ابداع شیوهای جدید و ارزان برای خالص سازی مواد بیولوژیکی
محققان دانشگاه امیرکبیر شیوهای جدید و ارزان برای خالص سازی مواد بیولوژیکی ابداع کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیر کبیر؛ دکتر غلامرضا پازوکی عضو هیات علمی دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: این شیوه به منظور جداسازی و خالص سازی مواد بیولوژیکی به طور خاص برای آنزیم آلفا آمیلاز با استفاده از نانوذرات کاربرد دارد که امکان جدا سازی آنزیم ها را در ابعاد صنعتی و بسیار ارزان فراهم می سازد.
وی درباره این پروژه تحقیقاتی افزود: استفاده از نانوذره سیلیکا برای جداسازی و خالص سازی آنزیم آلفا آمیلاز، اولین بار است که در کشور انجام می شود و در دنیا نیز این روش فقط در ابعاد آزمایشگاهی و نه در مقیاس صنعتی تجربه شده است.
دکتر پازوکی گفت: خالص سازی مواد بیولوژیکی در یکی از دانشگاه های آمریکایی تجربه شده و در آن نانو ذره طلا استفاده کرده اند که روشی گرانقیمت است ولی در روش ما از مواد بسیار ارزان تر استفاده شده است.
وی به کاربردهای متنوع مواد بیولوژیکی و آنزیمها در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، دارویی و کشاورزی اشاره کرد و افزود: خالص سازی مواد بیولوژیکی در صنایع غذایی و دارویی، اهمیت زیادی دارد زیرا هم با سلامت افراد سر و کار دارد و هم اینکه در صورت نداشتن ضریب خلوص بالا، اجازه تولید دارو داده نمی شود.
پازوکی گفت: این پروژه تحقیقاتی حاصل دو سال تلاش مشترک با دکتر «منوچهر وثوقی»استاد دانشگاه صنعتی شریف و «سید محسن دهنوی» است که در قالب یک پروژه دکتری اجرا شده است.
دکتر پازوکی، نتایج این پروژه تحقیقاتی را در قالب مقاله علمی ارائه کرده که این مقاله در تاریخ 14 دسامبر 2015 در مجله «ساینتیفیک ریپورتس» Scientific Reports به چاپ رسید.