در بحبوحه بحران اقتصادی؛
طرح جنجالی دولت انگلیس برای گسترش شبکه جاسوسی
طرح پرهزینه دولت انگلیس برای افزایش فعالیت دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی با مخالفت گسترده مردم مواجه است.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی؛ فعالیت دستگاه های اطلاعاتی و جاسوسی انگلیس بسیار گسترده شده است. در این میان، یکی از گروه های مخالف اینگونه فعالیت ها در انگلیس موسوم به «درباره ما جاسوسی نکنید» اعلام کرده است؛ طرح جدید دولت در حوزه تحقیق و تفحص، هزینه هایی بسیار بیشتری نسبت به آنچه خواهد داشت که مقامات دولتی می گویند.
این طرح سبب افزایش اختیارات دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی به منظور جاسوسی از شهروندان انگلیسی می شود که باعث جنجال در انگلیس شده است. فعالان انگلیسی می گویند، این طرح به آزادی های مدنی مردم ضربه می زند و براساس آن، دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی انگلیس می توانند اطلاعات مربوط به کاربران اینترنتی را جمع آوری و ذخیره کنند.
وزارت کشور انگلیس یکصد و هفتاد و چهار میلیون پوند برای اجرای این طرح در بازه زمانی ده ساله به منظور پایش شرکت های ارائه دهنده خدمات اینترنتی اختصاص داده است. اما فعالان انگلیسی می گویند اجرای این طرح جدید دولت انگلیس می تواند هزینه ای بالغ بر یک میلیارد پوند برای این کشور به همراه داشته باشد.
فعالان انگلیسی می گویند در شرایطی که انگلیس با مشکلات مالی و بودجه ای شدید مواجه است و به همین علت، بودجه بسیاری از بخش ها کاهش می یابد، چه توجیهی برای اجرای این طرح وجود دارد.
جو جاسپر تحلیلگر سیاسی در لندن در این خصوص گفت:«باتوجه به شرایط کنونی که دوران ریاضت اقتصادی در انگلیس است، هیچ توجیهی برای هزینه های گزاف این طرح وجود ندارد. دولت انگلیس هزینه های واقعی این طرح را برای مالیات دهندگان کشور، کمتر از واقع نشان می دهد. خطرهای امنیتی که توجیهی برای اجرای این طرح مطرح می شود، موضوعیت ندارد و این طرح سبب نقض آزادی های مدنی مردم می شود.»
برخی از تحلیلگران انگلیسی می گویند، دستگاه های اطلاعاتی انگلیس با اجرای این طرح، حجم عظیمی از اطلاعات را باید نگهداری کنند که بخش اعظم آن بی فایده است. درعین حال گفته شده است دولت انگلیس از شیوه های هراس آفرینی استفاده می کند تا این طرح را در پارلمان انگلیس به تصویب برساند یعنی همان طرحی که نتیجه آن، تضییع حقوق اساسی شهروندان انگلیسی است.
جو جاسپر در ادامه افزود: «چرا دولت باید بتواند اطلاعات خصوصی و محرمانه مردم را جمع آوری و نگهداری کند بدون آنکه هدف خاصی برای آن مطرح باشد. اکثر دولت های غربی از بحران های جاری برای مقاصد خودشان استفاده می کنند تا اقدامات شهروندان را مجرمانه قلمداد کنند و اقدام اخیر دولت انگلیس نیز از این قاعده مستثنی نیست.»
مقامات دولت انگلیس، سخنان منتقدان این طرح را رد می کنند و می گویند هزینه اجرای این طرح به اندازه ای نخواهد بود که منتقدان می گویند. اما فعالان انگلیسی می گویند هزینه های اجرای این طرح بسیار بالاتر از براوردهای مطرح خواهد بود.