مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران گفت: تا چهار سال آینده صید فانوس ماهیان در آبهای دریای عمان به 100 هزار تن در سال خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مختار آخوندی اظهار داشت: صید فانوس ماهیان طی سال گذشته پنج هزار و 700 تن بوده است.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران در ادامه تصریح کرد: این آمار در حالی است که پارسال میزان صید فانوس ماهیان به 10 هزار تن افزایش یافته و حاکی از رشد 80 درصدی صید این گونه ماهیان در مقایسه با مدت مشابه سال ماقبل آن است.
وی دلیل این افزایش میزان صید را ، افزایش ناوگان صیادی اختصاصی صید فانوس ماهیان و توجه ویژه سازمان شیلات ایران و بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این حوزه عنوان کرد.
این مقام مسئول در سازمان شیلات ایران در ادامه سخنان خود افزود: هم اکنون صید فانوس ماهیان با 30 فروند شناور اختصاصی در آبهای عمان در حال انجام است.
مختاری یادآور شد: همچنین 9 فروند شناور صید صنعتی کلاس فردوس نیز در آبهای عمان به صید فانوس ماهیان می پردازد.
آخوندی ادامه داد : صیادان همراه با صید فانوس ماهیان سایر گونه های ماهیان را نیز صید می کنند.
به گفته مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، هم اکنون هر فروند شناور صید فانوس ماهیان به مدت 45 روز در آبهای عمان به صید می پردازد و سپس برای تخلیه به ساحل باز می گردد.
وی با بیان انیکه ذخایر فانوس ماهیان بسیار غنی و کوتاه عمر است ، بیان داشت: ذخیره سالانه فانوس ماهیان در آب های عمان دو میلیون و 300 هزار تن است و می توان سالانه بین 200 تا 300 هزار تن از این گونه ماهیان را صید کرد.
مختاری گفت : در مرحله نخست طرح صید فانوس ماهیان قرار است تا سال 99 میزان صید فانوس ماهیان به 100 هزار تن در سال خواهد رسید.
آخوندی اظهار داشت: بر اساس پیش بینی های صورت گرفته در سه مرحله، صید سالانه فانوس ماهیان به 300 هزار تن در سال خواهد رسید.
به گفته مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران، با وجود اینکه تحقیقات در خصوص صید فانوس ماهیان در آبهای عمان سابقه پنجاه ساله دارد اما طی این سالها هیچ گاه برنامه ریزی مشخصی برای بهره برداری از این منابع غنی آبزیان دریای عمان صورت نگرفته بود.
آخوندی بیان کرد: از سال 87 با همکاری مشترک سازمان شیلات ایران، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور و بخش خصوصی با وارد کردن یک فروند شناور صید فانوس ماهیان از کشور تایلند، برداشت فانوس ماهیان در حجم انبوه از دریای عمان آغاز شد.
وی اظهار داشت : برداشت فانوس ماهیان سال های اخیر ادامه یافت و به زودی به اهداف کلان تعیین شده برای حداکثر برداشت از این گونه آبزیان خواهیم رسید.
مدیر کل دفتر امور صید و صیادی سازمان شیلات ایران تصریح کرد: فانوس ماهیان گونه های آبزیان محسوب می شود که عمر کوتاهی دارد و به عنوان خوراک سایر آبزیان در دریا مورد استفاده قرار می گیرد، بنابراین می توان با صید فراوان این گونه ماهیان، بهره مناسبی دریافت کرد.
وی بیان کرد: این گونه ماهیان از ارزش پروتئینی و غذایی بالایی برخوردار است که متاسفانه هم اکنون با قیمت فوق العاده پایین در کارخانه های صنایع شیلاتی به پودر ماهی تبدیل می شود.