آغاز مهاجرت پرندگان از خوزستان
مهاجرت پرندگان از خوزستان به سمت مناطق شمالی کشور با گرم شدن هوای استان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: با نزدیک شدن به آغاز گرما در استان، پرندگان مهاجر(زمستان گذر) که بیشتر آبزی و کنار آبزی هستند، از استان خوزستان به سمت مناطق شمالی ایران مهاجرت و از همان مسیر به روسیه مهاجرت می کنند.
احمدرضا لاهیجان زاده افزود: مهاجرت این پرندگان تا پایان فرودین ماه ادامه دارد و در پاییز نیز با خنک شدن هوا دوباره به استان مهاجرت می کنند.
وی اضافه کرد: اکنون بیشتر پرندگان زمستانگذر از تالابها و آبگیرهای خوزستان مهاجرت کردهاند و پرندگان مهاجر دیگر ازجمله غازها و مرغابیها نیز در مسیر مهاجرت هستند و به تدریج از خوزستان خارج می شوند و فقط پرندگان بومی و جوجهآور خوزستان از جمله اردک مرمری، فلامینگو و کاکایی صورتی باقی ماندهاند.
مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: پرندگان مهاجر به طور عمده به تالابهای شادگان، هورالعظیم، میانگران و بامدژ میروند یا در آبگیرها، پارک ملی کرخه، پارک ملی دز و در رودخانههای خوزستان لانه میسازند.
پارسال بیش از 240 هزار قطعه پرنده درقالب 66 گونه پرنده مهاجر از جمله اردک مرمری، پلیکان پاخاکستری، اردک تاج دار و اردک بلوطی در مناطق آبی و تالابی جنوب استان خوزستان سرشماری شدند.
هر سال با سرد شدن هوا، پرندگان آبزی و کنار آبزی از مناطق مدارهای شمالی کشور، کشورهای آفریقایی و روسیه به آبگیرها و تالابهای استان خوزستان مهاجرت می کنند.
استان خوزستان بیش از 50 درصد از وسعت تالاب های کشور مانند تالاب هورالعظیم ، بامدژ و میانگران را در خود جای داده است.
این تالابها از لحاظ بوم شناختی، کانون و مرکز تنوع زیستی استان هستند که بسیاری از گونه های آسیب پذیر و درمعرض خطر در آنها قرار دارند.