به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،عباس آخوندی افزود : مدل مدیریت دولت که تاکنون متکی بر هزینههای جاری بوده غیرقابل تداوم است و ادامه پیدا نخواهد کرد و نیاز است نگاه ها به مدل اداره اقتصادی کشور تغییر یابد.
وزیر راه وشهرسازی گفت: سال 94 به لحاظ کمبود منابع مالی سال دشواری بود که شاید بتوان گفت تنهاسالی بود که دولت بعد از انقلاب از نظر مشکلات مالی، سختی های زیادی را متحمل شد. سال 95 هم به جهاتی سال خوب و به جهاتی سال مالی سختی خواهد بود چرا که درآمدهای دولت از حوزه مالیات به لحاظ مشکلات سال قبل وضعیت مناسبی نخواهد داشت و امیدواریم با جذب سرمایه گذاریهای خارجی و اساسا با بهبود فضای روانی برای کسب وکار و بالا رفتن میزان فروش نفت وضعیت مناسبی ایجاد شود.
وزیر راه وشهرسازی تاکید کرد : در مدیریت مالی دولت باید تجدید نظر شود و این تجدید نظر گریزناپذیر است به لحاظ اینکه میزان هرینه های جاری دولت به شدت فزاینده و از طرفی تعداد بازنشستگان روبه فزونی است وکسری صندوقهای بازنشستگی رو به افزایش و همچنین تعداد شاغلان نسبت به بازنشستگان روبه کاهش است و یک نسبت وارونگی بین این دو ایجاد شده و در مقابل نگهداری تاسیسات زیربنایی نیز روبه افزایش است.
آخوندی اظهار داشت : اندیشه ما این است که باید به استقبال این موضوع برویم و دستگاههایی که به دنبال مدلهای مالی متنوعی هستند می توانند مشکلات مالی را حل و فصل کنند و چرخ توسعه را در گردش نگه دارند.
وی گفت : در زیرساخت آیین نامه اجرایی قانون ساخت آزادراه ها که قانون مشارکت در حمل ونقل است اصلاح و عمومیت پیدا کرده و به همه شقوق حمل ونقل تعمیم داده شده است و همانطورکه عوارضی در آزادراهها دریافت می شود در تمامی حوزه های هوایی، دریایی و ریلی نیز این مورد انجام خواهد شد.
آخوندی در ادامه با توجه به اینکه قیمت گازوییل نسبت به بنزین در ایران در مقایسه با دیگر کشورها بسیار پایین است ، افزود : با قیمت کنونی گازوییل با مشکل ساختاری خیلی سختی مواجه هستیم و تا این موضوع درست نشود تعادل بین ریل و جاده تنظیم نخواهد شد و رقابت معناداری صورت نخواهد گرفت.
آخوندی افزود : نگاهها در حوزه حمل ونقل دولتی بوده و ظرفیتهای تجاری پیرامون حوزه حمل ونقل اساسا مد نظر قرار گرفته نشده در حالی که استفاده از این ظرفیتهای تجاری می تواند در چارچوب تغییر مدل اقتصادی بسیاری از مشکلات را برطرف کند و لازم است از ظرفیت های واقعی تجاری جاده، ریل، هوایی و دریایی کمال استفاده شود.
بحثی که درحوزه مسکن وراه وجود دارد بحث مدیریت دارایی است و با دارایی های موجود می توان بسیاری از مشکلات مالی را برطرف کرد و از طریق مدلهای مدیریت دارایی کار توسعه و بهره وری را افزایش داد.
عباس آخوندی با اشاره به هشدار نسبت به وجود ساختمانهای بدقواره، شهرهای عبوس، گذرگاههای بیروح و لزوم بازخوانی میراث مادی و معنوی ایران و در پناه اسلام و عرفان نبوی مبتنی بر اندیشهی ایرانشهری در سال جدید تصریح کرد: در سال 94 حوزهی تمدنی ایرانشهری را محور سیاستهای خود قرار دادیم و تلاش کردیم در تمام شقوق حملونقلی با کشورهای منطقه اتصال و ارتباطمان را توسعه دهیم وموقعیت صنعت ساختمان و حملونقل ایران را در جهان بازخوانی کنیم.
