معدوم کردن 610 تن مواد غذایی فاسد در نوروز+ فیلم
معاون وزیر بهداشت گفت: 4 هزار و 500 نفر از بازرسان دانشگاه های علوم پزشکی در قالب 1700 اکیپ در تعطیلات نوروز وضعیت سلامت اماکن عمومی و رستوران ها را بررسی کردند که طی آن 610 تن ماده غذایی فاسد معدوم شد.
دکتر سیاری در
مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: یکی از اولویت های معاونت بهداشتی وزارت بهداشت در سال 95
افزایش نظارت بر وضعیت بهداشت محیط در اماکن عمومی خواهد بود.
وی ادامه داد: به همین منظور در تعطیلات نوروزی بازرسان وزارت بهداشت توانستند مقادیر زیادی مواد غذایی فاسد را که معیارهای بهداشتی نداشند و آلوده بودند بررسی و از حیث استفاده خارج کنند.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت افزود: همچنین بررسی آب آشامیدنی به لحاظ میکروبی از جمله فعالیت های بازرسی این وزارتخانه در ایام نوروز بود.
سیاری گفت: 24 هزار و 800 نمونه میکروب شناسی برای آب و 303 هزار نمونه آب کلرسنجی از استخرها در این مدت بررسی شد که براساس ارزیابی مردم رضایت 75 درصدی از خدمات بهداشتی در ایام عید حاصل شده است.
معاونت بهداشتی وزارت بهداشت افزود: تعداد مراکز تهیه و عرضه مواد غذایی بازدید شده 410 هزار مورد بوده که از این تعداد 7 هزار و 962 مرکز به دادگاه معرفی و 1000مرکز تعطیل شدند.
سیاری گفت: همچنین هزار و یک مرکز عمومی بازدید شدند و بیش از 400 هزار کارت بهداشتی در این مدت صادر شده است.
وی افزود: همچنین 16 هزار و 520 مرکز بین راهی بررسی که 309 مرکز از این تعداد به دادگاه معرفی و 116 مورد تعطیل شدند.
سیاری درخصوص سایر اولویت های بهداشتی این معاونت در سال جدید ادامه داد: در برنامه تحول نظام سلامت به 15 برنامه و 10 پروژه پشتیبانی دادیم که آنها براساس اولویت های بهداشتی و درمانی تقسیم شدند به همین منظور مراقبت اولیه بهداشتی روستائیان و خدمات رسانی به مناطق محروم شهری از اولویت های کاری معاونت بهداشتی در سال 95 خواهد بود.
وی گفت: خدمات رسانی به مناطق محروم که در حاشیه شهرها هستند و از شاخص های سلامت ، اقتصادی و اجتماعی محرومند از جمله کارهایی است که هرچه سریعتر باید به آنها رسیدگی شود بخصوص شهرهایی با جمعیت 20 تا 50 هزار نفر از بسیاری امکانات محرومند.
سیاری ادامه داد: با توجه به اینکه بار بیماری ها و بار مرگ بیشتر به بیماری های غیرواگیر شامل بیماری های قلبی - عروقی ، دیابت ، سرطان و بیماری های تنفسی و آسم مرتبط است می توان 8 عامل خطر شامل رفتاری ، سیگار ، غذایی ناسالم ، کم تحرکی ، فشار خون بالا ، قند خون بالا ، چربی خون بالا و اضافه وزن را مهمترین عوامل بروز این بیماری ها دانست که باعث مرگ 65 تا 70 درصدی مردم دنیا و از جمله ایران می شود.
معاون بهداشتی وزارت بهداشت اضافه کرد: به این منظور یکی از اولویت های کاری ما در سال 95 کنترل عوامل خطری است که منجر به اینگونه بیماری ها می شود.
وی در ادامه گفت: سالانه بیش از 83 هزار نفر در ایران به علت فشار خون بالا از دنیا می روند و نکته جالب توجه اینکه 19 درصد جمعیت 15 تا 84 سال به فشار خون مبتلا هستند.
دکتر سیاری افزود: سالانه 2 هزار میلیارد تومان هزینه درمان سرطان می شود و 30 تا 40 هزار نفر بر اثر سرطان فوت می کنند که 40 درصد این آمار قابل پیشگیری است و اگر می خواهیم هزینه های درمان در کشور کم شود باید به صورت جدی به مقوله پیشگیری بپردازیم.
وی گفت: امیدواریم در سال 95 برنامه ریزی های لازم و هدفمند برای کنترل عوامل خطر در اینگونه بیماری ها به صورت آزمایشی در کل کشور اجرایی و دسترسی به امکانات بهداشتی برای تمام کشور میسر شود.
سیاری افزود: در سالجاری نظارت ها در همه بخش ها باید افزایش یابد و ما در تلاشیم مثلث بازرسان وزارت بهداشت ، مردم و اصناف برای نظارت بر اماکن عمومی و تهیه و توزیع مواد غذایی گسترش یابد.
وی درخصوص مشکلات و کمبودهای این معاونت گفت: ما در دو بخش آزمایشگاه و نیروی انسانی با کمبود مواجه هستیم هر چند توانسته ایم تا حدودی از نیروهای موجود و خرید خدمت از بخش خصوصی مشکلات را کاهش دهیم.
سیاری افزود: در حال حاضر همه کارها از طریق خرید خدمت از بخش خصوصی صورت می گیرد و حدود 9 هزار نیرو از همین طریق از بخش خصوصی در اختیار داریم که هیچ موردی را به تعداد کارکنان دولت اضافه نکرده و بدون جذب نیرو توانسته ایم از این طریق خدمات درمانی را افزایش دهیم.
وی در توضیح خرید خدمت از بخش خصوصی گفت: بر این اساس نیروی انسانی توسط ما و مطابق با برنامه تعریف شده وزارت بهداشت آموزش می بیند و خدمات را ارائه می دهد و بدون آنکه استخدام شود پول خود را دریافت می کند که امیدواریم خرید خدمت از بخش خصوصی برای رفع مشکلات بهداشت و درمان در سال 95 نیز گسترش یابد.