سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی معتقد است افزایش سرمایه بانک ها از مزایای لایحه بودجه 95 است که باعث می شود بانک ها بتوانند به حوزه صنعت و تولید اعطای تسهیلات داشته باشند.
محمدحسین قربانی در نشست علنی امروز (یکشنبه 22 فروردین) مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه بودجه 95 در موافقت با آن، شفافیت بودجه را یکی از مزایای آن دانست و گفت: بودجه 95 فارغ از هرگونه زد و بند و مبتنی بر واقعیات نگارش شد که در سال های گذشته کمتر چنین وضعی را داشتیم.
نماینده مردم آستانه اشرفیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: عدم تعارض با قوانین از دیگر ویژگی های لایحه بودجه 95 است، چنانچه در سنوات گذشته بودجه با قوانین و اسناد بالادستی تعارض داشت که مشکلاتی را به وجود آورد که گزارش های دیوان محاسبات گواه آن است.
وی افزود: بودجه 95 براساس حفظ سیاست های کلی نظام بوده و حوزه های دفاعی کشور مورد توجه ویژه قرار گرفته است. همچنین در این بودجه حدود 50 میلیارد دلار فاینانس برای اتمام طرح های زیربنایی اختصاص داده شده که مورد انتظار مردم بود.
قربانی افزایش سرمایه بانک ها را از دیگر مزایای لایحه بودجه 95 بیان کرد و گفت: بانک ها به بهانه کمبود بودجه تسهیلاتی به حوزه تولید نمی دادند که با افزایش سرمایه آنها قصد رفع این ادعا و حتمی شدن کمک بانک ها به حوزه صنعت و تولید را داشتیم.
این نماینده مردم در مجلس ادامه داد: مقام معظم رهبری بحران صنعت را حدود 60 درصد عنوان کردند و موضوع اشتغال نیز از دغدغه های ایشان بود که با افزایش سرمایه بانک ها برطرف می شود.
وی افزایش بودجه صندوق نوآوری و شکوفایی طرح های نوین به 200 میلیون دلار را از دیگر مزیت های بودجه 95 برشمرد و اظهار کرد: توسعه این صندوق می تواند تحقیقات در کشور را عملیاتی کند همچنین اختصاص 500 میلیون دلار برای آبیاری تحت فشار می تواند شروعی برای خودکفایی در حوزه کشاورزی و پرداخت وام رایگان به کشاورزان باشد.
قربانی ادامه داد: تامین اعتبار جذب نیروی فرهنگی و درمانی به تعداد 30 هزار نفر از دیگر توجهاتی است که دولت در لایحه بودجه 95 به آن مبذول داشته است. همچنین با افزایش بودجه بیمه سلامت قصد رفع کسری آن را داشته ایم.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در پایان ساماندهی اعتبارات متفرقه بودجه سال های گذشته و افزایش حقوق بازنشستگان را از نکات مثبت لایحه بودجه 95 برشمرد و خاطرنشان کرد: تقویت اعتبار لازم برای اعطای جایزه صادراتی نیز از مواردی است که دولت در بودجه 95 برای تشویق تولیدکننده و صادرکننده در نظر گرفته است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لایحه بودجه منحنی تورم را افزایش می دهد، گفت: نرخ تورم در کشور 4 برابر نرخ متوسط جهانی است.
علیرضا سلیمی در نشست علنی امروز (یکشنبه 22 فروردین) مجلس شورای اسلامی در بررسی لایحه بودجه 95 در مخالفت با آن افزود: از زحمات طاقت فرسای معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور و کمیسیون تلفیق در بررسی لایحه بودجه تشکر می کنم. بودجه سال 95 دارای نقاط قوتی است که باید قبل از رسیدگی به آن نقایص نیز جبران شود.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: مهم ترین نقص در بحث نفت و بودجه با نفت 40 دلاری است که این موضوع دست یافتنی نیست. سال گذشته نفت 30 دلار به فروش می رسید و نفت 40 دلاری آرمان گرایانه است و مشخص نیست که این مبلغ قابلیت بازگشت به کشور را داشته باشد که نتیجه آن کسری بودجه خواهد بود.
وی تصریح کرد: بودجه عمرانی در سال گذشته 20 هزار میلیارد عملکرد داشته است که در لایحه سال جاری این رقم به 60 هزار میلیارد افزایش پیدا کرده است، بنابراین در زمانی که عملکرد ما در سال گذشته 20 هزار میلیارد بوده است بودجه 60 هزار میلیاردی قابل دست یافتن نیست.
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به اینکه متاسفانه در لایحه بودجه، پیشنهاد 197 هزار میلیارد برای بخش هزینه ای داده شده است، تصریح کرد: این رقم سال گذشته 171 هزار میلیارد بود که در کمیسیون تلفیق به 208 هزار میلیارد افزایش پیدا کرده است، بنابراین این بودجه هزینه ای چگونه می تواند با رویکرد توجه به اقتصاد مقاومتی باشد؟
سلیمی ادامه داد: در بحث هدفمندی یارانه ها کار قابل قبولی انجام شد و ما نیاز به مصوبه داشتیم، بنابراین دست دولت برای حذف 3 دهک برای جلوگیری از دریافت یارانه باز بود، اما با توجه به اینکه بانک اطلاعاتی در این زمینه نداریم، متاسفانه با اتکا به رندوم برخی افراد به ناحق از دریافت یارانه حذف شدند.
