نصف جمعیت یمن از گرسنگی رنج می برند
آکسفام: بیست و یک میلیون یمنی به کمکهای بشردوستانه نیاز مبرم دارند
یمن در آستانه قحطی واقعی قرار دارد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاریصداوسیمابه نقل از شبکه تلویونی الحدث؛ بنیاد خیریه آکسفام اعلام کرد بیست و یک میلیون یمنی به کمکهای بشردوستانه نیاز مبرم دارند.
سازمان انگلیسی آکسفام هشدار داد ادامه درگیری و محاصره تعدادی از مناطق در یمن نتایج فاجعه باری برای میلیون ها یمنی خواهد داشت.
این در حالی است که در گزارش ها آمده است بیش از چهارده میلیون یمنی یعنی نصف جمعیت این کشور از گرسنگی رنج می برند.
گزارشگر این شبکه گفت سازمان آکسفام بعد از تحقیق در استان های یمن اعلام کرد بیست و یک میلیون یمنی یعنی حدود هشتاد و دو درصد جمعیت این کشور به کمک های بشردوستانه نیاز مبرم دارند.
این سازمان تأکید کرد بیش از چهارده میلیون یمنی یعنی نصف جمعیت این کشور از گرسنگی رنج می برند.
این سازمان افزود دو میلیون و چهارصد هزار نفر از یمنی ها از مناطق خود مهاجرت کرده اند. این در حالی است که میزان تولیدات کشاورزی کاهش یافته و مشکل کمبود تأمین مواد غذایی وجود دارد به همین علت قیمت مواد غذایی به شدت افزایش یافته و در برخی از استان ها به عنوان مثال تعز به دویست درصد رسیده است.
یمن نود درصد مواد غذایی مورد نیاز خود را از خارج وارد می کند. این مسئله مشکلات انسانی را تشدید کرده است.
این سازمان انگلیسی هشدار داد این بحران یکی از بدترین فجایع انسانی در جهان به شمار می رود به ویژه اینکه ذخایر شصت و چهار درصد انبارها به شدت کاهش یافته است و ذخایر باقیمانده حتی برای دو ماه هم کافی نخواهد بود.
سازمان آکسفام اعلام کرد بانک مرکزی که فوریه گذشته تأمین ارز برای واردات شکر را متوقف کرده در آستانه انجام دادن اقدام مشابه درخصوص برنج و گندم است. این بدان معناست که یمن در آستانه قحطی واقعی قرار دارد.
این در حالی است که یمن حتی قبل از درگیری ها، یکی از کشورهای دارای بالاترین میانگین سوء تغذیه در جهان بود. از این رو درگیری در این کشور و محاصره تعدادی از مناطق، ممکن است نتایج فاجعه باری برای میلیون ها یمنی داشته باشد.
در همین حال شبکه تلویزیونی بی بی سی عربی در گزارشی از یمن اعلام کرد قطعی برق در شهرهای مختلف یمن پیامدهای منفی بر فعالیت کارفرمایان، شرکتهای بزرگ و کوچک داشته و به بحران انسانی در این کشور دامن زده است. جنگ در یمن موجب قطعی برق در مناطق وسیعی از این کشور شده است و مردم بیش از یکسال است که در تاریکی زندگی می کنند. قطعی برق زندگی مردم یمن را تحت تأثیر قرار داده و تلاش هایی برای استفاده از صفحه های خورشیدی و ژنراتورها برای تولید برق انجام شده است. از طرف دیگر جنگ موجب افزایش قیمت همه کالاها در یمن از جمله سوخت تولید برق شده است.
مشکلات زیادی در برابر تولید برق در یمن وجود دارد از جمله تأسیسات و پست های توزیع برق در استان های مأرب، عدن، تعز و دیگر شهرهای یمن که به علت درگیری و بمباران جنگنده های ائتلاف عربی با محوریت عربستان سعودی به شدت آسیب دیده اند.
مردم در استان عدن به علت نزدیک بودن فصل تابستان و گرمی هوا از قطعی مکرر برق به شدت نگرانند.