آخوندی افزوده است :سالی که گذشت، سالی بهیاد ماندنی در تاریخ پرفراز و نشیب ایران بود. سالی که ایران موفق به بازیافت موقعیت جهانی و منطقهای خود در صحنه سیاست بینالمللی شد.
سالی که نه تنها تمام قدرتهای بزرگ که مردمان و فعالان اقتصادی جهان موقعیت ایران را یکبار دیگر به عنوان مرکز تعادل و ثبات منطقه بهرسمیت شناختند. ایران عزیز در سال 94 توانست برخلاف تلاش تمام قدرتهای فزونطلب، به ویژه نژادپرستانِ رژیم صهیونیستی، پیام انسانی واسلامیِ ایرانشهری خود را در برابر پرچم سیاه و تاریک داعشیان که قلب منطقه را تهدید میکنند به گوش جهانیان برساند.
آفتاب ایرانشهری آنقدر فروزان بود که از پس ابرهای تبلیغاتی رسانهای عبور کند و شعاع و گرمی آن به مردمان جهان برسد.
وی گفت هر چند، کژکارکردی برخی از فعالان سیاسی داخلی که از سرِ رقابت کور و بدفهمیِ موقعیت و کژتابی اندیشهای در عمل منافع ملی را بارها در معرض خطر انداخت، اما آگاهی عمومی، در انتخابات دهمین دورهی مجلس شورای اسلامی تجلی یافت و ملت ایران هشیارانه راه میانه را برگزیدند.
راهی که راه خدایی و ادامه نبرد روشنایی علیه تاریکی است و تاریخ ایران بارها آن را در دل خود ثبت کردهاست. سال 94، سال سختی از حیث مدیریت اقتصاد ملی بود. از یک سو، خزانه ملی در تهیترین وضعیت خود در قیاس با سالهای اخیر بود و از سوی دیگر، آثار زیانبار 8 سال آشفتگی و بیبرنامگی آنچنان شیرازهی امور را در هم ریخته و کلاف سردرگمی ایجاد کرده که سالیان درازی نیاز است تا امور بهسامان شود. با این وجود، دولت در کلیت خود و همکاران من در وزارتِ راه و شهرسازی تمام تلاش خود را بکار گرفتند تا طرحی نو دراندازند.
وی ادامه داد : موفق شدیم در تمام حوزههای شهرسازی، بازآفرینی و عمران شهری، مسکن و تسهیلات بانکی، احداث ساختمانهای عمومی، هواشناسی، صنعت هوانوردی، ریل، جاده و بنادر و دیانوردی اندیشه های نویی را بکار بندیم و چرخ کار را همچنان در گردش نگاه داریم. الگوهای جدید تامین مالی شعله امید حرکت را در دل همکاران زنده نگاه داشت و موفق شدیم که طرحهای جدیدی را در تمام حوزهها آغاز کنیم. از آن به دیر مغانم عزیز می دارند که آتشی که نمیرد همیشه در دلِ ماست ما در سال 94 حوزه تمدنی ایرانشهری را محور سیاستهای خود قرار دادیم. تلاش کردیم که ارتباطمان را با تمام کشورهای منطقه بهبود ببخشیم و در تمام شقوق حملونقلی با کشورهای منطقه اتصال و ارتباطمان را توسعه دهیم.
همچنین به تبع از سیاست عمومی دولت سعی کردیم که موقعیت صنعت ساختمان و حملونقل ایران را در جهان بازخوانی کنیم و با تمام طرفهای علاقه مند به فعالیت با ایران تعامل درست و مبتنی بر منافع مشترک را سرلوحه خود قرار دادیم. اینک در طلیعه دمیدنِ خورشید سال 95 از البرز و روشنایی بخشیدن به ایرانشهر عزیز شور و گرمی بیشتری در دلمان شعلهور شده و برمن و توست که یکبار دیگر برای آبادانی و سرافرازی ایران عزیز کمرِ همت ببندیم. نوروز که نشانی از سلام خداوندی بر ساکنان کرهی خاکی است، یادآور آفرینش مجدد هستی نیز هست.