وی با انتقاد از اینکه در حوزه آموزش و پرورش یک هزار و پنجاه میلیارد تومان کسری وجود دارد، گفت: مطالبات فرهنگیان و معلمان روی زمین باقی مانده است و متاسفانه در حوزه فرهنگ نسبت به سایر بخش ها، افزایش بودجه 4 درصد کمتر بوده است، بنابراین این افزایش عادلانه نیست، چرا که در برخی بخش ها افزایش 160 درصدی وجود دارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: همچنین در حوزه فرهنگ، بودجه برخی نهادهای مردمی و انقلابی صفر درصد است، البته در بخش بهداشت و درمان نیز با 2 هزار میلیارد تومان کسری در دانشگاه های علوم پزشکی مواجه هستیم که این بودجه تا پایان سال در بخش بیمه 15 هزار میلیارد کسری به وجود می آورد، از سوی دیگر با توجه به اینکه در حوزه تورم کارهای قابل قبولی انجام شده است، اما با همین کاهش تورم در حال حاضر نرخ تورم بیش از 4 برابر نرخ متوسط جهانی و 2 برابر نرخ خاورمیانه است، بنابراین با این بودجه منحنی تورم روزبه روز افزایش می یابد.
مصری در موافقت :لایحه بودجه ۹۵ با توجه به شرایط ویژه کشور در وضعیت تصویب برجام مورد توجه قرار گیرد
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: تدوین لایحه بودجه ۹۵ با توجه به شرایط ویژه کشور در وضعیت تصویب برجام، کاهش شدید قیمت نفت، رکود اقتصادی و لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی اقدام مثبتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
عبدالرضا مصری در نشست علنی امروز (یکشنبه، 22 فروردینماه) مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه 95 گفت: تدوین لایحه بودجه 95 با توجه به شرایط ویژه کشور در وضعیت تصویب برجام، کاهش شدید قیمت نفت، رکود اقتصادی و لزوم توجه به اقتصاد مقاومتی اقدام مثبتی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی گفت: فاصله بین انتظارات و توقعات با منابع در اختیار دولت قابل توجه است. با تدوین و تنظیم ده برنامه بودجه دیگر نیز نمیتوان فاصله بین توقعات و انتظارات را پر کرد.
وی در ادامه گفت: کلیات لایحه بودجه 95 در واقع مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی است. مخالفت با بندهای لایحه ارائه شده حق نمایندگان است و باید اصلاحات مدنظر نمایندگان صورت گیرد اما کلیات آن باید توسط نمایندگان ملت تصویب شود.
عضو کمیسیون تدوین آئین نامه داخلی مجلس گفت: متاسفانه نظام بودجهریزی کشور دچار نقاط ضعف زیادی است، ملت، دولت و مجلس از روند نظام بودجه ریزی کشور رضایت ندارند. سیستم نخ نما شده بودجه نویسی در کشور باید به شکل جدی اصلاح شود. بزرگترین اشتباه این است که برخی گمان میکنند با اصلاح بودجه میتوان نظام اقتصادی کشور را اصلاح کرد. در حالی که لایحه بودجه تنها دخل و خرج دولت را مشخص میکند.
وی در ادامه گفت: مشکل اساسی اقتصاد ایران نظامهای مختلف اقتصادی است. نظام بانکداری، نظام مالیاتی، نظام گمرک و نظام اداری کشور دارای ایرادات اساسی است. موفقترین افراد در کشور کسانی هستند که فرار مالیاتی میکنند. با نرخ نجومی سود بانکی، توسعه اقتصادی غیر ممکن است. نرخ نجومی قاچاق کالا و نقص نظام گمرکی کشور مسئلهای است که منجر به اشتغال زایی در کشورهای دیگر میشود.
مصری گفت: نظام بودجهریزی کشور براساس برنامه است اما این روند تاکنون موفقیت آمیز نبوده است. تاکنون 5 برنامه توسعه، تدوین و اجرایی شده است اما فاصله مناطق محروم و توسعه یافته تاکنون برداشته نشده است. استان کرمانشاه با 23 درصد بالاترین نرخ بیکاری را در کل کشور داشته است. نظام بودجهریزی کشور به گونهای است که دهها هزار پروژه در نقاط مختلف کشور به صورت نیمه کاره رها شدهاند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: متاسفانه 80 درصد بودجه دولت به هزینههای جاری اختصاص یافته است. تعداد کارکنان دولت و نهادهای دولتی نسبت به کشورهای توسعه یافته جهان بسیار زیاد است و این موضوع از اختصاص بودجه در جهت توسعه اقتصادی و عمرانی کشور جلوگیری می کند.
وی تصریح کرد: با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، اصناف گرفتار رکود هستند بنابراین نباید به آنها با افزایش مالیات فشار مضاعف وارد کرد. دولت باید از افرادی که با فرار مالیات ثروت اندوزی میکنند برخورد کند. توجه به مطالبات کشاورزان موضوعی است که باید دولت به صورت جدیتری آن را محقق کند.
این نماینده مجلس نهم گفت: اگرچه تصویب کلیات لایحه بودجه اقدامی است که نمایندگان به آن رأی مثبت خواهند داد و اصلاحات مدنظر آنها اعمال میشود اما سیستم بودجهریزی کشور باید اصلاح شود.
کامران در مخالفت: ضرورت توجه به مشکلات مددجویان
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم توجه به مشکلات مددجویان کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی گفت: باید در بودجه بخش فرهنگی به بودجه هنرمندان، سختی کار و همچنین مسائل خبرنگاران توجه شود.
