ادامه سیاست سرکوب رژیم بحرین
سلب تابعیت، راهکار بحرین برای مجازات مخالفان
دولت بحرین در سال 2012، 31 نفر را به اتهام آنچه که تهدید آنها برای امنیت ملی می خواند سلب تابعیت کرد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، رژیم آل خلیفه بحرین برای سرکوب تظاهرکنندگان مخالف که خواستار برخورداری از حقوق برابر و نیز دموکراسی در این کشور کوچک واقع در منطقه خلیج فارس هستند به روش سلب تابعیت مخالفان و منتقدان روی آورده است.
در سال 2012 و در شرایطی که یک سال از آغاز اعتراضات مخالفان طرفدار دموکراسی می گذشت، دولت بحرین 31 نفر را به اتهام آنچه که تهدید آنها برای امنیت ملی می خواند سلب تابعیت و از حقوق شهروندی محروم کرد. این اقدام یک سال بعد از آغاز تظاهراتی می گذشت که رژیم منامه برای سرکوب کردن آن از کمک های نظامی و امنیتی عربستان نیز استفاده کرد. بحرین نیز همانند عربستان سعودی از هم پیمانان نزدیک آمریکا در منطقه خلیج فارس به شمار میرود. ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از منامه، یکی از مقامات دولتی بحرین در تلاش برای توجیه این اقدام گفت این قبیل اقدامات در کشورهای دیگر نیز در موارد مربوط به تهدیدهای تروریستی به کار گرفته می شود. فعالان معتقدند دولت بحرین به صورت فزاینده ای از ابزارهای حقوقی و اداری علیه مخالفان استفاده و تلاش می کند آنها را بخشی از توطئه ای معرفی کند که به دنبال سرنگونی نظام پادشاهی در این کشور است.
«نضال آل سلمان» از مرکز حقوق بشر بحرین گفت از حدود 280 نفری که از سال 2012 تا کنون سلب تابعیت شده اند حدود دویست نفر تنها به سال 2015 مربوط می شود. در میان افرادی که سلب تابعیت شده اند اساتید دانشگاه، رهبران مذهبی، تجار و نیز نمایندگان سابق پارلمان قرار دارند. کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل از سلب تابعیت افراد در بحرین به شدت انتقاد کرده است.
از زمان آغاز تظاهرات ضد دولتی در بحرین در سال 2011 تا کنون صدها نفر از مخالفان دولت بحرین به آمریکا یا اروپا گریخته اند. بر اساس اعلام مرکز حقوق بشر بحرین، بیش از سه هزار نفر نیز به اتهام شرکت در تظاهرات ضد دولتی یا تحریک به تنفر از نظام حاکم، زندانی شده اند.