به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز، گارد ساحلی ترکیه حدود 200 آواره را که عازم یونان بودند، بازداشت کرد.
گارد ساحلی ترکیه دو گروه، یکی متشکل از 118 آواره از سوریه، ایران، لبنان و اریتره و گروه دیگر شامل 63 آواره که تلاش داشتند خود را به یونان برسانند، دستگیر کرد.
به گزارش خبرگزاری محلی دوغان، گروه نخست تصمیم داشتند با دو قایق از شهر «چشمه» ترکیه به سمت جزیره «خیوس» یونان حرکت کنند. گروه دوم نیز قصد داشتند از شهر ساحلی دیکیلی به سمت شهر لسبوس یونان حرکت کنند.
تصاویر تلویزیونی رویترز این افراد دستگیر شده را که شامل مرد و زن و کودک می شوند در حالی نشان می دهد که در چادرهای سفیدی نشسته و روی صورت خود را پوشانیده اند.
اختلاف نظر در مورد چگونگی برخورد با هزاران آواره ای که از سوریه و کشورهای دیگر به سمت اروپا در حرکتند اتحادیه اروپا را که از 28 عضو تشکیل شده با تهدید تجزیه شدن روبرو کرده و توافق این اتحادیه با ترکیه را برای حل بحران ضروری ساخته است.
ترکیه ماه گذشته موافقت کرد از روز بیستم مارس به بعد، آوارگانی را که به طور غیر قانونی قصد عبور از ترکیه به سمت یونان دارند بازگرداند و در عوض، کمک مالی و مسافرت بدون ویزا برای شهروندان ترکیه و همچنین کمی شتاب به گفتگوهای مربوط به عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا را دریافت کند.
با وجود کاهش تعداد آوارگانی که به مرزهای یونان می رسند، هزاران آواره همچنان در تلاش هستند از دریای پرخطر مدیترانه عبور کنند و خود را به این کشور برسانند. به رغم شرایط نامساعد جوی، بیش از 1900 نفر طی هفته جاری خود را به یونان رسانیده اند و در مجموع، از 20 مارس تاکنون، تعداد 5622 آواره به دست مقامات یونانی نام نویسی شده اند.
بر اساس این گزارش، سکوت مقامات ترکیه ای در مورد برنامه های این کشور در زمینه بحران آوارگان، همچنان ابهاماتی در خصوص تعداد آوارگانی که به این کشور بازگردانده می شوند، چگونگی فرایند این کار و مکان و نحوه اسکان آنها وجود دارد.
شبکه تلویزیونی «سی ان ان ترک» نیز اردوگاهی را در شهر چشمه به تصویر کشید که قرار است آوارگانی که بازگردانده می شوند در آنجا اسکان داده شوند. در شهر دیکیلی، جایی که قرار است آوارگان از بندر لسبوس فرانسه به آنجا بازگردانده شوند، دو چادر به بزرگی مساحت دو اتاق برپا شده است. دو توالت سیار هم در همان نزدیکی نصب شده است. شهردار دیکیلی به رویترز گفت: درخواست کمک بیشتری از دولت کرده است. وی همچنین گفت: مدیر کل اداره مهاجرت که مسئول این کار است تا کنون دو کارمند به این شهر ارسال کرده است. شهردار شهر دیکیلی افزود: آنها کارت شناسایی هر آواره را بر اساس پایگاه داده های ترکیه در این بندر بررسی می کنند.
ساکنان دیکیلی در اعتراض به برپایی اردوگاه آوارگان در این شهر کوچک تظاهرات کردند. برخی هم گفتند که این اردوگاه باید در اردوگاه اصلی آوارگان که نزدیک سوریه است برپا شود. برخی پرچم های ترکیه را به اهتزاز درآوردند و برخی دیگر هم شعار می دادند: ما نمی خواهیم شاهد نوزادان مرده در کنار ساحل باشیم.
در ماه سپتامبر، تصویر پسربچه سه ساله سوریه ای به نام آیلان کوردی که آب جسدش را به یکی از سواحل ترکیه آورده بود، باعث خشم جامعه بین المللی ضد انفعال کشورهای توسعه یافته در زمینه حل مسئله آوارگانی شد که بسیاری از آنها از جنگ داخلی پنج ساله سوریه می گریزند.