باران بهاری میهمان کشور شد
سازمان هواشناسی از ورود دومین سامانه بارشی به کشور در آغاز دومین هفته بهار خبر داد.
کارشناس هواشناسی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما گفت: امروز شدت بارش ها در غرب کشور، استان های کرمانشاه، کردستان، شمال ایلام، بخش هایی از لرستان، زنجان و قزوین خواهد بود.
مرتضی ضرابی افزود: امروز در غرب کشور و در استان های آذربایجان شرقی،آذربایجان غربی و اردبیل نیز شاهد بارش خواهیم بود که در ارتفاعات و جاده های کوهستانی به صورت برف است.
کارشناس سازمان هواشناسی ادامه داد: فردا این سامانه بارشی در مناطق داخلی کشور گسترش خواهد یافت و دامنه های جنوبی البرز،شامل استان های البرز، تهران و شمال سمنان را نیز تحت تاثیر خود قرار می دهد.
ضرابی گفت: بارش در تهران به ویژه در ارتفاعات از امروز آغاز می شود اما فردا شرایط بارش در تهران مناسب تر خواهد بود.
وی افزود: دمای هوای تهران امروز در گرمترین ساعات به 19 درجه بالای صفر خواهد رسید.
کارشناس سازمان هواشناسی گفت: امروز پدیده غالب در جنوب کشور وزش باد است که در استان های خوزستان و ایلام با گردو غبار همراه خواهد بود.
ضرابی افزود: وزش باد در استان های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و کرمان نیز قابل توجه است.
2-پوشیدن و برداشتن لباس گرم اضافی باعث آتش نزدن بی مورد گیاهان می شود.
3-در صورت لزوم برای بر پا کردن آتش جایی را انتخاب کنید که گیاهان اطراف و بالای آتش آسیب نبیند.
4-وجود مار در چرخه اکوسیستم نقشی کاملا مثبت و متعادل کننده بوده و هر گونه تغییر در جهت و یا از بین رفتن این حیوان می تواند لطمه سنگینی به محیط زیست وارد نماید و تا این حیوان احساس خطر نکند حمله نمی کند حتی قبل از حمله اگر فرصتی داشته باشید به شما هشدار می دهد بنابراین از کشتن این حیوان خودداری کنیم در صورت برخورد با حیوانات از تعقیب آنان پرهیز کنیم.
5-در صورت دیدن لاشه حیوانات از دست زدن به آن خودداری کنیم و آن را به حال خود رها کنیم به جز اینکه در مسیر آب و باعث آلودگی شده باشد.
آلودگی
6-در هنگام عبور و مرور در طبیعت از زیر پا گذاشتن و لگد نمودن هر گونه گیاهی اجتناب کنیم.
7-با خودروی خود تا آنجا که جاده وجود دارد برانید و به حریم زندگی جانوران تجاوز نکنیم.
8-سعی کنیم با حداقل امکانات ممکن ،کمپ خود را بر پا کنیم و از آبشخورها فاصله بگیریم
9-به محدوده زراعت و زمین دیگران و مالکین آن احترام بگذاریم و هیچگاه به محصولات کشاورزی صدمه نزنیم و به حصارهای باغات و تنه درختان آسیب نرسانیم.
10-جهت حفظ محیط زیست از خرید و فروش گوشت غیر مجاز خودداری و از مصرف آن بپرهیزیم.
11-در مورد حیات وحش ، گیاهان بومی و زیستگاهشان بیشتر مطالعه کنیم و مهارت خود را در طبیعت گردی تا حد یک مراقب از طبیعت ارتقا دهیم و قانون گذاران را در جهت حمایت ، پاکیزگی و حفاظت قوی تر از آنها بر انگیزیم.
12-به دوستان هم سفر خود و شکارچیان اصرار نمایم تا درچارچوب قانون و اخلاق عمل نمایند شکارچیان غیر مجاز جهت هدایت پرندگان به محل های مورد نظر معمولا از بستن پارچه به درختان و بوته ها استفاده می کنند در صورت مشاهده آن را باز و نابود کنیم.
13-سعی نماییم با عبور از مسیرهای خاکی ، مالروو پاکوب موجود که عموماً مشخص است ،مسیرهای جدید و متعدد در طبیعت ایجاد نکرده و از مسیرهای سنگ لاخ و شن اسکی نیز به منظور پیشگیری از واریز خاک و سنگ به پایین دست عبور نکنیم.
14-زباله ها را در صورت امکان با خود باز گردانیم در غیر اینصورت زباله های تر و قابل بازیافت را مانند پوست میوه و اضافه غذا را در محلی که جریان آب قرارندارد و در عمق مناسبی چال کنیم.
آلودگی
15-سوزاندن زباله ها مانند پلاستیک آخرین راه کار است و از نوشتن و حجاری کردن روی سنگها خودداری کنیم.
16-از آسیب رساندن به غارها و جابجایی و پرتاب سنگ در کوه خودداری کنیم.
17-رها کردن قوطی کنسرو و استفاده ته مانده آن بوسیله حیواناتی چون گرگ و روباه باعث بریدگی و زخم شدن پوزه و زبان این حیوانات می شود و با جمع شدن آب ، باعث اکسیده شدن آهن و فلزات که برای پلمپ این قوطی ها بکار می رود و مصرف آب فاسد به وسیله پرندگان باعث بیماری و تلف شدن آنها می شود.
18-وجود زباله در برکه ها و جویبارها باعث آلودگی آب و مخصوصاً پاکتهای پلاستیکی مانند تله عمل کرده و باعث گرفتاری وتلف شدن جانوران آبزی می شود.
19-کوهها نقش اساسی در تولید و توزیع 80% آب های شیرین جهان هستند و یک پنجم سطح خشکی زمین را پوشانده اند بنابراین پخش زباله ها بی تاثیر در آلودگی آب نمی باشد.