گشتهای ویژه حفاظت از اراضی در 400 نقطه حساس کشور
رئیس سازمان امور اراضی کشور: امسال 400 نقطه بحرانی کشور که مورد تهدید ساخت و سازها و تغییر کاربریهای غیرقانونی است به طور کامل تحت پوشش گشتهای ویژه حفاظت از اراضی کشاورزی قرار میگیرد.
قباد افشار در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه سازمان امور اراضی با جدیت و قاطعیت با تبدیل زمین کشاورزی به ویلا، روستا و شهر برخورد می کند، افزود: با استقرار گشتهای ویژه حفاظت از اراضی کشاورزی در 400 منطقه حساس ضریب حفاظتی به 85 درصد ارتقا می یابد.
وی رفع اختلافات حاکمیت را از دیگر برنامه های سال 95 دانست و گفت: با اجرای طرح نقشه برداری هوایی از 15 میلیون هکتار از اراضی کشاورزی و تعیین تکلیف مالکیت اراضی؛ اسناد مالکیت بییش از یک میلیون هکتار از اراضی صادر خواهد شد.
رئیس سازمان امور اراضی از توسعه باغات شیب دار در کشور خبر داد و افزود: با اجرای این طرح علاوه بر افزایش تولید از فرسایش خاک حاصلخیز در این مناطق نیز جلوگیری می شود.
افشار گفت: تا پایان امسال بیش از 50 هزار هکتار باغ در اراضی شیب دار در مناطق غربی و بخش هایی از مناطق شمالی کشور ایجاد خواهد شد.
وی افزود: برای افزایش بهره وری آب بخشی از دیم زارها که در اراضی شیب دار قرار دارد نیز به باغ تبدیل می شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور کشت گیاهان دارویی را در اراضی شیب دار از مهم ترین طرح های این سازمان دانست و گفت: سازمان امور اراضی به منظور استفاده بهینه از منابع آب و اراضی با ارزش کشور برای توسعه کشت تراکم گلخانه ای با شرایط آسان قانونی و ارائه تسهیلات زمین مناسب را در اختیار علاقه مندان قرار می دهد.
افشار افزود: سازمان امور اراضی ملی و دولتی را به افراد علاقه مند به احداث گلخانه واگذار می کند.
وی همچنین از واگذاری اراضی ملی در سواحل شمال و جنوب کشور برای اجرای طرح های تولید ماهیان خاویاری، میگو و پرورش ماهی در قفس خبر داد و گفت: هر منطقه ای که شرایط مناسبی داشته باشد برای فعالیت های کشت گلخانه ای، احداث صنایع تبدیلی و تکمیلی و پرورش آبزیان به علاقه مندان واگذار می شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: این سازمان با جدیت و شدت با زمین خواران برخورد می کند.
افشار گفت: این اقدامات برای تحقق برنامه های اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی و تامین امنیت غذایی اجرا می شود.
وی همچنین اجرای طرح یکپارچه سازی و تجمیع اراضی خرد کشاورزی را از دیگر برنامه های سازمان امور اراضی برای تحقق اقتصاد مقاومتی دانست و افزود: حفاظت از اراضی حاصلخیز به عنوان پایه های اصلی اقتصاد مقاومتی است بنابراین برای تحقق این اصل، آیین نامه تجمیع اراضی کشاورزی در دولت تصویب و آماده ابلاغ و اجراست.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: اراضی خرد کشاورزی برای تبدیل شدن به شرکت های کوچک و بزرگ کشت و صنعت به صورت تعاونی، خانوادگی و سهامی؛ تجمیع و یکپارچه خواهد شد.
افشار افزود: با یکپارچه سازی اراضی کشاورزی شاهد تولید اقتصاد در بخش کشاورزی خواهیم بود.