پیش بینی افزایش قیمت نفت
اوپک پیش بینی می کند حتی اگر ایران به برنامه توقف تولید نپیوندد، بهای جهانی نفت افزایش نسبی خواهد داشت.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا وسیما ،پایگاه اینترنتی روزنامه بلومبرگ در تحلیلی اقتصادی، تاکید می کند اوپک[سازمان کشورهای صادر کننده نفت] انتظار دارد حتی اگر ایران به دیگر کشورها برای متوقف کردن تولید نپیوندد، بهای نفت تا سطح متوسطی افزایش یابد.
عبدالله البدری دبیرکل اوپک در کنفرانسی خبری در وین گفت: در هفدهم آوریل، حدود پانزده تا شانزده کشور در نشست های دوحه قطر برای متوقف کردن تولید، شرکت خواهند کرد.
هرچند همه کشورهای عضو اوپک دعوت شده اند، اما همه آنها در این نشست شرکت نمی کنند و البدری نمی داند آیا ایران به این نشست ملحق خواهد شد یا نه.
بهای نفت- که اوایل امسال به کمترین میزان در دوازده سال گذشته رسیده است- از زمان توافق میان کشورهای عضو اوپک مانند عربستان سعودی، ونزوئلا، قطر وکشور غیرعضو روسیه برای ثابت نگه داشتن سقف تولید در سطح تولید ماه ژانویه، تا کمی بیش از یک سوم، افزایش یافته است.
بیژن زنگنه وزیر نفت ایران با توجه به برنامه این کشور برای تقویت صادرات پس از لغو تحریم های بین المللی، پیشنهاد برای توقف تولید را مضحک خواند.
البدری گفت برخی از کشورهای عضو اوپک مذاکرات توقف تولید را برنامه ریزی کرده اند. علی النعیمی وزیر نفت عربستان سعودی در هفدهم مارس تایید کرد این کشور در مذاکرات دوحه شرکت خواهد کرد. اما وزیر انرژی برزیل روز دوشنبه اعلام کرد این کشور در مذاکرات دوحه شرکت نمی کند.
البدری گفت: تجدیدنظر در تولید در خارج از اوپک و کاهش فعالیت های حفاری در آمریکا نشان می دهد راهکار اوپک برای اجازه دادن به بازار برای ایجاد توازن در خود به جای مداخله در آن از طریق کاهش تولید، کارآمد بوده است.
وی گفت هرچند هنوز سیصد میلیون بشکه نفت بیشتر از میانگین پنج ساله در بازار وجود دارد، اما این مازاد به مرور زمان از بین خواهد رفت.