توسعه ابزارهای مالی دردستور کار بورس کالا
توسعه ابزارهای مالی و بازار آتی سکه دردستور کار بورس کالاست.
با راه اندازی قراردادهای آتی روی دارایی های پایه جدید، راه اندازی معاملات اختیار، صندوق های کالایی و تقویت معاملات سلف موازی استاندارد و گواهی سپرده کالایی، آینده روشنی در انتظار بورس کالا و توسعه ابزارهای مالی در بازار سرمایه است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از بورس کالا ، سامانه آنلاین معاملات آتی سکه در بورس کالای ایران که از اسفند سال 93 راه اندازی شد ، سال گذشته با استقبال سرمایه گذاران روبه رو شد و تاثیر زیادی بر حجم معاملات آتی سکه گذاشت.
سیاوش سلیمانی کارشناس بازار سرمایه با بیان این که در بازارهای آتی الزامی نیست که کالا یا دارایی به طور فیزیکی رد و بدل شود، گفت: برخلاف بازارهای نقدی، در معاملات آتی انتقال مالکیت فوری دارایی مطرح نمی شود، بنابراین در این بازارها بدون در نظر گرفتن اینکه فرد مالک دارایی باشد یا نباشد، قراردادها قابل خرید و فروش است.
وی افزود : همچنین برخلاف بازارهای نقد که پشتوانه آن تحویل دارایی است، بازارهای معاملات آتی مبتنی بر تسویه نقدی و یکی از اهداف آن، خرید و فروش دارایی در آینده است.
سلیمانی تاکید کرد: سرمایه گذاران با استفادها از معاملات قراردادآتی از قرار گرفتن دارایی هایشان در معرض نوسانات قیمت بازار جلوگیری می کنند.
این کارشناس بازار آتی در باره مزیت های معاملات آنلاین بازارآتی سکه گفت: با راه اندازی سیستم آنلاین، مشتریان به جای درخواست تلفنی یا حضوری، درخواست خود را به صورت آنلاین در سیستم وارد کند.
وی با اشاره به اینکه هدف اصلی راه اندازی این سیستم دسترسی به معاملات آتی از تمام نقاط کشور است، گفت : با این اقدام تعداد متقاضیان انجام معاملات آتی سکه در بورس کالا، افزایش یافته است و خواهد یافت.
کارشناس بازار آتی سکه به سرمایه گذارانی که می خواهند به معاملات آتی سکه وارد شوند ، توصیه کرد با تحلیل و تخصص لازم وارد این بازار شوند.
سلیمانی ادامه داد: حجم معاملات آتی سکه به صورت آنلاین در سال گذشته افزایش چشمگیری داشت و پیش بینی می شود، معاملات در این بخش افزایش یابد و اتفاقی که در معاملات اوراق مشارکت با راه اندازی معاملات آنلاین روی داد، در این بخش تکرار شود.
وی با تاکید بر اینکه تا 2 ماه آینده بورس کالا به استقبال معاملات آنلاین سکه می رود، گفت: سایر رینگ های حاضر درتالار نقره ای نیز تا پایان سال، شاهد راه اندازی معاملات آنلاین خواهد بود.
سلیمانی با بیان اینکه معاملات از طریق سامانه آنلاین، سرعت، دقت و امنیت بازار را بالا برده است، افزود: با آغاز این معاملات انتظار کشیدن پشت خط تلفن های مشغول دیگر معنا ندارد ضمن این که امکان اشتباه کردن نیز بسیار کم می شود؛ چرا که معامله برخط از ارتباط شفاهی با کارگزار در محیطی که اغلب بسیار شلوغ بوده مبرا است.
این کارشناس درباره چرخه الکترونیک داده ها در فرآیند معاملات آنلاین گفت : در معاملات آنلاین تمام عملیاتی که در روش سنتی و روش معاملات اینترنتی اوراق بهادار به صورت دستی و دخالت نیروی انسانی انجام می شد، کاملا مکانیزه شده است و همه امور با استفاده از بسترهای امن مخابراتی در کسری از ثانیه انجام می شود.
سلیمانی در ادامه به سرمایه گذاری مطمئن در این نوع معامله اشاره کرد و افزود: زمانی سرمایه گذاری مطمئن صورت خواهد گرفت که سفارش معامله گران به طور دقیق و در زمان مورد نظر وارد سیستم معاملات شود.
سلیمانی در ادامه نقل و انتقال وجوه بدون نیاز به مراجعه معامله گر در کسری از ثانیه را از ویژگی های معاملات آنلاین عنوان کرد و درباره مزیت های آن گفت: سرمایه گذار اطمینان دارد اطلاعاتی که دریافت می کند، لحظه ای است و هیچ تاخیری ندارد و افراد دیگر زودتر از او به این اطلاعات دسترسی ندارند و این باعث بهبود فضای رقابتی می شود همچنین سرمایه گذاران می توانند اطلاعات صورتحساب خود را در لحظه مشاهده کنند.
وی در ادامه به استقبال بیشتر معامله گران با ورود فعالان جدید به این سیستم معاملاتی اشاره کرد و افزود: به سبب دسترسی بهتر مشتریان به سیستم معاملات، سرمایه گذاری تسهیل شده و به همین دلیل فعالان جدید به بازار خواهند آمد و روز به روز شاهد توسعه قراردادهای مشتقه در بازار سرمایه کشور خواهیم بود.
این کارشناس بازار آتی با اشاره به کم رنگ شدن ورود اطلاعات دستی توسط معامله گران شرکتهای کارگزاری، کاهش هزینه نیروی انسانی کارگزاران را از نقاط مثبت معاملات آنلاین دانست و گفت: کارگزاران می توانند این هزینه را صرف امور توسعه ای بازار کنند و خدمات بهتری به مشتریان عرضه کنند؛ بنابراین توسعه صنعت کارگزاری و خدمت رسانی به فعالان بازار در بازار سرمایه نمود پیدا می کند و انبوهی از سرمایه هایی که تاکنون در این بازار فعال نبودند به بازار جذاب مشتقه راه می یابند.
وی در پایان با بیان اینکه سامانه آنلاین، بازیگران جدیدی را به بازار آتی سکه اضافه کرده است، افزود: با راه اندازی قراردادهای آتی روی دارایی های پایه جدید، راه اندازی معاملات اختیار، صندوق های کالایی و تقویت معاملات سلف موازی استاندارد و گواهی سپرده کالایی، آینده روشنی در انتظار بورس کالا و توسعه ابزارهای مالی در بازار سرمایه است.