اختصاص پژوهانه 12 هزار دلاری به دو پژوهشگر جوان ایرانی
پژوهانه 12 هزار دلاری سال 2016 فرهنگستان علوم جهان سوم (TWAS) به طرح پژوهشی مشترک دو عضو هیأت علمی از سوی فرهنگستان علوم جهان سوم (TWAS) اهدا شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، بهروز قرآنی و بهاره عماد زاده با ارائه طرح پژوهشی با عنوان «تولید برچسب نانویی نشان دهنده تاریخ انقضای محصولات غذایی» موفق به اخذ این جایزه جهانی شدند.
بهروز قرآنی مجری این طرح پژوهشی در خصوص مزایا، کاربردها و رفع مشکلاتی که به واسطه اجرای آن صورت می گیرد گفت: یکی از دلایل رشد و حرکت سریع علم در قرن حاضر، همراهی و اشتراک میان علومی است که حاصل آنها نیل به اهداف و دستیابی به کاربردهای مشخص است که صنعت غذا نیز از جمله صنایعی است که پیشرفت و رفع نیازهای آن مدیون علوم چند رشته ای است.
وی با بیان اینکه پایش سریع کیفیت محصولات غذایی یکی از مهمترین موضوعات مورد علاقه فروشندگان، مصرف کنندگان و مسئولان نظارت و کنترل ایمنی موادغذایی است اظهار داشت: در اختیار قرار گرفتن اطلاعات کافی در خصوص کیفیت محصول از زمان تولید تا رسیدن به دست مصرف کننده با استفاده از تکنولوژی های نوین از جمله مطلوب ترین روش ها می باشند.
عضو هیأت علمی پژوهشکده علوم و صنایع غذایی افزود: تولید نانوالیاف حاوی ترکیبات حساس به دما می تواند به عنوان گامی مهم در ارائه این نوع برچسب ها محسوب شود زیرا حساسیت بالای نانوالیاف در نمایش عکس العمل به شرایط دمایی نامطلوب یکی از مزایای تولید برچسب های برپایه نانوالیاف است.
وی در خصوص هدف از اهدای این پژوهانه توسط فرهنگستان علوم جهان سوم (TWAS) گفت: جایزه مشترک تواس (TWAS) با هدف شناسایی و تشویق بهترین دانشمندان جوان در کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی، ترویج پژوهش های علمی و تقویت ظرفیت علم و فن آوری، مقابله با فرار مغزها و کاهش خروج استعداد علمی از کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی اعطا می شود.
قرآنی همچنین خواستار فراهم سازی زمینه ورود علوم جدید به عرصه صنعت و تجاری سازی دستاوردهای علمی پژوهشی و حمایت همه جانبه مراکز و سازمان های دولتی در این رابطه شد و تاکید کرد: در حال حاضر با کمک هزینه پژوهشی اعطا شده بخش علمی و تحقیقاتی موضوع فوق، تا حد زیادی قابلیت اجرا می یابد اما توسعه فعالیت های علمی و بهره برداری از نتایج حاصله در مقیاس پایلوت و در نهایت صنعتی نیازمند یاری و حمایت مادی و معنوی دولت از محققین و صنایع متقاضی می باشد.
فرهنگستان علوم جهان سوم (TWAS) یک سازمان مستقل بین المللی است که در سال 1983 توسط گروهی از دانشمندان کشورهای جنوب با پیشگامی پروفسور عبدالسلام، برنده پاکستانی جایزه نوبل، با هدف ارتقای ظرفیت علمی این کشورها در شهر تریست (trieste) ایتالیا تأسیس شده است که شناسایی، حمایت و ارتقای پژوهش علمی در جنوب، فرآهم آوردن تسهیلات پژوهشی لازم برای پیشرفت کارهای تحقیقاتی دانشمندان متعهد در جنوب، ایجاد سهولت در ارتباط بین دانشمندان و موسسات در جنوب تشویق همکاری جنوب - شمال ما بین افراد و مرکز تحقیقاتی و تشویق پژوهش علمی در مورد مسائل مهم جهان سوم از مهمترین اهداف تشکیل این مرکز به شمار می روند.
توآس (TWAS) در علوم پایه هر ساله 5 جایزه هرکدام به مبلغ 15 هزار دلار به دانشمندان در زمینه های بیولوژی، شیمی، ریاضیات، فیزیک و علوم پایه پزشکی اعطا می کند و جایزه پژوهشی آن نیز شامل حمایت مالی تا مبلغ 15 هزار دلار به پروژه های پژوهشی کشورهای در حال توسعه در 4 زمینه علوم پایه شامل بیولوژی، شیمی، ریاضیات و فیزیک است.
در سال 2013 طرح پژوهشی مشترک این دو محقق تحت عنوان «پایش فساد ماهی با استفاده از نانو سنسورهای حساس به ph» از سوی آیسسکو موفق به اخذ پژوهانه 10 هزار دلاری شد.