ایران به بازار500میلیونی اروپا متصل می شود
اکونومیست:راه آهن ایران و چین جایگزینی برای کانال سوئز
اکونومیست با تیتر "برای ارتباط دوباره ایران با جهان آماده باشید" نوشت: نخستین قطار چینی با طی کردن مسیر ده هزار و پانصد کیلومتری از شهر یوو وارد تهران شد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما اکونومیست با تیتر "
برای ارتباط دوباره ایران با جهان آماده باشید" نوشت: نخستین قطار چینی با طی کردن مسیر ده هزار و پانصد کیلومتری از شهر یوو در شرق این کشور و عبور از چند کشور وارد تهران شد.
وزیری ایرانی گفت :« ما در حال تبدیل شدن به قطبی جهانی میان شرق و غرب هستیم.»
تا ماه آوریل زمانی که راه آهن جدید قزاقستان به طور کامل باز شود، مدیران ایرانی امیدوارند زمان سفر به چین که در حال حاضر بزرگترین شریک تجاری تهران است به هشت روز کاهش یابد.
این زمان یک ماه کمتر از زمانی است که طی کردن مسیر دریایی چین و ایران طول می کشد.
اگر ترکیه نیز وارد این برنامه شود، این مسیر حتی ممکن است جایگزین کانال سوئز به عنوان مسیر اصلی چین و ایران به اروپا شود.
مشاوران حسن روحانی رئیس جمهور ایران پیش بینی می کنند شرکت های ایرانی دیگر به بازار داخلی هشتاد میلیون نفری محدود نخواهند بود بلکه به بازار پانصد میلیون نفری اتحادیه اروپا متصل می شوند.
مسیرهای ریلی دیگری نیز وجود خواهد داشت. ظرف شش ماه، عباس آخوندی وزیر حمل و نقل ایران که تحصیلکرده انگلیس است ، مسیری را به معادن افغانستان باز می کند و مواد معدنی از طریق بندر چابهار در جنوب شرقی ایران و عبور از پاکستان به هند می رسد. ایران همچنین در عرض دو سال، یک پل را بر روی رودخانه شط العرب ( اروند رود ) به داخل عراق و هلال الخصیب افتتاح می کند. مسیری از طریق جمهوری آذربایجان به روسیه و جمهوری های آسیای مرکزی می رسد.
آقای آخوندی گفت :« ما زمانی که نگاهمان به داخل بود ، ارتباطهای فرا مرزی ضعیف داشتیم. اگر می خواهیم نگاهمان به خارج باشد ، نیاز داریم این راههای ارتباطی را تقویت کنیم.»
ایران همچنین در نظر دارد در دهه آینده وسعت شبکه ریلی داخلی خود را دو برابر افزایش دهد و آن را به ده هزار کیلومتر برساند. ایران قطارهای سریع السیر و دارای خطوط برقی را جایگزین قطارهای فعلی می کند که با سرعت نود کیلومتر در ساعت حرکت می کنند. پس از تکمیل این خطوط، مسافت چهارصد و بیست کیلومتری تهران تا اصفهان را می توان ظرف نود دقیقه طی کرد و طی کردن مسیر نهصد و بیست کیلومتری تا مشهد کمتر از شش ساعت طول خواهد کشید.
هزینه های توسعه زیرساخت ها را تامین کند. بنابراین ، دولت در عوض به دنبال جلب سرمایه گذاران خارجی است. به نظر می رسد این سیاست در حال موثر واقع شدن باشد. برای تامین مالی احداث خط مشهد، گزارش شده است چین وامی 2 میلیارد دلاری پیشنهاد کرده است که ظاهرا درآمد حاصل از عواید فروش نفت ایران که در طول زمان تحریمها مسدود بوده است تضمین بازپرداخت این وام خواهد بود.
کره جنوبی در حال بررسی توافقی مشابه است. و در حالی که ایتالیایی ها به تازگی در صف انتظار قرار دارند،
مدیران راه آهن فرانسه با در دست داشتن ماکت قطارها ، راهروهای هتل پاریس را برای استقبال از آقای روحانی در اولین سفر یک رئیس جمهور ایران به اروپا در 17 سال گذشته پر کرده بودند. اما در حالی که بسیاری از بانک های خارجی بیش از حد در مورد جریمه های آمریکا به سبب تعامل با ایران نگرانند، بدست آوردن اعتبار همچنان مشکلات زیادی دارد.
« راه آهن ابریشم » بین شرق و غرب همچنین مستلزم برقراری روابط بهتر با کشورهای همسایه است که نگرانند ایران پس از تحریمها رشد زیادی داشته باشد.
یکی از اعضای اتاق بازرگانی ایران گفت:« توافق هسته ای ثابت کرده شمشیری دو لبه است. در حالی که روابط با غرب بهبود یافته است، روابط با کشورهای نزدیک به ایران بدتر شده است. » روسیه مشکوک است ایران به رقیبی تبدیل شود و بر بازارهای منطقه ای مسکو تسلط یابد. امارات متحده عربی که از عربستان سعودی در رویا رویی فرقه ای منطقه حمایت می کند، نگران است ایران با جاذبه های گردشگری فراوان ، نقش آن را به عنوان یک مرکز جهانی به چالش بکشد.
مسائل زیادی به مهارت های دیپلماتیک آقای روحانی بستگی دارد. احمد داود اوغلو نخست وزیر ترکیه شش مارس در تهران با شش وزیر دیدار و در مورد احداث خطی ریلی و سریع السیر بر روی دریاچه وان صحبت کرد. به این شکل ، ایران و ترکیه با وجود اختلافهایی که در مورد سوریه دارند ، وارد « عصری طلایی » می شوند و تجارت دو جانبه به سه برابر افزایش می یابد. در عین حال ، اگر تنش ها باقی بماند، ایران در حال بررسی راههای دریایی است.
ماه فوریه، محموله پتروشیمی ایران وارد بندر آنتورپ بلژیک شد. این اولین کشتی ایرانی بود که در شش سال گذشته بار خود را در اروپا تخلیه می کرد .
شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی، خط حمل و نقل دریایی ملی این کشور قصد دارد کشتی هایی را به شرق دور، عمان و در نهایت، آمریکا اعزام کند. ایران امیدوار است ناوگان دریایی خود با 160 فروند کشتی را با عرضه مقداری از سهام آن تا پایان امسال توسعه دهد. وزیر راه می گوید ایران ایر نیز ممکن است پس از دو سال تجدید ساختار ، همین کار را انجام دهد.
برای ارتباط دوباره ایران با جهانیان آماده باشید.