نوروز، همواره با شوق و امید همراه بودهو هست و یادآور ارج نهادن به میراث مادی و معنوی ماست. خداوند بزرگ با خلق مجدد شادی از خاک، متذکر رعایت حرمت خاک و طبیعت است. لیکن افسوس، ما انسانها سرشتمان با غفلت اندود شدهاست. گاهی این سرت در آمیزش با سوداگری، مایهی تخریب زیستگاهِ خودمان میشود. غفلتِ از خود به همراه غفلتِ از ایران عزیز ما را در پرتگاهِ سختی قرار دادهاست که نیاز به هشیاری فراوان دارد. ایران نه به مثابه خاک و سرزمین که به مفهوم میراث معنوی و ثروت غیرِ محسوس، مدتی است که به تاریکخانه فراموشی پارهای ذهنها سپرده شدهاست. ساختمانهای بدقواره، شهرهای عبوس، گذرگاههای بیروح، کوچههای بیشادی، طبیعت در حال ویرانی، ایستایی در حرکت و روابط تلخ آدمها همه نشانههای هشدار هستند. اینک نوروز صلای بیدارباش میدهد که ای همه ایرانیان بیدار شوید و از ایرانشهر که شما را در دامانِ مهرِ خود پرورش داده است ، حراست کنید و آن را به همان زیبایی که دریافت کردید به نسل دیگر تحویل دهید. نوروزِ پیروزقدم در یکقدمی ماست.
با دلهایی شاد، چشمانی گشاده، لبانی خندان، زبانهایی پر زمهر، سینههایی پرشور و شسته از کینه و با ترنم سلام و سلام به استقبال نوروز و دیدار یکدیگر خواهیم شتافت و بنا را بر بیداری و آگاهی خواهیم گذاشت. ایرانشهر عزیز ما نیاز به بیداری همهی ما دارد. باید بیدار شویم و راه را بر داعشیان تاریکپندار که هیچگاه روشنایی را ندیدهاند و آرزویی جز تباهی ایران ندارند ببندیم. من آسمان آبی فیروزگون ایرانشهر را دوست دارم. هنوز بلخ و بخارا، خجند و سمرقند، لاهور و هرات، نیشابور و سبزوار، توس و بسطام، یزد و کاشان، تبریز و گنجه، ایروان و باکو ستارههای آسمان اندیشه من است.
آسمان ایرانشهر من ستارگانی به مراتب بیش از این دارد و من هر شب آنها را میشمارم و به پایان نمیرسند.
البرز سرفراز، زاگرس ستبر، پامیر بلند، فیروزکوه سخت، قفقاز پرفراز رفیعترین قلههای کرهی خاکی را به سربلندی مردم آن در خود جای دادهاند. این شاهدان بلند زمین، با بهرهگیری از مهرِ خدایی با جاری ساختن رودها و چشمههای مهر و عاطفه، در دامن خود تمدنی را پروراندهاند که هزاران سال مایه آرامش و شکوفایی انسانهای این مرز و بوم و منبع الهام جهانیان بودهاست و ما چه سخاوتمندانه آن را به یغمای تحول تاریخ دادهایم. اینک نوروز، بانگ بلند بیدارباشِ خدایی بر فراز ایرانشهر است که از بیهشی درآییم.
یک بار دیگر با بازخوانی میراث مادی و معنوی ایران و در پناه اسلام و عرفان نبوی و آموزههای امامان مهر و محبت سبک زندگیِ مبتنی بر اندیشهی ایرانشهری را در تمام صحنههای زندگی اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگیمان بازتعریف کنیم.
نیاز داریم که در روزگار معاصر، محلههای مهر و محبت را در شهرهایمان خلق کنیم، حق شهروندان، بهویژه حق دسترسی آزاد آنان به اطلاعات را پاس بداریم، تبعیض و هرگونه امتیاز بیوجه را زیر پای خود قرار دهیم، یکپارچگی ملی بر مبنای قانون اساسی و مسئولیت اجتماعی را سرلوحه خود قرار دهیم، اخلاق عمومی مبتنی بر تقدم عدل بر احسان را از پیامبر بیاموزیم و بکاربندیم، مالی را به باطل نخوریم و آنچه را با سایر ملل عهد کردیم به آن پایبند باشیم و نه تنها صلح و آرامش که عشق و دوستی را با بهرهگیری از سلام خدایی سکه روزگارمان کنیم.