حسن کامران در نشست علنی امروز (یکشنبه، 22 فروردین) مجلس شورای اسلامی، با گرامیداشت یاد شهید صیاد شیرازی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 95 گفت: شهید صیاد شیرازی تابع تکلیف و نمونه عمل بودند بنابراین مسئولان برای اجرای اقتصاد مقاومتی باید این موضوع را در زندگی خود مبنا قرار دهند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقام معظم رهبری به تابوت شهید صیاد شیرازی بوسه زد گفت: باید سیاست های اقتصاد مقاومتی در بودجه با جدیت به کار گرفته شود و جای انجام این مهم در بودجه خالی است.
کامران افزود: من عضو هیأت نظارت بر سفرهای خارجی هستم و بعد از ا نجام سفر خارجی اعلام می کنند که خارجی ها دبه کرده اند در پاسخ به این موضوع اظهار داشتیم حال که دروازه ها باز شده بیان این موضوعات مطابق با اقتصاد مقاومتی نیست.
وی گفت: باید به مناطق آزاد اقتصادی و تجاری بیشتر توجه شود و در بودجه سال 94 در خصوص سازمان مدیریت و برنامه ریزی گفته شد این سازمان موظف است نظارت های لازم را انجام دهد و در بودجه 95 در پیوست 3 بیاورد باید سوال کرد این موضوع کجا لحاظ شده است این در حالی است که در دنیا حساب و کتاب در این رابطه وجود دارد.
کامران ادامه داد: مناطق آزاد در موضوع صادرات از معافیت مالیاتی برخوردار است این در حالی است که اگر درست عمل می شد صادرات غیر نفتی افزایش پیدا می کرد.
وی گفت: بنده سال ها در کمیسیون تلفیق حضور داشته ام به جداول و ردیف های بودجه ای به طور کامل رسیدگی نمی شود حتی در جدول 17 فرهنگی که از ما بهتران آن را می بینند در حالی بیمه مداحان لحاظ شده که بیمه قالیبافان قطع شده است.
کامران ادامه داد: در بخش فرهنگی باید به بودجه هنرمندان و سختی کار و همچنین مسائل خبرنگاران توجه شود.
وی افزود: باید مطابق فرمایشات مقام معظم رهبری به بنیه دفاعی توجه شود همچنین منویات مقام معظم رهبری در خصوص اختصاص صندوق توسعه ملی باید به طور کامل رعایت شود و باید پاسخ داده شود.
کامران ادامه داد: در ماده 72 احکام به وضعیت بازنشستگان نیروهای مسلح توجه شده و در ماده 84 بیان شده که حقوق مدیرعاملان و اعضای هیأت مدیره ها نباید بیش از 10 برابر مصوب شورای عالی کار باشد.
وی با اشاره به مسائل بازنشستگان ذوب آهن گفت: باید موضوع همسان سازی حقوق کارگران مورد رسیدگی قرار داده شود و نباید فراموش کرد یکی از بازنشستگان سالخورده ذوب آهن فوت کرد. بیمه کارفرمایان بخش کشاورزی، رزمندگان، روستاییان و عشایر و منابع مورد نیاز بخش آب در موضوع آمایش و مسائلی مانند انتقال آب و قنوات باید در بودجه به طور کامل رسیدگی می شد.
عضو کمیسیون کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: باید تبصره ها و نقص ها در بودجه برطرف شود و به منابع کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی توجه ویژه شود.
نگهبان سلامی در موافقت: افزایش چشمگیر اعتبارات عمرانی در لایحه بودجه ۹۵
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با استقبال از افزایش قابل قبول بودجه عمرانی و لایحه بوجه سال گذشته افزود: با این بودجه بسیاری از پروژ های عمرانی نیمه کاره در شهرستان ها به اتمام می رسد.
محمود نگهبان سلامی در درنشست علنی امروز (یکشنبه 22 فروردین) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه 95 در موافقت با آن گفت: بودجه سال 95 نخستین بودجه بعد از رهایی از تحریم های غرب به شمار می آید بنابراین فرصت بسیار خوبی برای اقتصاد ایران است که این بودجه در حوزه های مختلف، ویژگی های بسیاری دارد.
نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی دیگر از ویژگی های لایحه شفافیت، جامعیت و در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و توجه به شعار سال است. نکته مهم دیگر در این لایحه لحاظ شدن راهکارهایی برای رفع مشکل تامین مالی بانک ها است که از جمله این موارد افزایش سرمایه بانک های دولتی از محل منابع واگذاری سهام دولت نزد بانک ها است. بنابراین افزایش سرمایه باعث افزایش رشد می شود.
وی تاکید کرد: نکته مهم دیگر توجه به حوزه مسکن و لایحه بودجه است. با توجه به مشکلات سال های گذشته در حوزه مسکن به ویژه برایساخت و ساز، شرایط بسیار خوبی در این لایحه پیش بینی شده است. همچنین اقتصاد 8/4 میلیارد دلار سپرده در بانک ها برای ارائه تسهیلات به بخش خصوصی از ویژگی های دیگر لایحه بودجه است.
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به افزایش چشمگیر بودجه عمرانی در لایحه بودجه افزود: این افزایش سبب رشد و توسعه کشور و اتمام پروژه های عمرانی نیمه تمام به ویژه در استان ها و شهرستان ها می شود. از سوی دیگر هدفمندی یارانه ها که یکی از دغدغه های مهم نمایندگان در سال گذشته بود، در این لایحه به خوبی پاسخ داده شده و 3 دهک جامعه از دریافت یارانه حذف شده اند، بنابراین درآمد حاصل از این موضوع، برای تولید و اشتغال اختصاص می یابد.
