حمایت آمریکا از شرکتهای صهیونیستی
آمریکا قراردادن شرکتهای فعال در کرانه باختری را در لیست سیاه محکوم کرد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاری رویترز از واشنگتن ، آمریکا روز چهارشنبه قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را که آماده کردن پایگاه داده شرکتهای فعال در کرانه باختری رود اردن را خواستار می شود و رژیم صهیونیستی آن را «فهرست سیاه» توصیف کرده است محکوم کرد.
این شورا چند روز پیش با 32 رای موافق و 15 رای ممتنع که بیشتر آنها کشورهای اروپایی بودند این قطعنامه را تصویب کرد. هیچ کشوری با این قطعنامه مخالفت نکرد. این شورا که بیش از 10 سال پیش تاسیس شده است و مقر آن در ژنو است با انتقادات زیادی از طرف آمریکا و رژیم صهیونیستی به علت اقدام بر ضد اسرائیل مواجه است.
قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از گذشت کمتر از شش ماه از اقدام اتحادیه اروپا در ایجاد قوانین جدیدی مبنی بر الصاق برچسب بر تولیدات ساخت شهرکهای اسرائیلی صورت می گیرد.
مسئولان اسرائیلی این اقدام اتحادیه اروپا را نیز تبعیض آمیز توصیف کرده و نگرانی خود را در خصوص اینکه به تحریمی موثر تبدیل شود ابراز کرده اند. این قطعنامه که نوسازی پایگاه داده ای شرکتها را به صورت سالانه خواستار است ، بر اساس فصل هفتم برنامه فعالیت شورای حقوق بشر که «وضعیت حقوق بشر در فلسطین و سرزمینهای عربی اشغالی دیگر را شامل می شود» صادر شده است.
جان کربی سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری روزانه خود از این اقدام انتقاد کرد. کربی گفت :« به مخالفت آشکار خود به وجود چنین بندی در برنامه فعالیت این شورا ادامه می دهیم و طبیعتا با هر قطعنامه ای که بر اساس این بند صادر شود مخالفیم.»
کربی این شورا را به «تعصب بر ضد اسرائیل» متهم کرد. درحالی که کربی دیدگاه آمریکا را در خصوص اینکه ساخت شهرهای اسرائیلی در سرزمینهای اشغالی فرصت دستیابی به صلح با فلسطینیها را کاهش می دهد تکرار کرد اما وی همچنین ایجاد پایگاه داده ها را اقدامی بی سابقه از طرف این شورا توصیف کرد که از اختیارات آن فراتر رفته است. آمریکا درحال حاضر حق رای در این شورا ندارد .
47 کشور در این شورا عضویت دارند که برای سه سال از طرف مجمع عمومی سازمان ملل متحد انتخاب می شود و هیچ کشوری نمی تواند بیش از دو دوره پیاپی در آن عضویت داشته باشد.