رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام:
با افتخار توسعه انسانی را برعهده میگیریم
آیتالله هاشمی رفسنجانی گفت: ایران، الگویی برای کشورهای جهان سوم و غیرمتعهدها شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیتالله هاشمی رفسنجانی صبح امروز در دیدار جمعی از استادان، دانشجویان و دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پردیس، با تأکید بر اینکه بزرگترین کار، توسعه انسانی است، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی دستاوردهای فراوانی داشته و یکی از مهمترین دستاوردها، تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی است که در حال حاضر پنج میلیون فارغ التحصیل و حدود دو میلیون دانشجو در 450 واحد در سراسر کشور و چند واحد بینالمللی دارد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، شرایط جغرافیایی و منابع طبیعی غنی را از عوامل مؤثر برای اهمیت ایران در میان کشورهای منطقه دانست و افزود: نیروی انسانی کارآمد است که بتواند منابع طبیعی و امکانات بالقوه هر کشوری را به فعلیت برساند و یکی از دلایل شکلگیری دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین سالهای پس از پیروزی انقلاب، فقر نیروی انسانی کارآمد و متخصص در کشور بود.
وی با بیان اینکه قبل از تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی، «در سراسر کشور فقط 150 هزار دانشجو داشتیم»، گفت: خانوادهها میخواستند فرزندان دختر و پسر آنان تحصیل کنند، اما ظرفیتهای پذیرش با تقاضاها ناهمگون بود.
آیتالله هاشمی رفسنجانی افزود: ظرفیت دانشگاههای دولتی جوابگوی سیل عظیم متقاضیان تحصیلات دانشگاهی نبود و دل هر دلسوزی برای خانوادهها و جوانان مأیوس و ناامید به خاطر عبور نکردن از سد کنکور میتپید.
وی با اشاره به اینکه «غولهای رسانهای مارکسیستها، ادبیات خود را در جوامع تبلیغ میکردند»، گفت: ایران هم تحت تأثیر آن ادبیات قرار داشت و انقلابیها به شدت با تفکر خصوصیسازی مخالف بودند، به طوری که حتی چند مدرسه غیردولتی باقی مانده از رژیم سابق را نیز دولتی کرده بودند.
رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با ارائه تحلیلی جامعهشناختی از چرایی و چگونگی تأسیس این دانشگاه و تشریح موانع ایجاد آن، به کمکهای مادی، معنوی و سیاسی امام راحل اشاره کرد و افزود: وقتی موضوع را برای ایشان شرح دادم، گفتند خودم هم به این نتیجه رسیده بودم که باید فکری به حال تحصیلات عالی فرزندان مردم بکنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: کمک یک میلیونی حضرت امام(ره) بسیار بابرکت بود که هنوز برکات آن را میبینیم.
آیتالله هاشمی رفسنجانی، با تأکید بر اینکه هیچکس سهامدار و مالک دانشگاه آزاد اسلامی نیست و حق اداره آن بر عهده هیئت مؤسس و هیئت امنای این دانشگاه است، گفت: اگر جایی دیدید که کسی سند مالکیتی دارد، آن را اعلام کنید و تمام افرادی که در این دانشگاه کار میکنند، براساس عملکرد خود، حقالزحمه دریافت میکنند.
رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، با بیان اینکه 95 درصد بودجه 10 هزار میلیارد تومانی این دانشگاه از منابع شهریه تأمین شده است، افزود: قرار است با توسعه شهرکهای دانشبنیان، مراکز رشد و بوستانهای علم و فناوری، بهتدریج وابستگی به درآمد حاصل از شهریه دانشجویی را هم، کم کنیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به سامانه «ساها» دانشگاه آزاد اسلامی که 7500 آزمایشگاه از سراسر کشور در آن عضو هستند اشاره کرد و گفت: این سامانه متقاضیان زیادی از سراسر کشور از جمله وزارت علوم برای عضویت دارد و محلی برای تبادل اطلاعات پژوهشگران و محققان در سراسر کشور است و در یک مورد از مراجعات مردم به این سامانه، یک میلیارد تومان کسب درآمد شده است.
وی همچنین به ساخت ماشین و موتورسیکلت برقی در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر دو و نیم میلیون موتورسیکلت در خیابانها تردد میکنند که یکی از عوامل آلودگی هوا به شمار میروند؛ اگر موتورسیکلتهای برقی به تولید انبوه برسند، شاهد کاهش چشمگیر شاخص آلایندههای زیست محیطی خواهیم بود.
رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی از ساخت اولین نیروگاه پلاسما برای تولید انرژی از زبالهها خبر داد و افزود: در حال حاضر که تولید بیرویه زباله در کلانشهرها به معضل و تهدیدی جدی برای محیط زیست تبدیل شده است، این نیروگاه میتواند این تهدید را به فرصت تبدیل کند.
آیتالله هاشمی رفسنجانی با اشاره به خطر کمبود آب در کشور که ناشی از کشاورزی غیراصولی و نادرست است، گفت: در حال حاضر 90 درصد آب کشور در کشاورزی و 10 درصد آن در صنعت و شرب مصرف میشود که باید با مدیریت صحیح و بهروز، کشت گلخانهای را افزایش دهیم تا تولید محصولات کشاورزی، چندین برابر شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با ابراز خرسندی از ارتقای سطح دانش و تحصیلات دانشگاهی بانوان در کشور افزود: خوشحالم که میبینم هر روز بر تعداد زنان اندیشمند و فرهیخته کشور افزوده میشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه ایران اکنون مردمی آگاه دارد، اظهار داشت: انتخابات اخیر کشور نشان از آگاهی، هوشمندی و بلوغ سیاسی مردم دارد، به طوری که ایران الگویی برای کشورهای جهان سوم و غیرمتعهدها شده است.
در ابتدای این دیدار، خانم فرح حبیب، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس به ارائه گزارشی از عملکرد این واحد پرداخت و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان، 40 درصد بار آموزش عالی و 20 درصد تولید علم کشور را برعهده دارد.
وی با بیان اینکه 6 آزمایشگاه این واحد در سامانه ساها به ثبت رسیده است، افزود: واحد پردیس، اولین واحدی است که طرح شهرک شفا در آن به تصویب رسیده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس گفت: این واحد طی دو سال گذشته توانسته است در عرصههای مختلف آموزشی، پژوهشی و دانشجویی به موفقیتهایی دست یابد.
همچنین آقای استدیه، نماینده تشکّلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس، به بیان مطالبات دانشجویان پرداخت.