نگهبان سلامی ادامه داد: توجه به حوزه فرهنگی و افزایش اعتبارات مقابله با آسیب های اجتماعی از نکات مهم دیگر در لایحه بودجه است. همچنین500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به بخش کشاورزی اختصاص پیدا کرد که قابل قبول می باشد. از سوی دیگر در این لایحه به دولت اجازه داده شده است 50 میلیارد دلار به صورت فاینانس در جهت رفع مشکل منابع مالی خود استفاده کند که این موضوع از طریق انتشار اوراق مالی اسلامی صورت می گیرد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در لایحه بودجه 95 توجه به شرکت های دانش بنیان و پرداخت بدهی دولت به بازنشستگان و کارمندان موردتوجه قرارگرفته است. البته افزایش تقویت اعتبارات حوزه دانشگاهی و بحث تقویت بنیه دفاعی کشور نیز در صحبت هی نمایندگان به آن اشاره شده است.
حیدرپور در مخالفت: افزایش 30 هزار میلیارد تومانی هزینهها، دولت را با کسری بودجه مواجه میکند
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش 30 هزار میلیارد تومانی هزینههای دولت بدون آنکه منبع درآمدی خاصی برای آن مشخص شده باشد؛ دولت را در سال پیش رو با کسری بودجه مواجه خواهد کرد.
عوض حیدرپور شهررضایی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه 95 افزود: در بررسی لایحه بودجه ارائه شده از کمیسیون تلفیق دو اشکال اساسی مشاهده میشود. نخست اشکال ساختاری وجود دارد. رفتار کمیسیون تلفیق نیز نقطه اشکال است.
نماینده مردم شهررضا در مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه آقای مصری فرمودند مخالفت نمایندگان مجلس با کلیات لایحه بودجه موضوعیت ندارد، صحیح نیست نمایندگان حق دارند با کلیات لایحه بودجه مخالفت کنند. اینکه دولت لایحهای ارائه کند و کمیسیون تلفیق آن را به گونهای تغییر دهد که دولت توانایی اجرایی کردن آن را نداشته باشد، اقدام درستی نیست.
وی گفت: بودجه مورد نیاز صنایع دفاعی کشور آنگونه که باید، تامین نشده است. به دلیل شرایط ویژه منطقه باید بنیه دفاعی با توجه به نظرهای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزایش پیدا کند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: افزایش 30 هزار میلیارد تومانی هزینههای دولت بدون آنکه منبع درآمدی خاصی برای آن مشخص شده باشد؛ دولت را در سال پیش رو با کسری بودجه مواجه خواهد کرد. دولت برای مقابله با کسری بودجه ناچار به افزایش انتشار پول بدون وجود پشتوانه و افزایش نرخ تورم خواهد شد. این موضوع موجب ایجاد نارضایی در شرایط رکود اقتصادی خواهد شد.
وی در ادامه افزود: افزایش میزان مالیات بر ارزش افزوده اقدامی است که نارضایی مردم را افزایش خواهد داد. افزایش مالیات بر ارزش افزوده به رشد اقتصادی کشور ضربه وارد خواهد کرد.
این نماینده مجلس نهم گفت: در بررسی جداول لایحه بودجه 95 تغییرات وسیعی رخ داده است که عملا دست دولت را در سال پیش رو میبندد.
نماینده مردم شهررضا در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات لایحه بودجه 95 گفت: برای بهرهبرداری از حوزههای نفتی مشترک وزارت نفت حواله به نسیه شده است. گفته شده که دولت و وزارت نفت برای ایجاد بودجه مورد نیاز برای بهرهبرداری از منابع نفتی مشترک اوراق عرضه بفروشند که این اقدام منبع بودجهای قابل اعتمادی نیست.
وی در ادامه گفت: به وزارت نفت اجازه داده شده 5 درصد به قیمت فرآوردههای نفتی افزوده شود تا سیستم سوخت رسانی کشور اصلاح شود. این موضوع میتواند در گردش مالی وزارت نفت اخلال ایجاد کند. در لایحه بودجه ارائه شده موضوع هدفمندی یارانهها مغفول مانده است و نیاز به رسیدگی جدی دارد.
حیدرپور گفت: لایحه بودجه ارائه شده دارای اشکالات دیگری نیز هست، به عنوان نمونه وزارت نفت موظف شده است که قیر به وزارت راه و شهرسازی و وزارت مسکن در جهت توسعه راههای روستایی داده شود. این اقدام با توجه به ظرفیتهای روستاها و شهرهای مختلف کشور باید به طور جدی اصلاح شوند.
وی تاکید کرد: به علت تغییرات وسیعی که کمیسیون تلفیق در لایحه بودجه ارائه شده ازجانب دولت اعمال کرده، عملا قدرت عملیاتی دولت سلب شده است. نمایندگان باید در تصویب جزئیات لایحه بودجه 95 تغییرات لازم را اعمال کنند تا دولت توانایی اجرایی کردن آن را داشته باشد.
امیرآبادی فراهانی در موافقت: ایجاد ثبات نسبی در تعرفهها؛ ویژگی مثبت لایحه بودجه 95
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ثبات نسبی تعرفهها در لایحه بودجه سال 1395 کل کشور ویژگی مثبت این لایحه است، گفت: در جلسات کمیسیون تلفیق بودجه تلاش شده است که جلو فشار تورمی گرفته شود.
احمد امیرآبادی فراهانی در بررسی لایحه بودجه 95 کل کشور در موافقت با این لایحه، افزود: زحمات بسیاری برای بررسی و تصویب لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق مجلس صورت گرفته است.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه یکی از نکات مثبت لایحه بودجه 95 کل کشور تلاش برای جلوگیری از افزایش نرخ تورم بوده است گفت: در بررسی این لایحه هیچ تعرفه ای از جمله نرخ مالیات، آب و برق و حتی اخذ گواهینامه افزایش نیافته است از این رو جلو فشار تورمی گرفته شده است.
