فرهنگ فاطمی (س) استمرار فرهنگ علوی و در طول فرهنگ وحی است
خانم دکتر نیره قوی - استاد دانشگاه - با بیان اینکه شخصیت حضرت زهرای مرضیه (س) بی بدیل است، گفت: حضرت زهرا (س) حلقه اتصال میان نبوت و امامت بودند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، خانم قوی افزود: در وجود خانم فاطمه زهرا (س) قدرت بالغه پروردگار را می بینیم، در عظمت ایشان همین کفایت می کند که حلقه اتصال نبوت، امامت و پیروان هستند.
این استاد دانشگاه گفت: در حوزه ابعاد وجودی ایشان از جایگاه و کرامت زن در اسلام سخن در میان است، زنی که خلاصه فضایل رسول اکرم (ص) هستند و مجموعه ای از موهبت ها، گذشت و ایثار در وجودشان نهفته است.
دکتر قوی افزود: ایشان در خانواده ای بی بدیل رشد یافتند که آیات وحی در آن نازل شده و بخشی از آن در مورد این بانوی گرامی است؛ یعنی خداوند وقتی می خواهد آیاتی را در شان حضرت فاطمه بیاورد، از ایثار، گذشت و فداکاری سخن می گوید.
وی ادامه داد: در جامعه امروز هرچقدر به رشد علمی و فناوری دست یابیم، در شناخت وجود مقدس زهرای مرضیه (س) رازهای بیشتری افشا می شود و شناخت شخصیت ایشان با گذشت زمان نو خواهد شد. چنین بانویی در ابعاد خانوادگی، فردی و اجتماعی شایستگی هایی دارد تا بعنوان یک الگو در سبک زندگی اسلامی در جامعه امروز از ایشان یاد شود.
خانم نیره قوی؛ فرهنگ فاطمی را دنباله فرهنگ علوی و در طول فرهنگ وحی معرفی کرد و افزود: دوران زندگی حضرت فاطمه (س) با مادرشان دوران سخت گذر از جاهلیت است و زن جایگاهی در آن زمان ندارد؛ اینجاست که مدیریت حضرت رسول (ص) به فرهنگ فاطمی تسری پیدا می کند.
وی خاطرنشان کرد: زمانیکه شخصیتی چون حضرت رسول (ص) از دنیا رفته اند، که علاوه بر پدر حضرت فاطمه (س)، ولی امر این بانوی بزرگوار نیز هستند، مدیریت جهادی خانم فاطمه زهرا (س) تسلی بخش دل فرزندان، همسر و مسلمانان است، ایشان همچنین از ظلمی که در جریان فدک ایجاد شد، غفلت نمی کنند.
نیره قوی ادامه داد: ایشان بی هیچ شیون و ناله ای و با وجود تالم درونی، خطبه فدک را آغاز و خداوند را بر تمام این امور شکر می کنند. تمامی ابعاد زندگی انسان در بعد معرفت شناسی و هستی شناسی و مدیریت در این خطبه نمایان است، بحث امامت، اصول و فروع دین و... در این خطبه دیده می شود.
وی گفت: همه زنان با الگوگیری از حضرت زهرا (س) مکلف هستند در حوزه سبک زندگی، حمایت از ولی امر و توسعه فرهنگ اسلامی تلاش کنند.