وقتی سخنگوی کاخ سفید مواضع نامزدهای انتخاباتی را تقابل با امنیت ملی می داند؛
جاش ارنست رجزخوانی های نامزدهای انتخاباتی ضد مسلمانان را اشتباه خواند
سخنگوی کاخ سفید گفت رجز خوانی های نامزدهای انتخاباتی آمریکا ضد مسلمانان در صورتی که پای حفاظت از مردم آمریکا در میان باشد ، اشتباه است.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما ؛ سخنگوی کاخ سفید رجز خوانی های نامزدهای جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا ضد مسلمانان را در صورتی که پای حفاظت از مردم آمریکا در میان باشد ، اشتباه خواند و گفت سخنان و پیشنهادهای برخی از نامزدها به گونه ای است که با تلاش برای تامین امنیت ملی آمریکا در تقابل قرار می گیرد.
جاش ارنست در کنفرانس خبری روز دوشنبه در کاخ سفید و در پاسخ به شرم آور خواندن رجزخوانی های نامزدهای جمهوریخواه ریاست جمهوری آمریکا ضد مسلمانان از سوی جان کری ، وزیر امور خارجه گفت خود رئیس جمهور هم این رجزخوانی ها را که از قضا از همه ی نامزدهای جمهوری خواه شنیده شده است مستقیم با ارزش های ما در تضاد می داند. ارزش هایی که آمریکائیها نسل به نسل برای آن جنگیده و جان باخته اند. این رجزخوانی ها همچنین در جایی که پای حفاظت از مردم آمریکا در میان است اشتباه هستند و وقتی که فردی فرمانده کل قوا باشد بویژه این رجزخوانی ها دردسر سازتر است. سخنان و پیشنهادهای برخی از نامزدها به گونه ای است که با تلاش برای تامین امنیت ملی آمریکا در تقابل قرار می گیرد.
سخنگوی کاخ سفید درباره واکنش دونالد ترامپ به سخنان رئیس جمهور اوباما در زمینه ی اعمالی سیاستی باز در قبال آوارگان سوری گفت: « آوارگانی که قصد دارند وارد خاک آمریکا شوند باید برنامه 24 ماهه ای را بگذرانند و لذا ورود آواره به خاک آمریکا از ورود دیگر گروه ها بسیار سخت تر است. این افراد به صورت شخصی مصاحبه می شوند. درباره پیشینه ی آنان بررسی هایی بدست ارتش و دستگاه های اطلاعاتی آمریکا صورت می گیرد.»
سخنگوی کاخ سفید با اشاره به همکاری دولت آمریکا با دولت بلژیک در زمینه ی بازرسی درباره ی حمله ی تروریستی اخیر در این کشور گفت واشنگتن کمک هایی در زمینه ی تخصصی امنیت ملی به بروکسل ارائه کرده است اما در نهایت دولت این کشور باید بازرسی ها را اجرا کند و نقاط ضعف احتمالی را در دستگاه های مجری قانون کشف و برطرف نماید.
جاش ارنست در نشست خبری روز دوشنبه با خبرنگاران با اشاره به اینکه کشور بلژیک متحد آمریکاست و آمریکا در قبال امنیت متحدانش تعهد دارد مدعی شد تهدیدهای امنیتی در بروکسل همچنانکه نهادهای بین المللی واقع در این شهر را تهدید می کند امنیت ملی آمریکا را نیز تهدید می کند.
وی همچنین به درخواست واشنگتن از کشورهای اروپایی پس از حمله تروریستی در پاریس اشاره کرد و افزود: « از متحدان آمریکا در اروپا خواستیم برخی اقدام های امنیت ملی را موثرتر به اجرا بگذارند. برای مثال پس از حمله ی پاریس بود که رئیس جمهور آمریکا از همتاهای خود در اروپا خواست اطلاعات را نه تنها در میان کشورهای اروپایی بلکه با آمریکا نیز در میان بگذارند. تا جایی که به تبادل اطلاعات مربوط می شود گام های خوبی برداشته شده اما باید این روند شدت بیشتری به خود بگیرد.»
ارنست با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور آمریکا به کوبا و واکنش فیدل کاسترو ، رئیس جمهور پیشین این کشور به این سفر مدعی شد: « همین که فیدل کاسترو مجبور شده است در پاسخ به سفر رئیس جمهور اوباما به کوبا مقاله بنویسد نشان دهنده ی تاثیرگذار بودن این سفر است. باور ما بر این است که تا عادی سازی روابط بین دو کشور راه درازی در پیش داریم. رئیس جمهور اوباما بارها و بارها در دیدارهایی که با رائول کاسترو ، رئیس جمهور کنونی کوبا داشته تاکید کرده است موضع آمریکا در قبال وضعیت حقوق بشر هیچ گاه تغییر نخواهد کرد. نوع تعاملی که رئیس جمهور با دولت و ملت کوبا داشته است مثال زدنی است.»