وی ادامه داد: در دوره ای که ما در حال رکود هستیم چون داد و ستدی صورت نمی گیرد نرخ های مالیات افزایش نمی یابد و با مسدود سازی مسیر افزایش تعرفه ها به ثباتی نسبی کمک کرده ایم.
امیرآبادی فراهانی ادامه داد:همچنین سیاستهای کلی نظام در اسناد بالادستی به خوبی در لایحه بودجه دیده شده است که این نکته نیز از نقاط قوت لایحه بودجه 95 کل کشور است.
وی با اشاره به دقت کمیسیون تلفیق در بررسی لایحه بودجه 95 کل کشور گفت: با توجه به دقت این کمیسیون تعرضی به قوانین دائمی انجام نشده است.
این نماینده مردم در مجلس نهم با یادآوری دو اقدام مهم انجام شده در راستای بررسی بودجه 95 کل کشور گفت: در جریان بررسی این لایحه توجه به افزایش بنیه دفاعی کشور با اختصاص ردیفی مجزا به آن و همچنین توجه به حاشیه کلان شهرهای مذهبی از حیث اختصاص بودجه مدنظر قرار گرفته است.
وی افزود: اختصاص 1890 میلیارد تومان برای موضوع امنیت داخلی و 710 هزار میلیارد تومان در بخش فرهنگ نیز اعتباراتی است که به درستی در لایحه بودجه 95 دیده شده است.
نماینده مردم قم در مجلس نهم، با بیان اینکه برای جبران کمبود نقدینگی در حوزه تولید در لایحه بودجه 95 کل کشور 300 میلیارد تومان به این حوزه اختصاص داده شده است تصریح کرد: این میزان اعتبار در قالب یارانه تسهیلات بانکی ارائه خواهد شد.
این نماینده مردم در مجلس نهم با اشاره به دیگر ویژگی های مثبت لایحه بودجه 95 کل کشور گفت: در جریان بررسی این لایحه 1340 میلیارد تومان به حوزه راه روستایی، راه آهن و بهیاری ها اختصاص داده شده است که همه این موارد از ردیف های متفرقه به ردیف اصلی بوده است.
وی ادامه داد: همچنین اختصاص 400 میلیارد تومان به بخش آموزش عالی و آموزشگاهها و 1340 میلیارد تومان به راه روستایی و راهآهن نیز از دیگر نقاط قوت لایحه بودجه در سال 95 است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: توجه به راه روستایی در لایحه بودجه و همچنین نیاز بخش درمان نیز قابل اتکا و قابل ملاحظه است. به طوری که با توجه به بدهی 7000 میلیارد تومانی بخش سلامت و بیمههای سلامت پیشبینی 1000 میلیارد تومان تسهیلات به این بخش میتواند امیدواریهایی را برای تصویه این بدهیها ایجاد کند که در این صورت شاهد حرکت رو به جلو بخش بهداشت و درمان خواهیم بود.
عثمانی در موافقت: توجه به تحقق اقتصاد مقاومتی از نکات مهم بودجه 95
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در بودجه سال 95 یارانه دهکهای ثروتمند حذف شده است گفت: توجه به تحقق اقتصاد مقاومتی از نکات بارز لایحه بودجه سال 1395 است.
محمدقسیم عثمانی با تشکر از سازمان مدیریت و برنامه ریزی، اعضای کمیسیون تلفیق بودجه و نادران رئیس کمیسیون در موافقت با کلیات لایحه بودجه 95 افزود: بیشتر خصوصیات ماده واحده ها را برای نمایندگان و همکاران تشریح می کنم به دلیل اینکه ما را اقناع می کند که به کلیات لایحه بودجه رأی خوبی بدهیم.
نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی در تشریح دلایل موافقت خود با کلیات لایحه بودجه سال 95 گفت: سهم صندوق توسعه ملی از 20 درصد به 30 درصد ارتقایافته و می توان از این منابع در جهت اشتغال زایی و تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز، توجه به بخش های کشاورزی و صنعت استفاده کرد.
عثمانی گفت: آثار مثبت اقتصادی بودجه سال 95 در سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل مشهود خواهد شد برای مثال 2 میلیون تن قیر رایگان در اختیار دستگاه ها قرار گرفته که 62 درصد آن برای آسفالت راه های روستایی، 20 درصد برای اجرای طرح های هادی در روستاها توسط بنیاد مسکن، 15 درصد برای آسفالت راه های شهرهای کوچک و 3 درصد برای نوسازی محوطه مدارس اختصاص یابد.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: صدور اجازه برای انتشار 5 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت از طریق بازار سرمایه برای توجه به طرح های میادین انرژی مشترک از نکات مثبت بودجه است به دلیل اینکه در حال حاضر نیز قطری ها 17 برابر ما منابع نفتی استخراج می کنند.
عثمانی با اشاره به نکات مثبت دیگر بودجه گفت:حمایت از موسسات دانش بنیان و اینکه صندوق توسعه ملی بتواند برای طرح های توسعه ای بودجه اختصاص دهد و همچنین اختصاص 500 میلیون دلار از این صندوق برای بانک کشاورزی جهت انجام پروژه های آبیاری تحت فشار با بازپرداخت 8 ساله، اختصاص 10 میلیارد تومان اوراق قرضه برای انجام پروژه ها در وزارتخانه های نیرو، ورزش، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی از دیگر نکات مثبت بودجه 95 است.
