جراح سرشناس ایرانی:
خدمت به شاگردان افتخار من است + فیلم
پروفسور سمیعی گفت: خدمت به شاگردانم افتخار من است
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما،
پروفسور مجید سمیعی در مراسم تقدیری که از مقام وی در سالن همایش های رازی برگزار شد ضمن درود و سلام به دانشجویان کشور، خطاب به دانشجویان حاضر در این مراسم افزود: آینده پیشرفت کشور در وجود شماست و این آرزوی یک استاد علاقه مند به وطنش است.
وی گفت: اگر در جوانی استاد بودم، دانش خود را در سراسر جهان به اشتراک می گذاشتم.
این جراح مغز و اعصاب ادامه داد: البته کسانی که تاریخچه 50 سال اخیر کشور را می دانند بخاطر دارند که من سالی یکی دو مرتبه به ایران می آیم و دانش و تجربیات خود را در اختیار استادان کشورم قرار می دهم.
پروفسور سمیعی افزود: من در تهران به دنیا آمدم و اصلیت پدرم گیلانی بوده است و از دوران نوجوانی علاقه به علم پزشکی و مغز و اعصاب داشتم.
وی ادامه داد: اگر دانشجویان به تحصیل خود اعتقاد نداشته باشند پیشرفت نمی کنند و بدانند پس از پدر و مادر، استادان نقش بسیار مهمی در زندگی آنها ایفا می کنند.
این جراح سرشناس ایرانی گفت: مغز پیچیده ترین عضو بدن است که 1300 تا 1400 گرم وزن دارد و نکته قابل ذکر اینکه مغز مردان 100 گرم بیش از زنان است؛ البته کیفیت سلول های مغز زنان بالاتر از مردان است و این نتیجه در امتحانات دانشگاهی اثبات شده است.
*در مرکز علوم اعصاب فقط علم و دانش قدرت تصمیم گیری دارد
وی افزود: در مرکز علوم اعصاب، نفوذ و رابطه بازی نخواهد بود و من قول می دهم همه افرادی را که در این مرکز انتخاب کرده ایم از بهترین های کشور در سال های اخیر بوده اند.
پروفسور سمیعی گفت: زنان علاوه بر موفقیت در کار، در منزل هم تمرکز حواس بالایی دارند و این تمایز مغز زنان و مردان را می رساند.
وی با بیان اینکه عملکرد مغز نیازمند 10 وات در ساعت انرژی در ساعت است ادامه داد: مغز تغییر و تحول بالایی دارد که وابسته به نحوه استفاده از آن است چنانچه کسانی که بیشتر حرف می زنند بیشتر از نورون های مغزشان استفاده می کنند.
این جراح مغز و اعصاب گفت: بنده جزو معدود جراحانی بودم که حدود50 سال پیش تحقیقات میکروسکوپی روی اعصاب انجام دادم و تکنیک های مختلفی در علم مغز و اعصاب بکار بردم.
سمیعی با بیان مختصری از اعمال جراحی خود در جهان افزود: برای بنده افتخار است که تجربیات خود را با دانشجویان کشورم مطرح کنم و امیدوارم این شانس را داشته باشم تا جشن بیستمین سال جراحی مغز را در پاییز امسال برگزار کنیم.
وی گفت: مرکز علوم اعصاب ما تجربه ای 50 ساله خواهد داشت و بسیار بالاتر از مراکز مشابه در جهان خواهد بود و خوشحالم که دکتر فرهادی نخستین استاد در این مرکز بوده است و می خواهیم تمام آنچه شما دانشجویان از امکانات مغز و اعصاب می خواهید در این مرکز باشد.
پروفسور سمیعی با بیان اینکه اگر کسی نامه سفارشی برای حضور در این مرکز بیاورد صلاحیت اش رد شده است گفت: در این مرکز فقط علم و دانش قدرت تصمیم گیری دارد.
*فعالیتهای پروفسور سمیعی تنها در زمینه مغز و اعصاب نیست
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم گفت: اقدامات و فعالیتهای پروفسور سمیعی فقط در زمینه مغز و اعصاب نیست و وی در رشتههای دیگر نیز شاگردان متعددی را تربیت کرده است.
محمد فرهادی با خاطراتی درباره برپایی نخستین همایش مغز و اعصاب در سال 74 افزود: باید حضور استاد سمیعی را در ایران ارج بنهیم و از حضور ایشان کمال استفاده را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه پروفسور سمیعی از 20 سال گذشته تاکنون در ایران فعالیت داشته است تاکید کرد: اقدامات وی به دانشگاه علوم پزشکی ختم نمی شود و ما به دنبال این هستیم که در مرکز تحقیقاتی بین المللی مجید سمیعی در زمینه علوم پزشکی و علوم زیستی و طبیعی فعالیت داشته باشیم و از راهنمایی های این استاد استفاده کنیم.
فرهادی افزود: امیدواریم بتوانیم در این مرکز در زمینه های علوم شناختی فعالیت های گسترده ای انجام دهیم.
*امیدواریم روزی دانشجویان ما پروفسور سمیعی شوند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در این مراسم گفت: امیدواریم روزی همه دانشجویان ما پروفسور سمیعی شوند.
دکتر سید جواد حاجی میراسماعیلی افزود: این دانشگاه مفتخر به 5 دهه فعالیت و حضور 8500 دانشجو است که امیدواریم روزی هر کدام یک پروفسور سمیعی برای کشور باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران 810 عضو هیئت علمی دارد که در 10 دانشکده فعالیت دارند گفت: دانشکده مدیریت و علوم رفتاری این دانشگاه تنها دانشکده تخصصی در حیطه فعالیت خود در میان دانشگاه های علوم پزشکی کشور است.
وی افزود: در سال گذشته دانشکده داروسازی این دانشگاه راه اندازی شده است و خوشبختانه در نشستی با وزیر بهداشت مجوز احداث دانشکده دندانپزشکی در سال 95 محقق می شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: 31 مرکز تحقیقاتی مجرب و 17 بیمارستان توسط این دانشگاه فعالند و امیدواریم با حضور افتخاری پروفسور سمیعی به عنوان هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران بتوانیم به جایگاه واقعی برسیم.
در پایان این مراسم لوح استاد افتخاری دانشگاه علوم پزشکی ایران به پروفسور سمیعی تقدیم شد.
پروفسور مجید سمیعی پزشک و جراح مغز و اعصاب سرشناس ایرانی است.
وی در حال حاضر ریاست بیمارستان خصوصی علوم عصبی هانوفر در آلمان را بر عهده دارد که خود بنیانگذار آن بوده است.
سمیعی در زمینه تورم مغز و ترمیم و بازسازی جراحی دستگاه عصبی محیطی مطالعات مهمی انجام داده است.
وی بیشترین اعمال جراحی روی تومورهای موسوم به «نورینوم آکوستیک» انجام داده است.
سمیعی در 10 مهر 1390 به دریافت عنوان استاد افتخاری دانشگاه تهران نائل شد.
وی همچنین در سال 2014 از سوی آکادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب عنوان برترین جراح مغز جهان را به خود اختصاص داد.