دبیرجشنواره روحانی و سینما:
هدف اصلی برگزاری جشنواره رفع سوء تفاهم هاست
دبیر دومین جشنواره روحانی و سینما گفت: تصمیم داریم سومین دوره این جشنواره را در سطح بین المللی و بین ادیان برگزار کنیم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیمادر نشست خبری اختتامیه دومین جشنواره روحانی و سینما که با حضور حجت الاسلام علی
سرلک دبیر جشنواره و سجاد کریمان مجد دبیر اجرایی آن برگزار شد ، سرلک افزود : ما در دوره اول جشنواره که در اردیبهشت 93 برگزار شد نوعی جشنواره همایش را برگزار کردیم و شاهد برگزاری نشست های تجلیلی بسیار خوبی بودیم .
سرلک با بیان اینکه این جشنواره سال گذشته با حمایت بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد و امسال با حمایت حوزه هنری برگزار می شود گفت : ما قرار بود این جشنواره را شهریور94 برگزار کنیم اما به دلیل مشکلات مالی و فنی این اتفاق نیافتاد.
دبیر دومین جشنواره روحانی و سینما با بیان اینکه این جشنواره به نوعی درون جوش است افزود: امیدوارم در دوره بعد حمایت بیشتری از ما شود و می خواهیم در دوره بعد به مسایل بین المللی و مسیحیت بپردازیم.
دبیر اجرایی دومین جشنواره روحانی و سینما هم در این نشست خبری در سخنانی گفت:در فراخوانی که انجام شد متقاضیان در این جشنواره در سه بخش فیلم بلند داستانی، مستند و مجموعه تلویزیونی شرکت کردند که در بخش فیلم های بلند داستانی ، آثار از ابتدای سال 57 تا به امروز مورد بررسی قرار گرفت و شرط ما برای انتخاب فیلم ها حضور تاثیرگذار روحانیت در فیلم ها بود.
کریمان مجد افزود: در بخش فیلم های بلند داستانی 48 فیلم به دست ما رسید و پرویز شیخ طادی ، منوچهر شاهسواری ، مجتبی راعی و حجت الاسلام صارمی جعفری از میان این 48 اثر ، 13فیلم را به عنوان نامزد انتخاب کردند.
وی ادامه داد:فیلم های زیرنور ماه ، مارمولک، طلا ومس ،حق السکوت ، فرشته ها با هم می آیند، او ، رسوایی ، پابرهنه در غیبت ، یک حبه قند، کودک و سرباز ، استشهادی برای خدا ، به آهستگی وگهواره ای برای مادر ، 13 فیلمی هستند که در مراسم اختتامیه جشنواره در روز جمعه 27 فروردین به منتخب آنها جوایزی اهدا خواهد شد.
وی افزود: در بخش مجموعه های تلویزیونی از میان 37 سریال که از سال 57 تا به امروز در باب روحانیت ساخته شده 12 اثر برای داوری معرفی شده است.
کریمان مجد ادامه داد: داوران این بخش را بهروز افخمی، سهیل جهان بیگلری و حجت الاسلام شهاب مرادی تشکیل دادند که این سریال ها شامل مدرس ، مرغ حق ، شیخ مفید، روشنتر از خاموشی، کیف انگلیسی، حربه نشین ، آخرین گناه ، تبریز در مه، سالهای مشروطه، دودکش، کوچک جنگلی و تنهایی لیلا دوازده سریال برتر هستند.
وی افزود: از میان 139 مستند ارسال شده به دبیرخانه جشنواره که از سال 92 به بعد ساخته شده است 5 مستند ، نامزد دریافت جایزه بهترین مستند شدند.
کریمان مجد گفت: داوران این بخش را محسن یزدی، وحید چاووش ، سلیم غفوری تشکیل می دهند.
دبیر اجرایی این جشنواره درباره جزییات اختتامیه آن گفت: در روز جمعه 27 فروردین ابتدا نشستی با نام «فرصتها تا تهدیدها ، روحانی و سینما» برگزار خواهد شد که در آن حجت الاسلام سرلک، محمد صادق کوشکی، رضا کیانیان و شهریار بحرانی حضور دارند و در ساعت 17:30 دقیقه اختتامیه آغاز و ساعت 20 به پایان می رسد.
وی گفت: در این دوره 5 جایزه به برترین ها تعلق می گیرد که شامل جایزه بهترین فیلم از نگاه دبیر جشنواره ، بهترین فیلم بلند داستانی ، بهترین سریال تلویزیونی ، بهترین کارگردان مستند و جایزه ویژه به بهترین بازیگر نقش روحانی داده می شود .
کریمان مجد افزود: آثار برتر سینمایی و تلویزیونی درباره نقش روحانی در سینما و تلویزیون از سال 57 در این جشنواره باهم به رقابت می پرداختند.
در ادامه این نشست حجت اسلام سرلک همچنین درباره انتخاب فیلم سینمایی مارمولک، در بین 13 کاندید فیلمهای بلند سینمایی گفت: در دوره گذشته کمال تبریزی کارگردان این فیلم از افرادی بود که در زمینه های مختلف به ما کمک کرد .
وی افزود: فیلم مارمولک فیلم توانمندی به لحاظ فرم و بازی بود و این فیلم کمک زیادی به پر رنگ شدن نقش روحانیون در فیلم ها شد و اقبال سینمایی ها به پرداختن به مسئله روحانیت را بیشتر کرد.
سرلک بابیان اینکه هدف اصلی ما از برگزاری این جشنواره رفع سوء تفاهم هاست ادامه داد: درسال های گذشته سوء تفاهم های زیادی بین روحانیون و سینماگران بوجود امده بود و پیام های منفی و ناخوشایندی میان انها رد و بدل شده بود .
وی افزود: گاهی اوقات بعضی از سینماگران اقبال کمی نسبت به مسائل روحانیت نشان می دهند؛ ما در جشنواره سال گذشته به70 درصد موضوعاتی که می خواستیم رسیدیم اما بخشی از روحانیت از ظرفیت سینما غافل است .
سرلک گفت: بعد از انقلاب هیچ دلیلی ندارد که روحانیت خود را از سینما و سینما خود را از روحانیت دور کند ما در جشنواره سال گذشته سعی کردیم تا حد زیادی سو تفاهم ها را رفع کنیم.
وی افزود: من آرزو دارم مرکزی را در دبیرخانه این جشنواره راه اندازی کنم که در آن فیلمسازان علاقه مند به پرداختن مسائل روحانیون ، فیلم نامههایشان را به آنجا بیاورند و با هم به تحلیل و گفتگو بپردازیم.
اختتامیه دومین جشنواره روحانی و سینما جمعه 27 فروردین در حوزه هنری برگزار می شود.