مقام آمریکایی: تهدید هستهای قریب الوقوع داعش نامحتمل است
معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور امنیت بین الملل و منع گسترش سلاح های هسته ای بعید دانست تهدیدهای هسته ای قریب الوقوعی از سوی داعش وجود داشته باشد اما آمریکا نمی تواند این فرضیه را نادیده بگیرد.
به گزارش
سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ، پایگاه اینترنتی روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در گزارشی به قلم هبه القدسی نوشت:توماس کانتریمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در امور امنیت بین الملل و منع گسترش سلاح های هسته ای بعید دانست تهدیدهای هسته ای قریب الوقوعی از سوی سازمان (تکفیری صهیونیستی ) داعش وجود داشته باشد اما آمریکا نمی تواند این فرضیه را نادیده بگیرد. وی افزود تدابیری که بسیاری از کشورها به عمل آوردند سبب کاهش احتمال دستیابی تروریستها به سلاح هسته ای شده است.
وی در گفتگو با گروه کوچکی از خبرنگاران خارجی که خبرنگار الشرق الاوسط نیز در آن حضور داشت گفت توافق هستهای بین ایران و قدرتهای جهان که سال گذشته به دست آمد به منظور دستیابی به اطمینان از صلح آمیز بودن کامل برنامه هسته ای ایران بود و این یکی از موفقیتهای منع گسترش سلاح های هسته ای بوده است. وی افزود موفقیت در اجرای توافق هسته ای با ایران به این معنی است که ما نگرانیهای کمتری درباره گسترش سلاح هسته ای در منطقه داریم.
کانتریمن درباره تهدیدهای هسته ای کره شمالی و چهارمین آزمایش هسته ای این کشور در این اواخر گفت این بسیار نگران کننده است. جامعه بین المللی برای تصویب قطعنامه 2270 متحد شد و شدیدترین تحریمها را علیه کره شمالی اعمال کرد و با این قطعنامه پیام واضحی برای این کشور فرستاد که جهان برای توقف و کنار زدن برنامه هسته ای و موشکی اش بی وقفه تلاش خواهد کرد.
وی افزود باید توضیح دهم که نشست هسته ای سران تلاش نمی کند همه مسائل مربوط به انرژی هسته ای یا سلاح هسته ای را حل کند و بر یک مسئله معین تمرکز خواهد کرد و آن جلوگیری از دستیابی تروریستها به مواد هسته ای برای ساخت سلاح هسته ای ابتدایی است. مسائل گسترده ای مثل خلع سلاح وجود دارد که جدا از نشست هسته ای سران دنبال خواهد شد. مثلا توافق هسته ای با ایران امضا شد با این اعتبار که اقدامی جدا از نشست هسته ای سران است و طبعا بحثهای گسترده ای درباره کره شمالی به عمل خواهد آمد زیرا بیشترین تهدید برای امنیت شرق آسیا است، اما محور این نشست نخواهد بود.
وی درباره نتایج نشست سران در بحبوحه رقابت انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و اینکه آیا رئیس جمهور آینده آمریکا به برگزاری چنین نشستهایی ادامه خواهد داد، گفت دوست دارم توضیح دهم از زمان آیزنهاور رئیس جمهور اسبق، یعنی از شصت سال قبل هر شخصی که رئیس جمهور آمریکا می شود توجه فراوانی به مسائل خلع سلاح و منع گسترش سلاح هسته ای می کند. این مسئله ای نیست که به یک حزب یا دولت مرتبط باشد بلکه مسئله ای است که سبب می شود هر رئیس جمهوری به آن با دقت توجه کند.
کانتریمن تلاشهای آمریکا برای منع گسترکانتریمن
سلاح های هسته ای، میکروبی و شیمیایی را هدایت می کند. وی زمانی که مادلین البرایت نماینده آمریکا در سازمان ملل بود به عنوان مشاور وی فعالیت می کرد. وی همچنین نماینده کاخ سفید در گروه روند صلح اسرائیلی -فلسطینی بود که دنیس راس سفیر آمریکا در پایان دهه نود هدایتش را بر عهده داشت. کانتریمن با کمیته ویژه سازمان ملل برای تحقیق درباره برنامه تسلیحاتی عراق نیز کار کرده است.