صنعت هسته ای کشور؛ همچنان زنده و پویا
معاون سازمان انرژی اتمی گفت: به زودی رئیس جمهور، از 12 دستاورد مهم هسته ای رونمایی می کند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما اصغر زارعان با حضور در برنامه "تیتر امشب" شبکه خبر درباره مراسم روز ملی فناوری هسته ای که پنجشنبه 20 فروردین برگزار می شود افزود: از سال 84 در حوزه مذاکرات و برجام اقداماتی شد و همزمان متخصصان هسته ای، پرشتاب درمجتمع پی رفع نیازهای کشور در حوزه فناوری هسته ای و اثرگذاری آن در سایر صنایع بوده اند.
وی افزود: یکی از طرح های مهم هسته ای که از آن رونمایی خواهد شد در حوزه مجتمع های سوخت هسته ای غیرمخّرب است و 2 دستاورد در حوزه سلامت و بقیه در حوزه های دیگر است.
در ادامه حسین خلفی معاون سازمان انرژی اتمی و رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای درباره مجتمع های سوخت هسته ای غیر مخّرب گفت: این مجتمع ها ، مجموعه ای شامل میله های سوخت و مجهز به ابزار و تجهیزات اندازه گیری است که برای تست سوخت و هم رأکتور بازطراحی شده اراک می توان از آن استفاده کرد و هم برای رأکتورهای قدرت، این ابزار ساخته شده اند.
وی با اشاره به اینکه همه طراحی و ساخت آن در داخل ایران انجام شده است افزود: جزو شش کشور نخست دنیا هستیم که توانستیم این مجتمع مجهز به ابزار اندازه گیری را تولید کنیم و مجتمع سوخت اراک بر مبنای توافقات برجام و در مدت کوتاهی انجام شده است.
در ادامه زارعان معاون سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه جزو سه کشور دارای فناوری ساخت ماشین اولترا سانتریفیوژ هستیم گفت: توانستیم در کمتر از یکسال این ماشین را حتی بهتر از دو کشور دیگر که از این فناوری برخودارند بومی کنیم .
وی افزود : دیروز قرار دادی را با پژوهشگاه صنعت نفت منعقد کردیم تا 10 دستگاه ماشین اولترا را تحویل دهیم.
زارعان ادامه داد: جزو شش کشور تولید کننده ماشین سانتریفیوژ زونال هستیم و این ماشین ها را با قیمت پائین و کیفیت بهتر از کشورهای دیگر تحویل انیستیتو پاستور می دهیم .
وی اضافه کرد: 11 مورد قرار داد و تفاهم نامه با پژوهشگاه نفت امضاء کردیم که کاربرد آن در اکتشاف نفت و بهره برداری است .
زارعان با اشاره به اینکه تنها یک دستگاه از این ماشین ها در صنعت نفت وجود دارد،گفت: در 120 روز کاری 10 دستگاه ماشین سانیر یفیوژ به آن ها تحویل می دهیم .
در ادامه خلفی رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای گفت: گره ما در صنایع، فناوری ساخت و همچنین مواد است و گره اصلی، تکنولوژی مواد و تولید مواد خاص است که در سیستم های مخابراتی و حساس بسیار کاربرد دارد.
وی افزود: سازمان انرژی اتمی به کمک صنایع آمده است و صنایع از سرریز دانش فنی آن استفاده می کنند.
در ادامه زارعان با اشاره به اینکه تولید کیک زرد بسیار مهم است، گفت: سال 1388 و سال 1389 به اذن مقام معظم رهبری عملیات ژئوفیزیک هوایی را آغاز کردیم که تاکنون 75 درصد کشور در حوزه معادن پرتوزا اسکن شده است .
وی ادامه داد: فناوری فرآوری عناصر نادر خاکی از دیگر دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران است که در مراسم سال روز فناوری هسته ای اعلام خواهد شد که کاربردهای فراوانی دارد.
زارعان با اشاره به اینکه 12 دستاورد هسته ای در این مراسم اعلام خواهد شد ادامه داد: 4 مورد از آن در سالن اصلی توسط رئیس جمهور و صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و بقیه در نمایشگاهی در حاشیه این مراسم رونمایی و معرفی می شود.
وی افزود: در حوزه لیزرهای پرقدرت در صنعت و پزشکی هم دستاوردهایی رونمایی می شود
معاون سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: در صنایع پتروشیمی برای اسکن سیستم های نفت و پتروشیمی دستگاه هایی را ساختیم که برای رفع عیب نیاز به خاموش کردن سیستم ها نیست.
در ادامه خلفی گفت: صنعت هسته ای شامل رشته های مختلفی از جمله مهندسی برق، فیزیک، شیمی ، مواد، داروسازی و الکترونیک است و دانش هسته ای به ارتقای دانش در سایر حوزه های صنعتی کمک می کند .
وی افزود: علت پیش ران بودن صنعت هسته ای ، شکستن مرزهای دانش و پیشگام بودن آن در سایر علوم است به همین علت کشورهای بزرگ صاحب این فناوری تلاش می کنند بقیه کشورها به دانش هسته ای دست نیابند.
زارعان هم گفت: در مراسم سال روز فناوری هسته ای به صورت ویدئو کنفرانس بهره برداری فاز نخست یکی از سایت های هسته ای که در چرخه سوخت و آخرین مرحله آن است رسماً اعلام می شود.
وی افزود: آرمان گرایی و انقلابی بودن و حفظ روحیه انقلابی از جمله علل حرکت پرشتاب در صنعت هسته ای است و لذا مبارزه با نظام سلطه در سازمان انرژی اتمی فقط در حد شعار نیست و این شعارها تبدیل به عمل شده است.
زارعان ادامه داد: مبارزه با استکبار و انحصار شکنی اگر هدفمند باشد هم در حوزه ملی اقتدار می آفریند و هم در منافع ملی و امنیت ملی کشور تأثیرگذار است و همین موجب شد 6 کشور قدرتمند در کنار ایران بر روی یک میز مذاکره قرار بگیرند.
معاون سازمان انرژی اتمی افزود: مردم و مسئولان به ویژه مقام رهبری و رئیس جمهور حامی صنعت هسته ای هستند.
وی ادامه داد: اگر این حمایت ها کم شود حرکت ها کاهش می یابد لذا باید این حمایت ها ادامه یابد.
خلفی رئیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای هم گفت: فناوری هسته ای به مرحله ای از رشد و بلوغ رسیده است که هر روز دانش و فناوری در آن گسترش خواهد یافت.
در ادامه زارعان معاون سازمان انرژی اتمی گفت: دشمن در پی این بود که با روش های جدید در حوزه های مختلف هسته ای ما از جمله غنی سازی اختلال ایجاد کند امّا با هوشمندی و بصیرت و کار و تلاش، این اقدامات آن ها شناسایی و خنثی شد.