همچنان بخشی از نیروهای روسی در سوریه مستقر خواهند بود
نماینده روسیه: به اهداف مان در سوریه دست یافته ایم
آندری کلیموف گفت ما هرگز اعلام نکرده ایم همه عملیات نظامی خود را در سوریه به سرعت متوقف خواهیم کرد.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه خبری سی ان ان، عضو کمیته مجلس سنای روسیه گفت مسکو به اهدافی که در سوریه مشخص کرده بود دست یافته است.
«آندری کلیموف» در مصاحبه با سی ان ان گفت:« ما هرگز اعلام نکرده ایم همه عملیات های نظامی خود را در سوریه به سرعت متوقف خواهیم کرد. ما تنها درباره عقب نشینی بخش عمده ای از نیروها و تجهیزاتمان و نیروی هوایی از سوریه صحبت می کنیم. اقدامات بعدی ما در سوریه به نتایج مذاکرات سیاسی این کشور و رفتارهای سازمان های تروریستی فعال در این کشور بستگی دارد.»
این نماینده سنای روسیه درباره اقدامات کشورش در هفته های آینده در سوریه گفت:« از دیدگاه من ما اکنون به تداوم حضور شمار زیادی از بالگردها و جنگنده هایمان در سوریه نیاز نداریم. اما همچنان بخشی از نیروهایمان در سوریه مستقر خواهند بود و اطلاعات دریافتی از ماهواره ها و دیگر تجهیزات را ارزیابی خواهند کرد و بطور مشخص شماری از نیروهای نظامی مان را همچنان در مراکز نظامی خود حفظ خواهیم کرد.»
وی در پاسخ به سئوالی درباره جزئیات عملیات آینده روسیه در سوریه گفت:« ما نیاز داریم که در شرایط کنونی تعداد پروازها و تعداد اقدامات نظامی را در سوریه کاهش دهیم زیرا ما پیش از این به برخی از اهدافمان در روسیه دست یافته ایم. ما حدود دو هزار تروریست را که از روسیه وارد سوریه شده بودند کشته ایم و بسیاری از مراکز و تسلیحات تروریستها را در سوریه نابود کرده ایم. بنابراین دیگر نیاز نداریم شمار زیادی از جنگنده ها و بالگردهای مان را همچنان در سوریه نگه داریم.»
آندری کلیموف درباره انتظارات روسیه از نتایج مذاکرات ژنو و دیدگاه این کشور درباره شخص بشار اسد رئیس جمهور سوریه گفت:« ما همان دیدگاهی را درباره بحران سوریه داریم که در سال 2009 داشتیم. ما همچنان بر راهکار سیاسی تاکید و با راهکار نظامی مخالفت می کنیم. ما تاکید می کنیم که درباره شخص بشار اسد یا کس دیگری سخن نمی گوییم بلکه درباره مردم سوریه سخن می گوییم و باید به آنها امکان داده شود که بتوانند دولت خودشان را تشکیل دهند و قانون اساسی کشورشان را براساس خواسته و میل خودشان تدوین کنند. ما با تلاش های برخی گروه ها یا طرف های خارجی برای دستکاری در نقشه کشور سوریه مخالف هستیم. این اقدامات قابل قبول نیستند.»
نماینده سنای روسیه درباره خواسته کردهای سوریه مبنی بر تشکیل منطقه خودمختار کردی در شمال سوریه گفت:« از دیدگاه من نمی توان درباره ساختار سیاسی و حکومتی کشورهای دیگر به آنها دستور داد. اما از دیدگاه من بعنوان یک شخص حقیقی و یک تحلیلگر شاید برای مردم سوریه نظام فدراتیو بهترین راهکار برای خروج از این مشکلات باشد. اما در صورت پذیرش نظام فدراتیو برای سوریه باید بپذیریم که خودمختاری تنها برای یک گروه قومی و نژادی قابل قبول نخواهد بود بلکه همه گروه های سوری از چنین حقی برخوردار خواهند بود. اما ایجاد نظام فدراتیو در سوریه با وجود دولت کنونی بسیار دشوار است زیرا قانون اساسی کشور کنونی سوریه ایجاد نظام فدارتیو را نمی پذیرد. این هم مسئله ای است که باید در مذاکرات پیش رو درباره سوریه مورد بحث و بررسی قرار بگیرد.»
کلیموف در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه مسکو خواهان تشکیل چه نوع دولتی در سوریه در آینده است، گفت:« با توجه به روابط قدیمی و گسترده در بخش های دولتی و نظامی میان روسیه و سوریه این کشور یکی از همسایگان ما محسوب می شود. ما بسیار به هم نزدیک هستیم. رابطه ما با سوریه مانند رابطه واشنگتن با کشورهای طرف دیگر اقیانوس آرام نیست. به همین علت ثبات سیاسی در این منطقه و در سوریه برای روسیه بسیار مهم است. ما خواهان آن هستیم که سوریه از مسائلی مانند جنگ داخلی نجات بیابد. ما نه تنها خواهان روابط میان مردم سوریه و روسیه بلکه خواهان روابط سوریه با جامعه بین المللی هم هستیم. ما همچنین خواهان نابودی امکانات و تجهیزات نظامی گروه های تروریستی مستقر و فعال در سوریه هستیم.»
نماینده سنای روسیه درباره تاثیرات بحران اقتصادی و کاهش قیمت نفت بر تصمیم اخیر روسیه مبنی بر خروج بخشی از نیروهایش از سوریه گفت:« این عوامل در تصمیم اخیر ما درباره سوریه تاثیر گذار نیستند. چون ما برای دوره کنونی بودجه نظامی مان را افزایش ندادیم و زمانی هم که به رئیس جمهور اجازه دادیم که نظامیان ما را در سوریه مستقر کند اعلام کردیم که این مجوز نامحدود و طولانی مدت نیست. زمانی که مجوز اعزام نیروهای مان را به سوریه صادر کردیم اهدافی را مشخص کرده بودیم و این اهداف محقق شدند. بنابراین علت خروج نیروهای ما از سوریه در شرایط کنونی عوامل اقتصادی و مالی نبوده است بلکه تنها عامل تاثیرگذار در این تصمیم این بود که ما به اهدافی که در سوریه تعیین کرده بودیم دست یافته ایم.»