بودجه 2016 ،
انگلیس، فاصله بیشتر و بیشتر ثروتمندان از فقیران !
بر اساس بودجه امسال دولت انگلیس، قشر بسیار ثروتمند همچنان ثروتمندتر و قشر فقیر و کم درآمد همچنان فقیرتر می شود.
به گزارش سرویس بین الملل
خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی نشریه ایندیپندنت نوشت تحقیقات نشان می دهد از آغاز قرن بیست و یک ، قشر بسیار ثروتمند در انگلیس شاهد افزایش ثروت خود بوده است در حالیکه ثروت و درآمد قشر فقیر همچنان رو به کاهش است. این مسئله سبب شده است تا بسیاری از فعالان از جورج آزبورن وزیر دارایی انگلیس بخواهند در طرح کاهش برخی مالیات ها تجدید نظر کند و درآمدهای اضافی دولت را برای کمک به خانواده های کم درآمد متمرکز کند.
تحلیل کارشناسان موسسه خیریه آکسفام نشان می دهد یک درصد جمعیت بسیار ثروتمند انگلیس که از میلیونرها و میلیاردرها تشکیل می شود، از سال دوهزار تا کنون درآمد و ثروتشان بیش از یک تریلیون پوند افزایش داشته است که یک چهارم از چهار تریلیون پوند افزایش ثروت ملی انگلیس در این مدت را تشکیل می دهد.
آیا سیاست های صرفه جویی، جواب می دهد ؟
این در حالیست که جورج آزبورن قصد دارد دور جدیدی از صرفه جوییها را در هزینه های عمومی آغاز کند. او هشدار داده بود دورنمای اقتصاد جهانی در بدترین وضع خود از زمان بحران مالی سال دوهزار و هشت است.
آزبورن قصد دارد حداقل درآمد برای پرداخت چهل درصد مالیات را به پنجاه هزار پوند در سال افزایش دهد. در همین حال مطالعات آکسفام نشان می دهد هر عضو یک درصد بسیار ثروتمند انگلیس به طور متوسط در سال دوهزار و پانزده سه میلیون و هفتصد هزار پوند ثروت داشته اند که یک و میلیون پوند افزایش را نشان می دهد. در حالیکه فقط هفت درصد از افزایش ثروت ملی نصیب دهکهای کم درآمد انگلیس شده است که نیمی از جمعیت این کشور یعنی سی میلیون نفر را تشکیل می دهد. متوسط ثروت فقیرترین دهک جامعه انگلیس هزار و ششصد پوند است. این رقم در سال دوهزار هزار و صد پوند بوده است.
کارشناسان می گویند: درست نیست که عده بسیار اندکی از جامعه بیشترین بهره را از رشد اقتصاد و ثروت جامعه ببرند و بخش بزرگی از جامعه بهره بسیار اندکی از آن ببرند. بنابراین لازم است اقداماتی صورت گیرد تا رشد ثروت به شکلی عادلانه تر در جامعه توزیع شود تا فقر کمتر شود و همه سهمی عادلانه از ثروت ببرند.
موسسه خیریه آکسفام، یکی از بزرگترین تشکلات جهانی امداد رسانی برای ریشه کن کردن فقر،گرسنگی و بی عدالتی است که 15سازمان بین المللی وحدود 100 کشور عضو آن هستند.