کارشکنی ترکیه و یونان درباره آوراگان
انتقاد عفو بین الملل از شرایط نگهداری آوارگان در ترکیه و یونان
ترکیه در حال حاضر کشوری امن برای آوارگان نیست، از جانب یونان نیز کارشکنیهای زیادی در اجرای توافقنامه اتحادیه اروپا و ترکیه صورت می گیرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویتر عفو بین الملل پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد آوارگانی که در جزایر یونانی لسبوس و خیوس نگهداری می شوند، در شرایط «هولناکی» به سر می برند و دسترسی محدودی به کمک حقوقی دارند.
بر اساس توافقنامهای که بین اتحادیه اروپا و آنکارا منعقد شد، همه افرادی که از 20 مارس (29 اسفند 1394) به طور غیرقانونی وارد جزایر یونان در دریای اژه شوند به اردوگاهها فرستاده می شود تا تقاضای پناهندگی آنها بررسی شود. کسانی که تقاضای پناهندگی آنها رد شود به ترکیه بازگردانده خواهند شد.
نخستین گروه شامل 202 آواره که عمدتا پاکستانی یا افغان بودند، روز دوشنبه بر اساس این توافقنامه به ترکیه بازگردانده شدند.
گوری فان گولیک معاون رئیس عفو بین الملل در امور اروپا اعلام کرد: «کسانی که در لسبوس و خیوس نگهداری می شوند، عملا دسترسی به هیچ گونه کمک حقوقی ندارند و دسترسی آنها به خدمات و حمایت اندک است. آنها حتی اطلاعی از وضعیت کنونی یا سرنوشت احتمالی خود ندارند.»
وی افزود: «ترس و ناامیدی (در بین آنها) کاملا مشهود است.»
گزارش عفو بین الملل به ویژه به مشکلات آوارگان برای یافتن پزشک یا کمک پزشکی اشاره می کند.
این سازمان مدافع حقوق بشر در مورد روندهای پناهندگی نیز اعلام کرد این روندها با عجله و سریع انجام می شوند و بیشتر آوارگان از هیچ کمک حقوقی برخوردار نیستند.
عفو بین الملل خاطر نشان کرد: «احتمال دارد که هزاران آواره با وجود آنکه مشخص است که بازگشت برای آنها خطرناک است، به ترکیه بازگردانده شوند.»
عفو بین الملل به یک سوری اشاره کرد که او و خانوادهاش چند سند را امضا کردهاند بی آنکه به مترجم دسترسی داشته باشند.
عفو بین الملل افزود رونوشت این اسناد نیز به آنها داده نشده است.
گوری فان گولیک خاطر نشان کرد این شواهد نشان می دهد که علاوه بر اینکه ترکیه در حال حاضر کشوری امن برای آوارگان نیست، از جانب یونان نیز کارشکنیهای زیادی در اجرای توافقنامه اتحادیه اروپا و ترکیه صورت می گیرد.
وی تأکید کرد تا زمانی که این دو مسئله به طور کامل حل نشود نباید هیچ بازگشتی صورت بگیرد.