بزهدیدگی زنان در فضای مجازی، موضوع یک پژوهش در دانشگاه تهران
علل شناختی بزهدیدگی زنان در فضای مجازی با عنوان «بزهدیدگی زنان در فضای سایبر»، در تحقیقی در دانشگاه تهران بررسی شده است.
![](/files/fa/news/1394/12/24/108292_811.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه تهران، در این پژوهش که احسان سلیمی، دانشآموخته کارشناسی ارشد پردیس فارابی دانشگاه تهران با راهنمایی دکتر محمد جواد فتحی انجام داده است، عللشناسی بزهدیدگی زنان در فضای سایبر از نقطه نظر تئوریهای جرمشناسی با سه رویکرد «علت شناسی بزهدیدگی زنان»، «علت شناسی بزهکاری علیه زنان» و «علت شناسی تخصصی جرایم سایبری» پرداخته شده است.
یافتههای این پژوهش نشان میدهد که علل و عوامل بزهدیدگی زنان در فضای سایبر را میتوان به طور مشخص در «تقصیر و عدم آگاهی بزهدیدهی زن»، «پایین بودن خودکنترلی بزهکار در فضای مجازی»، «بسترسازی جرم علیه زنان توسط مافیای سرمایهداری»، «ویژگیهای منحصر به فرد فضای سایبر» و «سهولت ارتکاب جرم در این فضا» دانست.
بنابراین اتکا به تدابیر پیشگیری وضعی برای مقابلهی سریع با جرم و تکیه بر تدابیر پیشگیری اجتماعی به ویژه بحث آموزش برای مقابله بنیادین با بزهدیدگی و همچنین کاربست تدابیر پیشگیری کیفری از رهگذر جرم انگاری دقیق و اتخاذ تمهیدات حمایتی از زنان بزهدیده ضروری به نظر میرسد.