وی ادامه داد: اختصاص 500 میلیارد اوراق مشارکت برای انتشار و تأمین منابع مالی از دیگر نکات لحاظ شده در بودجه 95 است و مشکل اوراق قرضه ای که به فروش نمی رفت در سال 95 حل شده و می توان با آن مطالبات پیمانکاران را تسویه کرد و همچنین به شهرداری ها اجازه داده شده 7 هزار میلیارد تومان اوراق صادر کند و همچنین اجازه صدور انتشار اسناد خزانه اسلامی و صکوک تا میزان 7 هزار و 500 میلیارد تومان نکته مهمی است و امکان ادامه فعالیت پیمانکاران لحاظ شده است.
عثمانی گفت: یکی از مشکلات این است همواره در 6 ماه اول سال پولی برای اجرای پروژه های عمرانی اختصاص نمی یابد و زمانی پول اختصاص می یابد که فصل سرما اجازه کار در مناطق سردسیر را نمی دهد که در بودجه به این موضوع توجه شده و راهکار لحاظ شده است و همچنین 12 هزار و 500 میلیارد تومان برای تسویه بدهی ها اجازه داده شده و اجازه انتشار 10 هزار میلیارد تومان اسناد خزانه اسلامی برای انجام کارهای عمرانی مورد توجه قرار گرفته شده است.
وی ادامه داد: کارکنان دولت تا سقف یک میلیون و 300 هزار تومان حقوق ماهانه از پرداخت مالیات معاف شده اند و همچنین به ازای هر متر مکعب 150 ریال برای توسعه بخش آب و هر کیلووات برق هزینه ای لحاظ شده تا صرف موضوع برق پاک شود.
عثمانی گفت: 700 میلیارد تومان برای تأمین ماشین آلات شهرهای کوچک و روستاها اختصاص داده شده و اینکه همه هزینه نصب کنتور های کشاورزی به وزارتخانه داده می شود و نکته دیگر اینکه به مشکلات فرهنگیان بازنشسته و مطالبات فرهنگیان و ارتقای کیفیت مدارس از دیگر نکات مهم بودجه 95 است.
وی ادامه داد: حذف دهک های پردرآمد از دریافت یارانه و اجازه فروش سربازی به غایبانی که بیش از 8 سال از غیبت آنان می گذرد نیز در بودجه لحاظ شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: توجه به تحقق اقتصاد مقاومتی از نکات بارز لایحه بودجه سال 95 است.
موسوی نژاد در مخالفت: عدم همخوانی هزینه و درآمد در بودجه 95
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی معتقد است دریافت مالیات از صنایع کوچک و متوسط در شرایط رکود ظلم است و دولت باید نقدینگی به آنها تزریق کند.
سید مهدی موسوی نژاد در مخالفت با کلیات آن با انتقاد از اصرار دولت بر کاهش سهم صندوق توسعه ملی از 30 درصد به 20 درصد گفت: صندوق توسعه ملی به سمت اقتصاد مقاومتی حرکت میکند و بازوان اقتصاد داخلی است و رونق تولید در بخش خصوصی را ایجاد میکند.
نماینده مردم دشتستان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با تاکید بر اینکه صندوق توسعه ملی رقابت در تولید داخلی و میان بنگاهها را به وجود میآورد، اظهار داشت: فراری یا زندانی شدن صاحبان کارخانهها و بنگاههای اقتصادی به خاطر بیتوجهی دولت به صندوق توسعه ملی است لذا تقویت این صندوق باعث تقویت اقتصاد میشود.
وی افزود: از دیگر نکات منفی بودجه 95 عدم همخوانی میزان هزینه با درآمد است چنانچه امکان تحقق برخی از منابع درآمدی وجود ندارد و کاذب است در حالی که هزینهها واقعی است و نیاز به اعتبار دارد که دولت در نهایت به سمت صندوق ذخیره ارزی میرود.
موسوی نژاد ادامه داد: وابستگی بودجه به نفت در بودجه 95 مشهود است که دولت میگوید با اینکه این وابستگی کاهش نداشته است اما آن را حفظ کردهاند در حالی که براساس اعداد و ارقام حتی میزان وابستگی نسبت به سال گذشته حفظ نشده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: دولت بخشی از درآمد خود را براساس دریافت مالیات تعیین کرده است اما بدون تزریق نقدینگی به صنایع کوچک و متوسط آنها ورشکسته میشوند و امکان پرداخت مالیات ندارند. لذا در شرایط رکود دریافت مالیات ظلم است.
*نوبخت: افزایش ۵ درصدی رشد اقتصادی کشور از طریق برون زایی و فعال کردن واحدهای تولیدی در بودجه۹۵
سخنگوی دولت در دفاع از لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور گفت: افزایش ۵ درصدی رشد اقتصادی کشور از طریق برون زایی و فعال کردن واحدهای تولیدی در بودجه ۹۵ محقق می شود.
محمدباقر نوبخت در درنشست علنی امروز (یکشنبه 22 فروردین) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه 95 ضمن سپاسگذاری از کمیسیون تلفیق به دلیل رسیدگی بی وقفه لایحه بودجه و اصلاح آن گفت: کمیسیون تلفیق لایحه بودجه 95 کل کشور حتی در روزهای تعطیل نیز در جهت تسریع در رسیدگی به این لایحه جلسه داشته است.
