کاهش پیامدهای نفتی
تاثیر بحران مالی عربستان بر شرکت های خارجی در این کشور
روزنامه اماراتی: کارکنان شرکت های پیمانکار دولت عربستان ماههاست حقوق نگرفته اند.
به گزارش
سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما ، روزنامه اماراتی روزنامه خلیج تایمز، چاپ امارات متحده عربی نوشت ، تاخیر در دریافت بودجه از دولت عربستان که دو سال است با کاهش درآمدهای نفتی رو به روست، موجب شده است کارکنان یک شرکت پیمانکار مستقر در این کشور - که با مشکلات مالی رو به روست و برای بقای خود تقلا می کند- چندین ماه حقوق دریافت نکنند. این روزنامه نوشت رابرت از جمله کارکنان شرکت ساختمانی اوجیه (Saudi Oger) است که شش ماه حقوق نگرفته است و به همین دلیل قادر نیست شهریه مدرسه فرزندانش را بپردازد. این در حالی است که مهلت مجوز اقامت وی در عربستان نیز به پایان رسیده است. اما وی هنوز امیدوار است اوضاع برای وی و هزاران تن دیگر از کارکنان این شرکت بهبود یابد. -سعد حریری، نخست وزیر سابق لبنان ریاست این شرکت را بر عهده دارد.-
شرکت های پیمانکار دیگر نیز تحت تاثیر کمبود بودجه عربستان قرار گرفته اند. اما بنا بر اعلام منابع، مشکلات شرکت اوجیه که 38 سال از تاسیس آن می گذرد، بسیار شدیدتر از مشکلات اقتصادی فعلی عربستان است.
یکی از کارکنان سابق این شرکت گفت: «همان زمانی هم که من در آن شرکت کار می کردم، حقوق کارکنان محلی را با تاخیر پرداخت می کردند.» حدود 50 هزار نفر با ملیت های مختلف برای شرکت اوجیه عربستان کار می کنند که به گفته رابرت، حقوق حدود نیمی از آنها هنوز پرداخت نشده است.
رابرت که سالهاست برای این شرکت کار می کند، بیش از شش ماه است که حقوق دریافت نکرده است، با این حال می گوید چاره ای ندارد جز اینکه در شرکت بماند، چرا که نمی تواند شغل دیگری پیدا کند.
وی که خود را با نام مستعار معرفی کرد، گفت مسئولان شرکت در یک نامه متعهد شده اند حقوق کارکنان را پایان ماه مارس بپردازند. یک منبع آگاه گفت خانواده های کارکنان خارجی شرکت با شرایطی مشابه شرایط رابرت رو به رو هستند. وی گفت: «اوضاع ناامیدکننده است. آنها حتی پول خرید بلیت برای سفر به کشور خود را ندارند.» این منبع گفت بسیاری از مقامات بلندپایه شرکت از خانوارهایی در لبنان حمایت مالی می کنند، و این بدان معناست که با توجه به مشکلات مالی شرکت قادر به وصول وجه برای این خانواده ها در لبنان نخواهند بود. وی همچنین به تاثیر وضع مالی شرکت بر کارگران کم درآمد هم اشاره کرد.
این منبع گفت مدیریت ضعیف »«یکی از مشکلات اصلی» شرکت است، اما در کنار آن، مشکلات اقتصادی که عربستان در مورد کسری بودجه 87 میلیارد دلاری پیش بینی شده در سال کنونی با آن رو به روست، نیز وجود دارد.
سفارت فرانسه به علت نگرانی از شرایط کارکنان فرانسوی متعدد این شرکت، دو نامه به مسئولان اوجیه ارسال کرد. آنها در پاسخ قول دادند شروع به پرداخت حقوق کارکنان کنند. منبع مزبور گفت: «سؤال این است که آیا آنها وجوه لازم را برای عمل به وعده های خود دارند؟»
وی گفت مشکلات شرکت متعلق به خانواده حریری موجب طرح دو سؤال می شود: «اینکه آیا بانک های داخلی عربستان به تامین مالی اوجیه ادامه خواهند داد، و دوم اینکه آیا خاندان حریری می توانند برای سرمایه گذاری های جدید یک سرمایه گذار جذب کنند؟»
این شرکت برخی از عظیم ترین بناهای واقع در ریاض، از جمله هتل ریتز-کارلتون را احداث کرده است.
مسئولان شرکت اوجیه اعلام کردند با توجه به اینکه فعالیت های این شرکت در نهایت کاملاً وابسته به دولت عربستان است، روند اجرای طرح های ساختمانی «کند شده است» و دولت «به موقع بودجه را در اختیار ما قرار نمی دهد.»