گزارش خبری؛
ایران امسال به صادر کننده بنزین تبدیل می شود
با به مدار تولید آمدن پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران در نیمه نخست امسال از واردات بنزین بی نیاز و تا پایان سال به صادر کننده بنزین تبدیل می شود.
به گزارش
خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، پالایشگاه ستاره خلیج فارس بزرگترین پالایشگاه بنزین کشور است که با ظرفیت تولید 36 میلیون لیتر بنزین در روز، هم اکنون درحال ساخت است درحالیکه مجموع تولید بنزین در کشور در 9 پالایشگاه امام خمینی شازند، آبادان، اصفهان، بندر عباس، تهران، تبریز، لاوان، شیراز و کرمانشاه از تولید این پالایشگاه کمتر است.
هم اکنون ظرفیت تولید پالایشگاههای کشور به ترتیب عبارتند از: پالایشگاه امام خمینی شازند 16 میلیون لیتر، پالایشگاه آبادان 13، اصفهان 9 میلیون و 415 هزار، بندرعباس 8 میلیون و 892 هزار، تهران 6 میلیون و 179 هزار، تبریز 3 میلیون و 300 هزار، لاوان 2 میلیون و 800 هزار، شیراز 2 میلیون و 90 هزار و پالایشگاه کرمانشاه 701 هزار لیتر در روز.
این درحالیست که ظرفیت تولید پالایشگاه ستاره خلیج فارس بعد از به مدار آمدن هر سه فاز، به بیش از 36 میلیون و 790 هزار لیتر بنزین در روز خواهد رسید.
این پالایشگاه تنها پالایشگاهی است که بجای نفت خام سبک و سنگین از خوراک میعانات گازی حاصل از میدان گازی پارس جنوبی استفاده می کند و قرار است روزانه 360 هزار بشکه میعانات گازی از طریق خط لوله ای 36 اینچی به طول 400 کیلومتر به این پالایشگاه منتقل شود.
وزیر نفت در دیداری که در واپسین روزهای سال 1394 از این پالایشگاه داشت در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه پالایشگاه ستاره خلیج فارس قرار است در 3 فاز اجرایی شود گفت: فاز اول پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس در نیمه اول سال 1395 وارد مدار تولید می شود و با تولید روزانه 12 میلیون لیتر بنزین یورو 4 ، کشور را از واردات بنزین بی نیاز خواهد کرد.
بیژن نامدار زنگنه همچنین افزود: بعد از افتتاح فاز نخست، با فواصل 4 ماهه فازهای دوم و سوم این پالایشگاه هم وارد مدار تولید می شوند که تولید بنزین را در کشور 24 میلیون لیتر دیگر افزایش خواهند داد و تا پایان سال ، ایران به صادر کننده بنزین بدل می شود.
وی با اشاره به اینکه کشور هم اکنون به طور متوسط روزانه 9 میلیون لیتر بنزین از خارج وارد می کند تاکید کرد: یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی نهضت کاهش و در نهایت قطع خام فروشی است که قطعا تحقق این طرح عظیم ملی می تواند گام موثری در این مسیر باشد.
وزیر نفت افزود: پالایشگاه ستاره خلیج فارس یکی از بزرگترین نمونه های خود در جهان است که تا الان 3 میلیارد و 200 میلیون دلار برای اجرای آن هزینه شده و 500 میلیون دلار دیگر هم تا پایان طرح، نیاز دارد.
وی تصریح کرد: در اوایل سال، خوراک وارد فاز اول طرح می شود و در نیمه نخست سال هم فاز اول به بهره برداری می رسد.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس با همکاری و مشارکت صندوق بازنشستگی وزارت نفت، سازمان تامین اجتماعی، قرارگاه سازندگی خاتم الانبیای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و با عاملیت بانک ملت در دست اجراست و علاوه بر تولید بنزین با اکتان 90 و 95 ، انواع گازوییل سبک و سنگین، سوخت جت، گاز مایع ال پی جی، گوگرد مایع و هیدروژن را تولید می کند.
حدود 60 درصد میعانات گازی ورودی پالایشگاه به انواع بنزین و 25 درصد آن به گازوییل و بقیه به سایر محصولات تولید می شود.
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج فارس هم در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه عمده فشار کاری بر افتتاح فاز اول متمرکز شده است افزود: این پالایشگاه در زمینی به مساحت 700 هکتار در نزدیکی پالایشگاه بندرعباس و در 25 کیلومتری آن احداث شده است.
احمد ادیب افزود: این پالایشگاه جزو بزرگترین طرح های خاور میانه محسوب می شود و در حین اجرا برای 20 هزار نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم شغل ایجاد کرده و بعد از بهره برداری هم برای 9 هزار نفر بصورت مستقیم و غیر مستقیم اشتغالزایی دارد.
وی افزود: کل تولید بنزین پالایشگاههای کشور، مجموعا به 65 میلیون لیتر در روز بالغ می شود که این پالایشگاه قادر است 60 درصد تولید کل پالایشگاههای کشور بنزین تولید کند.
صدا و تصویر دارد