وی با بیان اینکه امروز دولت می تواند با برخورداری از نظرات نمایندگان آنچه را که در قالب لایحه به مجلس داده بود را کاملتر دریافت کند تا کشور برنامه یکساله خود را با آن آغاز کند، افزود: در جهت اطمینان از اتقان بودجه سنواتی می شود از شاخص های حقوقی قانون محاسبات کمک گرفت، به ویژه ماده یک قانون محاسبات در رابطه با بودجه که آن را برنامه مالی یکساله دولت می داند که حاوی پیش بینی منابع و مصارفی است که برای نیل به اهداف و سیاست ها باید انجام شود.
نوبخت ادامه داد: اگر مجلس این سند را که از سوی کمیسیون تلفیق ارائه شده و ابتدای آن لایحه تقدیمی دولت است، براساس دقت در پیش بینی منابع و صحت در مسیر مصارف که آیا با این منابع می شود سیاست ها و اهداف مورد نظر را محقق کرد یا خیر؟
سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز می خواهم به فرازهایی از دقت در پیش بینی منابع و صحت در چگونگی مصارف در نیل به سیاست ها اشاره کنم، افزود: بودجه سال 95 نسبت به سال گذشته، آنچه از سوی دولت به عنوان لایحه مطرح شده دارای رشد 13 درصدی است.
وی ادامه داد: با توجه به نرخ تقریبی تورم که بین 10 تا 11 درصد است، و با توجه به عملکرد 201 میلیارد تومانی بودجه در سال 94، رقم غیرواقع بینانه ای نیست، ضمن اینکه ما در سالی هستیم که برای خروج از رکود و کمک به اشتغال نیازمند توانمندی بیشتری در مخارج دولت هستیم.
نوبخت افزود: آنچه درخصوص مصارف براساس همین اعداد انجام می شود، آنچه در ارتباط با هزینه ای است 9/12 و برای تملک دارایی های سرمایه ای 3/17 درصد رشد در نظر گرفته شده است.
سخنگوی دولت یادآور شد: در لایحه بودجه 95 کل کشور 26 هزار و 500 میلیارد تومان در جهت مصارف، 11 هزار میلیارد تومان در بحث هزینه های و 2 هزار و یکصد میلیارد برای تملک دارایی های سرمایه ای اضافه شده است.
نوبخت گفت: خوشبختانه با توجه به نسبتهایی که میتواند دقت منابع و صحت آن را در جهت مصارف را بیان کند مطمئنا نسبت مالیات به تولید ملی موضوع مهمی است. این نسبت در لایحه بودجه 7 درصد لحاظ شده بود که خوشبختانه کمیسیون تلفیق با توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی آن را به 7.2 درصد ارتقاء داد. نسبت درآمدها به هزینهها همچنان در حدود 75 درصد حفظ شده که عدد مقبولی است. نسبت اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای براساس لایحه بودجه 22.3 درصد بود که نسبت به سنوات گذشته از دقت برای پیش بینی خبر میدهد.
وی گفت: موضوع چگونگی مصارف بودجه مسئله مهم دیگری است که باید به آن توجه کرد. مصارف باید در راستای سیاستها و اهدافی باشد که بودجه به عنوان برنامه یکساله دنبال میکند؛ مهمترین سیاستی که نمایندگان محترم مجلس دنبال میکنند و میتوانند از دولت مطالبه کنند، سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور گفت: نخستین نکتهای که در سیاستهای اقتصادی مطرح شده و براساس آن اهداف تعریف گردیده؛ رشد اقتصادی 5 درصد با تورم 10 تا 10.5 درصد است. در عین حال بیکاری بین 10 تا 11 درصد پیش بینی شده است. با این اهداف باید بررسی کرد که آیا لایحه بودجه سال 95 با توجه به زحمتی که نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق کشیدهاند، سیاستهای اقتصاد مقاومتی محقق خواهد شد یا خیر؟
وی تصریح کرد: نخستین بند سیاستهای اقتصاد مقاومتی که باید روی آن تاکید شود، رشد اقتصادی مستمر است. رشد اقتصادی کشور در سال 94 در حد 1 درصد بود که در حالت عادی این رقم معقول میباشد. براساس لایحه بودجه در سال 95 این رقم در حدود 5 درصد در نظر گرفته شده است که این روند تاثیر گرفته از سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.
نوبخت گفت: افزایش 5 درصدی رشد اقتصادی کشور از طریق برون زایی و فعال کردن واحدهای تولیدی محقق خواهد شد. از حدود 36 هزار واحد تولیدی حدود 7 هزار واحد تولیدی که بیش از 132 هزار شغل را میتواند بیافریند، نیازمند سرمایه در گردش هستند. براساس برنامه تدوین شده برای سال پیش رو و برنامه بودجه وجود دارد تلاش شده نهایت استفاده از این ظرفیت محقق شود تا 132 هزار شغل ایجاد شود و رشد اقتصادی 5 درصدی نیز محقق گردد.
وی تصریح کرد: توجه به علوم دانش بنیان به عنوان یکی از سرفصلهای اقتصاد مقاومتی در لایحه بودجه سال 95 لحاظ شده است. مبلغ 600 میلیارد تومان اعتبار برای افزایش سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی اختصاص یافته است. مبلغ 12 هزار میلیارد تومان در جهت تحقیقات علمی با رشد 100 درصدی نسبت به سال گذشته اختصاص یافته است. ما میتوانیم زمینه دانش بنیانی را با تحقیقات هدفمند در سال 1395محقق نماییم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در ادامه افزود: آنچه که در راستای توسعه علوم دانش بنیان میتوان بیان کرد این است که سهم تحقیقات به 1 درصد تولید ناخالص ملی برسد اقدامی است که برای نخستین بار در بودجه کشور محقق خواهد شد.
