلار در ماه درآمد کسب می کند.
تجارت داعش
همچنین گزارش هایی در این باره منتشر شده است که داعش از طریق رسانه های اجتماعی در تلاش برای کاهش واسطه ها و انتقال مستقیم این اشیاء به دست خریداران است. در همین حال گفته می شود این معاملات ترجیحا با دلار آمریکا انجام می شوند و معاملاتی که از طریق اینترنت انجام می شود شامل نهادهایی است که در خرید تسلیحات و مهمات مشارکت دارند.