وی همکاری بین دولت پاکستان و آمریکا را در مقابله با تروریسم ستود و گفت: « دولت پاکستان کمک های زیادی را در زمینه ی مقابله با تروریسم به آمریکا کرده است اما موضوع بررسی انفجار روز گذشته در لاهور ، موضوعی داخلی است و اگر دولت پاکستان از ما درخواست کمک کند آنگاه آمریکا می تواند وارد عمل شود.»
سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به خبرنگاری که درباره موضع واشنگتن در قبال آزادسازی شهر تدمر به دست ارتش سوریه پرسید گفت: « ما قطعا از اینکه داعش از پالمیرا بیرون رانده شده خوشحالیم اما این نکته هم واقعیتی است که تا وقتی که رئیس جمهور اسد فرماندهی ارتش را در سوریه بر عهده دارد در این کشور صلح و آرامش برقرار نمی شود و به همین علت است که ما داریم تلاش می کنیم نوعی انتقال سیاسی دموکراتیک را در سوریه ایجاد کنیم زیرا همه مشکلات امنیتی موجود در این کشور از جمله تروریسم ، افراط گرایی ، نسل کشی ، فرار میلیون ها نفر از خانه های خود ، همه و همه ریشه در رهبری شکست خورده ی بشار اسد دارد و به همین علت است که داریم تلاش می کنیم انتقال دموکراتیک قدرت در سوریه اتفاق بیافتد.»
سخنگوی کاخ سفید با اشاره به نگرانی دولت آمریکا از تهدیدهای که ریشه در شبکه تروریستی القاعده دارند افزود: « جنس نگرانی ها هم اکنون با گذشته تفاوت دارد زیرا هسته مرکزی القاعده که زمانی در کشورهای افغانستان و پاکستان آزادانه فعالیت می کرد به علت اقدام های ارتش آمریکا از بین رفته است اما هنوز گروه هایی وابسته به القاعده هستند که خطرناکند. هفته گذشته ارتش آمریکا به دستور شخص رئیس جمهور در یمن حمله ای هوایی اجرا کرد که در پی آن ده ها تروریست کشته شدند. این موضوع نشان از آن دارد که با وجود همه هرج و مرجی که داعش در یمن و در منطقه و دنیا به راه انداخته هنوز ارتش آمریکا چشم از القاعده برنداشته است. و این که رئیس جمهور دستور حمله را صادر و ارتش آمریکا آن را اجرا کرد نشان می دهد که هنوز هم تهدید القاعده را جدی می گیریم.»
وی با اشاره به برگزاری نشست امنیت هسته ای در واشنگتن گفت همه کشورها اتفاق نظر دارند که مواد هسته ای نباید در دستان افراد خطرناک قرار گیرد و دستور کار نشست واشنگتن نیز همین است.
جاش ارنست در ادامه گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به این سئوال که آیا رئیس جمهور آمریکا در سفر رئیس جمهور ترکیه به آمریکا برای شرکت در اجلاس امنیت هسته ای ، با وی دیدار دوجانبه خواهد داشت یا نه ؟گفت : رئیس جمهور آمریکا در 6 ماه اخیر بارها با اردوغان به صورت جانبه دیدار کرد.
وی خاطر نشان کرد ، اوباما و اردوغان در اجلاس گروه بیست در آنتالیا و اجلاس تغییرات اقلیمی در پاریس با یکدیگر دیدار کردند.
جاش ارنست افزود : اوباما و اردوغان بارها تلفنی با یکدیگر گفتگو کردند . علاوه بر آن جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا نیز چند هفته پیش از این در ترکیه با اردوغان دیدار کرد.
سخنگوی کاخ سفید گفت : ترکیه در ماه های اخیر در چارچوب مبارزه با (گروه تکفیری صهیونیستی ) داعش ، اقدامات مهمی در زمنیه تامین امنیت مرزهای جنوبی خود انجام داد.
وی تاکید کرد ، دلایل زیادی برای گفتگوی مقامات آمریکا و ترکیه وجود دارد. کارهای مهم زیادی وجود دارد که ما باید درباره آنها با ترکیه همکاری کنیم. ما از طریق دیپلماسی در این زمینه پیشرفت های مهمی داشتیم. امیدوارم این دیپلماسی همزمان با سفر اردوغان به آمریکا برای شرکت در اجلاس امنیت هسته ای نیز ادامه یابد.