احسان علیخانی از «سه ستاره» گفت
یکی از برنامه هایی که در آستانه بهار اتفاقی نو برای تلویزیون به حساب می آمد، «سه ستاره» بود.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ این برنامه که احسان علیخانی تهیه کنندگی و اجرای آن را بر عهده داشت از اواسط اسفند 94 روی آنتن شبکه سه سیما رفت و رقابتی را بین هنرمندان تلویزیون به وجود آورد؛ رقابتی که داور نهاییاش مردم بودند.
«سه ستاره» در شب تحویل سال نیز اتفاقات جالب زیادی را در خود گنجاند و طبق گفته علی اصغر پورمحمدی معاون سیما گامی مثبت در جهت ارتقای سطح آثار تلویزیون به حساب می آمد، به دنبال همین موضوع، با احسان علیخانی گفتگویی کردیم که در ادامه می خوانید.
- «سه ستاره» اتفاق جدیدی در رسانه ملی به حساب می آمد، البته شما یک برنامه «سه ستاره» نیز دو سال پیش داشتید، درباره تفاوت این دو و ایده اولیه «سه ستاره» در آستانه سال 95، کمی توضیح دهید.
«سه ستاره» دو سال گذشته، برترین آثار بیست سال شبکه سه را از نگاه مردم انتخاب و معرفی کرد؛ اما این «سه ستاره»، آثار برتر همه شبکههای تلویزیون را در سالی که گذشت از نگاه مردم معرفی کرد، درباره ایده شکل گیری آن نیز باید بگویم که چند وقت پیش به من گفتند که طرحی را ارائه بدهم و من طرح «سه ستاره» را مطرح کردم و گفتم خوب است این اتفاق هر سال بیافتد و در پایان هر سال یک «سه ستاره» داشته باشیم، نکته خوب این مسئله این است که مردم به میدان میآیند و هنرمند محبوب خود را انتخاب می کنند.
- فکر میکنید این اتفاق چه کمکی به تلویزیون کند؟
خوبی حضور مردم در این برنامه ها این است که سلیقه و ذائقه مردم در حوزه سریال و برنامههای تلویزیونی و ... به دست برنامه سازان می آید و مسیری به ما می دهد و جادهای برایمان ترسیم میکند که خانواده بزرگ تلویزیون ضعفها و ایرادهای خود را بدانند، نکات قوت را تقویت کنند و آثارشان ارتقا پیدا کند.
- یک سری از هنرمندان و هوادارانشان به نبودن نام خود و یا هنرمند محبوبشان در بین نامزدهای بهترینهای تلویزیون در سال 94 اعتراض داشتند درباره این مسئله کمی توضیح دهید.
از روز اول برنامه، تیزر هیئت انتخاب را در برنامه پخش کردیم که فکر می کنم اتفاقا خیلی گستردگی داشت، یعنی نظرات 10 تا 15 خبرگزاری، روزنامه های سینمایی و فرهنگی، سردبیرها و دبیران محترم تحریریه ها را جویا شدیم، همچنین یک سری از اعضا، شامل شخصیتهای حقیقی، تهیه کنندگان ارشد، کارگردانان، نویسندگان، مدیران عالی فرهنگی و نمایندگان محترم مجلس و طیف های مختلف که در این حوزه صاحب نظر بودند نظرات خود را نوشتند و برای معاونت سیما ارسال کردند این نظرات تجمیع و به ما ابلاغ شد و کاندیداها را در «سه ستاره» معرفی کردیم.
همه هنرمندان، دوستان من بودند و من سعی کردم در طول برنامه ها نام افرادی را که کاندیدا نشدند مطرح کنم این طبیعی بود که عدهای به نبودن نامشان در بین نامزدها اعتراض کردند و من تنها کاری که می توانستم بکنم این بود که خواهش کنم در فهرست اصلی، اسم من و برنامهام «ماه عسل» خارج شود که همین سوءتفاهمها پیش نیاید.
- هدف اصلی شما از برگزاری چنین نظرسنجی چه بود؟
تنها انگیزهام برای طراحی این برنامه، ایجاد انگیزه در دوستان و همکارانم بود که میدانم در چه شرایط سختی کار می کنند، همچنین می خواستم آنها نظر مردم را بشنوند و تولیدات تلویزیون را در سال 94 مرور کنیم و هیچ هدفی غیر از این نداشتم.
- شما تلویزیون را در سال94 چطور دیدید؟
به نظرم تلویزیون در سال 94 فراز و نشیب زیادی داشت؛ این حرف دیگر تکراری شده است و بحث های مالی به تلویزیون آسیب می زند، نمیدانم کجا در سطح کلان کشور باید این مشکل حل شود، مجلس، دولت و یا هر جای دیگر؛ من زیاد این معادلات را بلد نیستم اما این را میدانم که همکاران من در شبکه های مختلف سیما، رادیو و شهرستانها با سختی کار می کنند؛ اما یک نکته وجود دارد و آن هم کار کردن در تلویزیون است، چون من بچه تلویزیون محسوب می شوم یک جاهایی لذتهایی دارد که آدم را سرپا نگه می دارد، امیدوارم حداقل این لذتها از ما گرفته نشود که «سه ستاره» نیز به دنبال همین لذتهای همکاران من بود.
- فکر می کنید مهمترین نکتهای که برنامه «سه ستاره» را از دیگر برنامهها متمایز کرد چه بود؟
کسانی را که مردم به آنها رای دادند به «سه ستاره» دعوت کردیم، با یک اتفاق متفاوت و آن این بود که مردم تندیس «سه ستاره» را به هنرمند محبوب خود دادند و مردم به قاب تلویزیون آمدند.
گفتگو از: سحر قناعتی