نوبخت گفت: بخش دیگری که در بودجه سال 95 لحاظ شده است، مسئله عدالت محوری می باشد. در سه رویکرد امور اقتصادی، اجتماعی و منطقه ای تلاش کردیم عدالت محوری را پیگیری کنیم. در ارتباط با امور اقتصادی اینکه مجلس اجازه داد که دولت بتواند در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان برخلاف آنکه همه کارکنان دولت اعم از شاغلین و بازنشستگان 12 درصد رشد اقتصادی داشته باشند، افرادی که زیر یک و نیم میلیون تومان حقوق دریافت می کنند تا 20 درصد افزایش حقوق داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: استفاده از بند 10 ماده 68 حقوق کارکنان دولت را بر هم خواهد زد. در رابطه با توازن اجتماعی و منطقه ای بیش از 6 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است تا ما بتوانیم در ارتباط با مقابله با آسیب های اجتماعی به ویژه پدیده ناخوشایند حاشیه نشینی شهرهای بزرگ با اعتبارات ویژه کنترل شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: تلاش کردیم اعتبارات ویژه منطقه ای را برای استان خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، ایلام، بوشهر و هرمزگان به صورت خاص با توجه به مسائل اجتماعی لحاظ نماییم.
وی گفت: در جهت حمایت از تولیدات انجام گرفته در داخل و افزایش صادرات که 200 میلیارد تومان آن در ردیف های متفرقه بودجه آمده است و 800 میلیارد تومان آن از ردیف خاص هدفمندی است به آن اختصاص خواهیم داد.
نوبخت تصریح کرد: اصلاح نظام بانکی با تبصره های 18 ، 19 و 20 از سوی دولت پیشنهاد شد که بنا به دلایلی کمیسیون تلفیق که 2 تبصره آن راتصویب و یکی از تبصره ها را با تغییراتی تصویب کرد. با توجه به فرصتی که پیشنهادات تکمیلی و اصلاحی نمایندگان محترم ارائه خواهند کرد ، می توان اصلاح نظام بانکی را مورد بازبینی قرار داد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تصریح کرد: برای آبرسانی روستاها ردیف بودجه ای با رقم 1500میلیارد تومان در نظر گرفته شد. تمام مواردی که در سیاست اقتصاد مقاومتی در ظرف و ظرفیت بودجه یکساله می گنجید آن را تهیه کردیم و به مجلس شورای اسلامی ارائه نمودیم. از زحمات کمیسیون تلفیق باید تشکر و قدردانی کرد که بودجه ارائه شده توسط دولت را تکمیل نموده است ، تردیدی وجود ندارد که با رای به کلیات فرصت خوبی برای بررسی توسط نمایندگان مجلس فراهم شده است.
نوبخت گفت: بخش دیگری که در بودجه سال 95 لحاظ شده است، مسئله عدالت محوری می باشد. در سه رویکرد امور اقتصادی، اجتماعی و منطقه ای تلاش کردیم عدالت محوری را پیگیری کنیم. در ارتباط با امور اقتصادی اینکه مجلس اجازه داد که دولت بتواند در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان برخلاف آنکه همه کارکنان دولت اعم از شاغلین و بازنشستگان 12 درصد رشد اقتصادی داشته باشند، افرادی که زیر یک و نیم میلیون تومان حقوق دریافت می کنند تا 20 درصد افزایش حقوق داشته باشیم.
وی در ادامه گفت: استفاده از بند 10 ماده 68 حقوق کارکنان دولت را بر هم خواهد زد. در رابطه با توازن اجتماعی و منطقه ای بیش از 6 هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است تا ما بتوانیم در ارتباط با مقابله با آسیب های اجتماعی به ویژه پدیده ناخوشایند حاشیه نشینی شهرهای بزرگ با اعتبارات ویژه کنترل شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: تلاش کردیم اعتبارات ویژه منطقه ای را برای استان خوزستان، سیستان و بلوچستان، کرمان، ایلام، بوشهر و هرمزگان به صورت خاص با توجه به مسائل اجتماعی لحاظ نماییم.
وی گفت: در جهت حمایت از تولیدات انجام گرفته در داخل و افزایش صادرات که 200 میلیارد تومان آن در ردیف های متفرقه بودجه آمده است و 800 میلیارد تومان آن از ردیف خاص هدفمندی است به آن اختصاص خواهیم داد.
نوبخت تصریح کرد: اصلاح نظام بانکی با تبصره های 18 ، 19 و 20 از سوی دولت پیشنهاد شد که بنا به دلایلی کمیسیون تلفیق که 2 تبصره آن راتصویب و یکی از تبصره ها را با تغییراتی تصویب کرد. با توجه به فرصتی که پیشنهادات تکمیلی و اصلاحی نمایندگان محترم ارائه خواهند کرد ، می توان اصلاح نظام بانکی را مورد بازبینی قرار داد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تصریح کرد: برای آبرسانی روستاها ردیف بودجه ای با رقم 1500میلیارد تومان در نظر گرفته شد. تمام مواردی که در سیاست اقتصاد مقاومتی در ظرف و ظرفیت بودجه یکساله می گنجید آن را تهیه کردیم و به مجلس شورای اسلامی ارائه نمودیم. از زحمات کمیسیون تلفیق باید تشکر و قدردانی کرد که بودجه ارائه شده توسط دولت را تکمیل نموده است ، تردیدی وجود ندارد که با رای به کلیات فرصت خوبی برای بررسی توسط نمایندگان مجلس فراهم شده است.