در حاشیه اقدامات قابل تامل در وزنهبرداری؛
از دادنِ فرصت تا آزمون و خطا در المپیک
سخنان اخیر رئیس فدراسیون وزنه برداری در برکناری توکلی همچنان بر غیرفنی بودن این تصمیم صحه می گذارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ فرصت دادن به سرمربی هایی که در یک سال گذشته هدایت تیم ملی وزنه برداری را در دست گرفته اند از سیاست های اصلی علی مرادی رئیس فدراسیون در آستانه المپیک است. بعد از برکناری حسین توکلی سرمربی سابق تیم ملی، هرچند رئیس فدراسیون سعی کرد تا تصمیم گیری چهارشنبه آخر سال 94 را با مسائل فنی گره بزند اما در پاسخ به اینکه چرا این اقدام بعد از کسب نتایج ضعیف در رقابت های جهانی انجام نگرفت اعلام کرد به توکلی فرصت داده بودیم!
بعد از انتخاب سجاد انوشیروانی به عنوان سرمربی جدید تیم ملی، رئیس شورای عالی فنی در نخستین مصاحبه با رسانه های خبری این بار هم تاکید کرد که باید به سرمربی جدید فرصت داد!
سعه صدر و نداشتن نگاه نتیجه گرایانه از نکات مثبت در ورزش است که اغلب کمتر مورد توجه قرار می گیرد و در بسیاری از موارد مشاهده شده که مدیران ورزشی با تصمیم گیری هایی که ناشی از کسب نتایج ضعیف در مقاطع کوتاه بوده به تقویت نگاه نتیجه گرایانه دامن زده اند. در طول یکسال گذشته این سیاست ( فرصت دادن) در حالی از سوی متولی وزنه برداری ایران اجرا شده که هرگز زمان کافی تا المپیک برای ایجاد تغییرات کلان در اختیار نبوده و با کوتاهتر شدن زمان بر اماوگرها بیشتر دامن زده شده است.
بعد از افشاگری حسین توکلی مبنی بر اینکه حذفش به علل غیرفنی بوده و انتخابات مازندران علت اصلی فدراسیون برای انتخاب سرمربی جدید بوده است، علی مرادی در آخرین مصاحبهاش، مصدومیت بهداد سلیمی، سعید محمدپور و علی هاشمی را در از هم پاشیدن شیرازه تیم ملی پیش کشید و به نداشتن اعتماد به نفس توکلی در اعلام نفرات نهایی تیم ملی اشاره کرد. در ادامه هم با توضیح اینکه در ورزش همه چیز بهم ربط دارد به صراحت ارتباط نداشتن انتخابات مازندران به این تصمیم فنی را نقض نکرد و انتخابات را جزئی از ورزش برشمرد.
اینجاست که رئیس فدراسیون به اظهارات سرمربی سابق تیم ملی مبنی بر برکناریاش به علل غیرفنی و ارتباط این تصمیم با انتخابات مازندران مُهر تایید می زند و به صراحت تاکید می کند که در ورزش همه چیز بهم مربوط است.
بطور حتم برای رسیدن به موفقیت در ورزش همه چیز بهم مربوط است؛ نداشتن زمان، آزمون و خطا نبودن جایی به نام المپیک، فرصت سوزی نکردن به علل شخصی، بهره برداری از افراد مجرب و برخی عوامل دیگر از جمله فاکتورهایست که می تواند زمینه رسیدن به موفقیت را فراهم کند.
با وجود همه این اتفاقات، همچنان فدراسیونیها وانمود می کنند پایه تصمیم گیری های اخیر توجیهات فنی دارد و با اتکاء به خردجمعی اتخاذ شده است، در صورتی که واقعیت چیز دیگریست و برخی اعضای شورای فنی تصمیمگیرنده نهایی را شخص علی مرادی می دانند.
با این وجود برای سجاد انوشیروانی سرمربی جوان و کم تجربه آرزوی موفقیت داریم، هرچند او هم مانند توکلی کارنامه خاصی در مربیگری ندارد اما با احترام به پیشینه درخشانش در بازی های المپیک و استناد به تحصیلات دانشگاهی و عملکرد قابل قبولی که در اردوهای تیم ملی جوانان داشته امید است اسباب فنی موفقیت وزنه برداران را در المپیک ریو بخوبی فراهم کند، البته اگر آقای رییس، به برکناری انوشیروانی و انتخاب فردی جدید و جویای نام اقدام نکند.
با این همه تلاش کردیم برای برطرف شدن ابهامات، شبهات و پاسخ به برخی سولات، مصاحبه ای تلویزیونی با رئیس فدراسیون وزنه برداری داشته باشیم که این فرصت فراهم نشد.
فرزانه آذرفام