مربیان منتظر واکنش وزیر مقابل بیعدالتیها هستند
اخبار برکناری مربیان ملی در آستانه المپیک ، چندان خوشایند نیست و لطمه بزرگی به پیکره ورزش وارد خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما؛ متاسفانه اخیراً در ورزش ایران اپیدمی شده است که روسای برخی فدراسیونها بدون هیچ دلیل منطقی و قابل قبولی نسبت به برکناری سرمربی و انتخاب کادر جدید دست میزنند و چون به نوعی حق امضاء و رای دارند هیچ کسی نمی تواند آنها را وتو کند و همه مقابل این تصمیمات رئیس گردنشان از مو نازکتر است.
یکی از مهمترین اتفاقاتی که در این روزها شاهد آن هستیم این است که روسای فدراسیونها سکانداران تیم های ملی را به بهانه بهرهگیری از نگرشهای جدید کنار میگذارند در این میان نکته مهم و ضروری این است که مربیان تیم ها از چگونگی اتخاذ این تصمیمات بیخبر هستند و به نوعی شوکه میشوند.
جالبتر اینکه روسای فدراسیونها هم از این تصمیم ها بیخبرند و تصمیم گیرنده اصلی را کمیته فنی و یا شورای عالی معرفی می کنند .
وقتی تیم ملی صحرانوردی بدون حضور روحالله محمدی مربی خود به مسابقات آسیایی اعزام شد، مجید کیهانی رئیس فدراسیون دوومیدانی گفت: من هیچ دخالتی در اتخاذ این تصمیم نداشتم وکمیته فنی چنین برنامهای را چیده است.
از دیگر افراد هم شنیدیم که اعضای کمیته فنی گفتهاند نبود این مربی در یک سفر، مشکلی را ایجاد نمیکند و در مسابقات بعدی محمدی تیم را همراهی خواهدکرد.
وقتی با برخی اعضای کمیته فنی که خواستار اعلام نشدن نامشان بودند هم صحبت کردیم آنها تمایل چندانی به همکاری با خبرنگار ما در مورد این موضوع نداشتند و علاقمند به دنبال کردن برنامههای فدراسیون در سکوت خبری و خاموشی بودند.
*** کمانداران منتظر معجزه پارک در 60 روز
دیروز فدراسیون تیروکمان قرارداد همکاری با مربی کرهای را برای هدایت کمانداران ریکرو امضاء کرد، این در حالی بود که ملیپوشان کشورمان کمتر از 2 ماه دیگر فرصت دارند که سهمیه تیمی را برای حضور در المپیک کسب کنند حال چرا شجاعی اقدام به اتخاذ چنین تصمیمی کرده است، کسی از آن خبر ندارد.
از زمانی که کمانداران تمریناتشان را برای راهیابی به المپیک آغاز کردهاند 14 ماه میگذرد و مسئولان فدراسیون در این مدت هیچ اقدامی برای برکناری حجتالله واعظی نگرفته بودند اما در فاصله 2 ماه مانده تا رقابتهای کسب سهمیه به طور ناگهانی لزوم حضور مربی خارجی احساس شد!
محمدعلی شجاعی رئیس فدراسیون تیروکمان که میگوید میخواهیم با پارک جهشی شگفتآور داشته باشیم اما آیا بهتر نبود در این مدت کوتاه با همان کادر قبلی کار را دنبال میکردند چون در رشتههایی که رکورد در آن نقشآفرینی میکند در طول 60 روز نمیتوان در میزان آمادگی ملیپوشان تغییر خاصی را شاهد بود.
*** ورزش ایران با تغییر کادرفنی وزنهبرداری شوکه شد
برکناری ناگهانی حسین توکلی از هدایت تیم ملی وزنه برداری جزو یکی از شاهکار تصمیمات اخیر روسای برخی فدراسیونها در سال 1394 بود که دیگر حتی برخی مسئولان فدراسیون هم نمیتوانستند برای آن دلیل قانعکنندهای بیاورند و با جوابهای گمراه کننده به خبرنگاران در صدد پاک کردن صورت مساله بودند.
مرادی هم مثل برخی دیگر از همتایان خود در دیگر رشتهها دیواری کوتاهتر از دیوار کمیته فنی برای اتخاذ این تصمیم پیدا نکرد و دبیرش گفت: نارضایتی شورای عالی فنی از عملکرد کادر فنی تیم ملی بزرگسالان باعث شد تا حسین توکلی برکنار و سجاد انوشیروانی به عنوان سرپرست جدید معرفی شود.
این برکناری و انتصاب در شرایطی است که کادر فنی ماههاست در خدمت تیم ملی بوده و بدون هیچ چشمداشت خاصی برای وزنه برداری کشور زحمت کشیدهاند.
روسای فدراسیونها در حالی صحبت از کمیته فنی میکنند که تعداد اعضای آن زیاد است و نمیتوان یک نفر را مسئول تصمیمگیریها دانست و هر کسی مسئولیت برکناری مربیان ملی را برشانه دیگر می اندازد.
از وضعیت کنونی مربیان در تیم های ملی و تصمیمات ناگهانی روسای فدراسیونها این تعبیر میشود که هر زمان اعضای کادر فنی برخلاف نظر رئیس صحبت کنند باید بدون هیچ معطلی کارشان را رها کنند و خانه نشین شوند و اگر در دوره باز هم بعد رئیس برجای خود ماند مربیگری در رشته تخصصی خود را به طور کلی فراموش کنند.
اگر این وضعیت و فضای ناامن کاری برای مربیان ادامهدار باشد نمیتوان به کسب نتایج قابل قبول در عرصههای مختلف امیدوار بود چرا که رفته رفته مربیان عرق ملی خود را از دست خواهند داد و دیگر از جان ودل برای ارتقاء سطح عملکرد ملیپوشان تلاش نمیکنند.
روسای برخی فدراسیونها با این نوع تصمیمگیریها، باعث شدند تا مربیان هم از این پس در زمانی که به آنها پیشنهاد همکاری داده شد ابتدا عقد قرارداد رسمی را برای داشتن امنیت شغلی مطرح کنند بعد به فکر بالا بردن پرچم ایران باشند.
در این فضای بحرانی برای مربیان ورزشی، تنها محمود گودرزی وزیر ورزش و جوانان است که میتواند گره از مشکلاتشان باز کند.
ای کاش آقای وزیر همانطور که تاکنون توانسته بار ورزشی را که با کمبود بودجه دست و پنجه نرم میکند را به دوش بکشد در مورد مربیان و کسانی که برای رسیدن به این جایگاه هزینه زیادی از بیتالمال صرفشان شده است تصمیمی قطعی اتخاذ کند.
آقای وزیر این مربیان همانهائی هستند که جزو سرمایهها و نابغههای ورزش کشورند و نباید نادیده گرفته شوند.
با حمایت از مربیان وطنی ورزش ایران در همه ابعاد طعم رشد و پیشرفت را خواهد چشید. امید میرود در سالی که همه در تکاپوی المپیک هستند و برای تاریخساز شدن در ورزش تلاش میکنند مربیان در این هیاهو فراموش نشوند...
یادداشت؛ انسیه ورزنده