آغاز برداشت گیاهان خوراکی وحشی در چهارمحال و بختیاری
با آغاز فصل بهار و رویش انواع گیاهان خوراکی در کوهپایهها و مراتع سرسبز استان ، برداشت این محصولات در نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری آغاز شد.
با آغاز فصل بهار و رویش انواع گیاهان خوراکی در کوهپایهها و مراتع سرسبز استان ، برداشت این محصولات در نقاط مختلف چهارمحال و بختیاری آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت : مردم چهارمحال و بختیاری از گذشته مصرف گیاهان خوراکی وحشی در فصل بهار را یک ضرورت دانسته و گروهی از مردم دراین فصل گیاهان را جایگزین مواد پروتیینی میکنند.
گروهی نیز مصرف گیاهان خوراکی را شفابخش میدانند و طبق سفارش پزشکان سنتی، برای درمان بیماری های خود از آنها استفاده مینمایند.
رویش این گیاهان علاوه بر تامین بخشی از مواد غذایی مورد نیاز مردم، منبع درآمد مناسبی برای روستاییان منطقه است.
آقای محمدی مقدم افزود : می طلبد بهره برداران گیاهان خوراکی و دارویی در استان ، زمان برداشت گیاهان خوراکی وحشی ، به طور عمیق کلنگ زنی نکنند تا فرسایش خاک و عدم رویش مجدد گیاهان خوراکی رخ ندهد .
کار برداشت خوراکی وحشی توسط دختران، زنان و جوانان روستایی و در نقاط صعب العبور توسط آقایان انجام میشود .
از ?? هزار نمونه گیاهی شناسایی شده دنیا ، هزار و300 گونه آن در این استان شناسایی و جمع آوری شده است .
مرزه کلاری ، مرزه بختیاری ، بومادران کلاری ، هزارخار بختیاری ،هزار خار تنگ صیادی ، شنبلیله بروجنی ، زرگانا بختیاریکا ، کلوس ، تره کوهی و کاسین از جمله مهمترین این گونههای نادر گیاهی چهارمحال و بختیاری است که در هرباریومهای بین المللی نیز ثبت شده است .
وی گفت گونه های گیاهی نادر چهارمحال و بختیاری از 500 جنس و80 تیره هستند که 200 گونه آن دارویی ، صنعتی ، خوراکی و عطری است.
گونه گیاهی یعنی نوع و طبقه بندی گیاهان دارویی را از نظر ترکیبات شیمیایی سـاقه و بــرگ ، شکل ظاهری، موقعیت رویش ، نوع کاربرد و خواص گیاهان تقسیم بندی میکنند که برخی به لحاظ تراکنش در زمره نمونههای کمیاب قرار میگیرند.