الزام ثبت قیمت تخم مرغ روی کالا در سه استان
دبیر کانون سراسری انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار گفت: درج قیمت تخم مرغ روی کالا در استانهای تهران، البرز و قزوین اجباری شد.
سید فرزاد طلاکش در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه طرح درج قیمت بر روی تخم مرغ بعد از دو سال تحقیق و اجرای آزمایشی الزامی شده است افزود: در مرحله نخست این طرح در سه استان تهران، البرز و قزوین اجرا و پس از آن در سراسر کشور الزامی می شود.
وی گفت: ثبت قیمت تخم مرغ روی کالا در پی مدیریت ثبت قیمت مصرف در بازار اجرا می شود.
دبیر کانون سراسری انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار افزود: بازارسازی داخلی و خارجی مهمترین اولویت رونق تولید است بنابراین باید روشهای قانونی و مدیریتهای اجرا شود.
طلاکش گفت: در دو سال گذشته دولت با ثبت قوانین صادراتی و حمایت قابل توجه در حوز گمرک و تدوین و اجرای برنامه مدیریت بازار سبب تسهیل روند صادرات تخم مرغ شد.
وی افزود: براساس این برنامه 10 درصد از میزان تولید تخم مرغ به صادرات اختصاص دارد و این سهمیه حتی اگر در داخل با کمبود مواجه شویم و ناچار به واردات باشیم نیز تغییری نمی کند و براساس برنامه تعیین شده صادر خواهد شد.
دبیر کانون سراسری انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار گفت: با اجرای برنامه های حمایتی دولت بخش خصوصی توانست سال گذشته میزان صادرات را از 71 هزار تن سال 93 به حدود 96 هزار تن افزایش دهد که عدد قابل توجهی است.
طلا کش افزود: 88 درصد تخم مرغ به کشور عراق صادر شده است اما از آنجا که بازار این کشور ثبات چندانی ندارد باید برای بازگرداندن بازار کشورهای افغانستان، تاجیکستان و ترکمنستان تلاش کنیم.
وی گفت: بازار کشورهای افغانستان، تاجیکستان و ترکمنستان به علت وجود کشورهای رقیب هند و پاکستان و رقابت قیمتی این کشورها با تخممرغ ایران از دست رفت که با تحقق شعارهای اقتصاد مقاومتی دولت به بازگرداندن این بازارها امیدواریم.
دبیر کانون سراسری انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار افزود: برای صادرات تخممرغ باید بازارهای جهانی صادرات محصولات فراوری شده مانند تخممرغ پاستوریزه و پودر آن جایگزین تخممرغ تازه شود.
طلاکش گفت: هم اکنون در کشور 8 کارخانه تولیدتخم مرغ پاستوریزه و سه کارخانه تولید پودر فعالاند که پس از کسب استانداردهای اروپا برای صادرات این فراورده ها آمادگی و ظرفیتهای لازم وجود دارد.
وی افزود: اتحادیه های تولیدی و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه صادرات و ساماندهی بازار تولیدو مصرف تخم مرغ برنامه های مدیریتی تنظیم کردند که اجرای آن از حیطه اختیارات دولت خارج است و مدیریت و تنظیم بازار برعهده تشکلها و اتحادیهها است.
دبیر کانون سراسری انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار گفت: خوشبختانه اتحادیه های مرغداران در زمینه مدیریت تولید و بازار با یکدیگر به وحدت رویه رسیدند اما برای اجرای این برنامه مشترک به زیرساختهای اجرایی نیاز است.
*صادرات گوشت مرغ تخمگذار به کشورهای افریقایی
دبیرکانون سراسری انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ تخم گذار از صادرات گوشت بی استخوان مرغ مادر چربیدار به سه کشور افریقایی خبر داد.
سید فرزاد طلاکش با اشاره به اینکه ممنوعیت استفاده خمیر مرغ در صنایع غذایی، حذف مرغ چربیدار در صنعت مرغ تخمگذار را با مشکلاتی مواجه کرده گفت: برای مقابله با این مشکل سه راهکار اجرایی پیشنهاد شد که یکی از راهکارها صادرات گوشت مرغ بی استخوان به کشورهای افریقایی بنین، لیبریا و گینه بود که این صادرات بصورت محدود سال گذشته انجام شد.
وی افزود: از آنجا که کشورهای افریقایی از بازارهای مهم اروپا در بخش صادرات مرغ محسوب می شود بنابراین برای حفظ و توسعه این بازار و عرضه این محصول با قیمت رقابتی به حمایتهای دولت نیاز داریم.
دبیرکانون سراسری انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ تخم گذار همچنین از تولید کنسرو گوشت مرغ با روغن زیتون خبرداد و گفت: بخشی از گوشت مرغهای چربی دار صنعت تخم مرغ بصورت کنسرو تولید و عرضه شد که وزارت بهداشت نیز این اقدام را حمایت وتایید کرد.
طلاکش افزود: کنسرو گوشت مرغ قرار است در بازارهای عمده در سبد غذایی یارانه ا ی خانوار وارد شود.
وی همچنین عرضه گوشت مرغ چربی دار بدون استخوان را به کارخانجات تولید سوسیس و کالباس از دیگر اقدامات صاحبان صنعت تخممرغ دانست وگفت: صاحبان صنعت برای مقابله با مشکل حذف مرغهای مادر چربی دار با کارخانجات تولید سوسیس و کالباس به توافق رسیدند که گوشت مرغ بدون استخوان را جایگزین خمیرمرغ کنند که کیفیت بالاتری درمقایسه با خمیرمرغ دارد.
دبیر کانون سراسری انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ تخمگذار از اجرای برنامه های مدیریت بازار تخم مرغ خبر داد و افزود: با آغاز فصل گرم ، تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی مصرف تخم مرغ بصورت تازه در سبد خانوار و در صنایع کاهش می یابد بنابراین اتحادیه تولیدکنندگان تخممرغ براساس برنامه ریزی های انجام شده به منظور جلوگیری از مازاد تولید کاهش قیمت و هدررفت سرمایه برنامه کاهش تولید مرغ تخمگذار پس از دو سال برنامه ریزی و تحقیق اجرا می کند.
طلا کش گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده امسال مقداری از میزان تولید تخم مرغ در فصل گرم کاهش می یابد.