گنجینه کتب خطی عطار در آستان قدس رضوی در معرض نمایش
علاقمندان به بازدید از این آثار می توانند تا پایان فروردین صبح و عصر به گنجینه نسخ خطی مراجعه کنند
گنجینه کتب خطی عطار در آستان قدس رضوی در معرض نمایش قرار گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی امروز گفت: این گنجینه نفیس با بیش از 110 نسخه خطی از آثار شاعر و بزرگ ایرانی، فریدالدین ابوحامد عطار نیشابوری در گنجینه نسخ خطی کتابخانه مرکزی این آستان در معرض بهره مندی محققان قرار گرفته است.
حجت الاسلام محمدحسن نوری نیا افزود: در این گنجینه پنج نسخه خطی از کتب معروف عطار نیشابوری شامل 'اسرارنامه، مصیبت نامه، اشترنامه، خسرونامه، الهی نامه و منطق الطیر از نفاست بالایی به لحاظ نوع کتابت، قدمت و فرد کاتب برخوردار است.
او گفت: آثار نظم و نثر این عارف و شاعر بلندآوازه ایرانی که در پایان قرن ششم و آغاز قرن هفتم می زیسته، از جمله دیوان اشعار، منطق الطیر، تذکره الاولیاء، الهی نامه، بلبل نامه، اسرارنامه، خسرونامه، مختارنامه، بیسرنامه، هیلاج نامه، جوهرالذات، مصیبت نامه، پندنامه، اشترنامه، فتوت نامه و ولدنامه یا پسرنامه از آثار عطار نیشابوری در گنجینه مخطوطات آستان قدس رضوی است.
رئیس اداره مخطوطات سازمان کتابخانه های آستان قدس رضوی افزود: علاقمندان به بازدید از این آثار می توانند تا پایان فروردین صبح و عصر به گنجینه نسخ خطی مراجعه کنند.
در گنجینه نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس، بیش از 97 هزار کتاب خطی نگهداری می شود که از این تعداد هفت هزار و 200 نسخه مربوط به حوزه ادبیات است.
کتابخانه آستان قدس رضوی از غنی ترین کتابخانه های جهان اسلام است و بر اساس اطلاعات منتشر شده یکی از موسسات پژوهشی آمریکا ، این کتابخانه در ردیف 20 کتابخانه ای قرار گرفته که سبب تغییر جهان شده اند.
اکنون سه میلیون و 600 هزار جلد کتاب چاپی در کتابخانه مرکزی و 53 کتابخانه آستان قدس رضوی وجود دارد.
25 فروردین ماه در سالنامه جمهوری اسلامی ایران به نام روز بزرگداشت عطار نیشابوری نامگذاری شده است.