دیدار هیات فرانسوی با بشار اسد در دمشق؛
اسد: آزادسازی تدمر درستی راهبرد ارتش سوریه را ثابت میکند
رئیس جمهور سوریه تاکید کرد سفر هیئت پارلمانی فرانسه به سوریه و آگاهی از اوضاع می تواند به تلاش برای تصحیح سیاستهای نادرست بعضی دولتها ازجمله فرانسه در برابر تحولات سوریه کمک کند.
به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی الاخباریه سوریه ؛ بشار اسد رئیس جمهور سوریه در دیدار با یک هیئت پارلمانی فرانسوی در دمشق گفت: آزادسازی شهر تدمر درست بودن راهبرد ارتش سوریه و متحدانش در مبارزه با تروریسم را ثابت می کند.
اسد افزود: آزادسازی تدمر موفقیت مهمی است.
تلویزیون سوریه هم گزارش داد: در دیدار هیئتی از نمایندگان پارلمان، روزنامه نگاران و خبرنگاران فرانسوی با بشار اسد در دمشق ، رئیس جمهور سوریه تاکید کرد این سفر همزمان با آزادسازی شهر تاریخی تدمر صورت گرفت که موفقیت مهم و دلیل جدیدی درباره درست بودن راهبرد ارتش سوریه و متحدانش در جنگ با تروریسم است.
اسد افزود: ائتلافی که آمریکا فرماندهی آن را بر عهده دارد با اینکه بیش از شصت کشور در آن عضویت دارند، در مبارزه با تروریسم جدی نیست و این ائتلاف در یک سال و نیم گذشته دستاوردهای ناچیزی داشته است.
وی خاطر نشان کرد: سفر هیئت های پارلمانی به سوریه و آگاهی یافتن آنان از واقعیت اوضاع در مناطق و شهرهای مختلف سوریه، می تواند به تلاش مؤثر برای اصلاح سیاست های نادرست بعضی دولت ها از جمله فرانسه در برابر اوضاع سوریه کمک کند. سیاست های نادرست این دولت ها نه تنها پوششی برای فعالیت تروریست هاست، بلکه این دولت ها برای اعمال تحریمهای ظالمانه اقتصادی بر معیشت مردم سوریه هم تلاش کردند.
اعضای این هیئت فرانسوی هم با ابراز همبستگی با ملت سوریه تاکید کردند برای کاستن از رنج مردم سوریه و لغو تحریمهای اقتصادی ضد این کشور تلاش خواهند کرد.
اعضای این هیئت همچنین ابراز امیدواری کردند صلح و امنیت در سریعترین زمان ممکن به سوریه باز گردد. این افراد همچنین بر اهمیت حفظ تنوع فرهنگی و تمدنی سوریه تاکید کردند.
دو طرف در این دیدار اوضاع سوریه را بررسی کردند. بشار اسد آخرین تحولات سیاسی و میدانی سوریه را به اطلاع اعضای این هیئت رساند.
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد، نیکلا دوئیک از اعضای پارلمان فرانسه که به همراه گروهی از نمایندگان این کشور در دمشق با بشار اسد دیدار کرد گفت : «(اسد) تاکید کرد که سوریه کشور کوچکی است و برای عملی کردن طرح فدرال سازی بسیار کوچک است و دلیل دیگر این امر این است که همه جوامع با هم در ارتباط هستند و به شکلی تنگاتنگ در هم تنیده شده اند».
دوئیک افزود اسد معتقد است که پیشنهاد کردهای سوریه برای فدرال کردن این کشور ایده بدی است.
این نماینده پارلمان فرانسه خاطر نشان کرد : «وی (بشار اسد) به کردها و این موضوع که آنها در خصوص فدرال سازی صحبت می کنند اشاره کرد. از نظر وی این (طرح ) ایده خوبی نیست به ویژه با توجه به جمعیت عرب منطقه. وی (اسد) گفت در مناطقی از سوریه که جمعیت کرد حضور دارند در واقع سی درصد از جمعیت را کردها تشکیل می دهند ، بنا بر این آنها در مناطق خودشان نیز اقلیت هستند».
نیکلا دوئیک اضافه کرد اسد معتقد است در سوریه در حالی که می توان به برخی مناطق خودمختاری بیشتری داد، دولت مرکزی باید نقشی همیشگی ایفا کند.
این عضو پارلمان فرانسه اظهار داشت : «وی (بشار اسد) گفت به سازمان و یا ساختار دولتی تازه ای می اندیشد. اسد به ایده های تمرکززدایی، چیزی که ما در فرانسه هم داریم اشاره کرد. از دیدگاه وی باید به برخی مناطق در سوریه آزادی و قدرت بیشتری داد اما نقش دائم دولت مرکزی و مسئولان بر جای خود باقی خواهد ماند».
وی خاطر نشان کرد بشار اسد با این موضوع مخالف است که مسلمانان باید از حق اختصاصی برای تصدی سمت ریاست جمهوری در سوریه برخوردار باشند.
دوئیک افزود : «وی (بشار اسد) به قانون اساسی جدید و این واقعیت اشاره کرد که با پیشنهادها جهت تبیین قانونی جدید در قانون اساسی که در آن تنها برای مسلمانان حق رئیس جمهور شدن در نظر گرفته شده مخالف است. این غیر قابل قبول است. وی افزود همه شهروندان سوریه باید از حقوق برابر برخوردار باشند».
این نماینده مجلس فرانسه در پایان اضافه کرد : «(اسد) امیدوار است که طرف های مذاکره کننده پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و در تابستان به توافق دست پیدا کنند».
آخرین دور مذاکرات میان دولت سوریه و نیروهای مخالف روز پنجشنبه در ژنو به پایان رسید و قرار است این مذاکرات روز دهم آوریل از سر گرفته شود.
گروهی پنج نفره از قانونگذاران فرانسوی برای دیدار و مذاکره با بشار اسد به دمشق سفر کرده اند. این نمایندگان فرانسوی قرار است افزون بر دیدار با بشار اسد ، در مراسم مذهبی مسیحیان سوری شرکت و حمایت خود را از آنان در مبارزه با داعش اعلام کنند.
این کار دارای چند مزایا است:
1- در بین مردم اقلیتها خیلی محبوب میشه
2- پایه های رژیم ترکیه را خواهد لرزاند.