رئیس امور فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی
تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، دغدغه سازمان مدیریت
رئیس امور فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور معتقد است که الگوی ایرانی-اسلامی پیشرفت در تعامل کامل با برنامه ششم توسعه کشور است این در حالیست که کارشناسان معتقدند تفسیر دولت از این الگو بیشتر بر مبانی توسعه غربیتاکید دارد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صداو سیما، رضا معصومی راد رئیس امور فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با بیان اینکه هنوز سیاستهای کلی به سازمان مدیریت ابلاغ نشده است، تصریح کرد: 29 جلسه شورای برنامهریزی در سازمان برای بررسی تهیه برنامه ششم تشکیل شده است، اما منتظریم تا سیاستهای کلی به دولت ابلاغ شود و پس از آن فرآیند تهیه برنامه ادامه یابد.
او ادامه داد: در حال حاضر برخی دستگاههای اداری کمیتههایی را به منظور اهداف تعیین شده در برنامه ششم تشکیل داده اند تصریح کرد: دستگاههایی مانند میراث فرهنگی، وزارت اقتصاد و وزارت امور خارجه در این راستا کمیته بررسی را تشکیل داده اند و جلسات آنها برگزار میشود، اما در نهایت باید منتظر ابلاغ سیاستها از سوی مقام معظم رهبری باشیم.
معصومی راد در باره تهیه و تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: برای لایحه الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دارای جهتگیریها، اهداف و آرمانها و پس از آن اصلاح نهادی، پیگیری الگو بوده و جهتگیریهای اقتصادی، علم و فناوری، اجتماعی، سیاسی، دفاعی امنیتی و فرهنگی مشخص شده است.
حجت الاسلام علی کشوری کارشناس حوزه الگوی توسعه اسلامی-ایرانی با انتقاد از الگوی توسعه ای دولت گفت: باید بگوییم متأسفانه برنامه ششم یک تراژدی است؛ به این خاطر که با وجود اینکه طی این 10 سال هم استدلال های مفصلی از طرف جریان معتقد به الگوی پیشرفت اسلامی مطرح شده؛ و هم قانون های مهمی برای الگوی پیشرفت ایرانی و اسلامی در نهادهای قانونی کشور تصویب شده است؛ ولی به نظرم سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، بدترین برنامه توسعه ای را که ممکن بود نوشته شود تنظیم و تقدیم مجلس کرده است.
او ادامه داد: لازم است ابعاد تعارض برنامه ششم با نگاه الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی و آرمان های انقلاب، به صورت علمی مورد بررسی قرار بگیرد و آثار این بررسی هم، علاوه بر فواید گفتمانی که برای نگاه الگوی پیشرفت اسلامی دارد، برای نمایندگان مجلس که می خواهند به برنامه ششم رأی دهند، و آن را تبدیل به قانون کنند، یک ملاک و معیاری برای تصمیم سازی است.
او افزود: نگرانیها از این است که گفته میشود احکام برنامهی ششم با مکتب نهادگرایی در حال تدوین هستند؛ این در حالی است که قانون اساسی ضمن اصرار بر حلّ مشکلات اقتصادی به دنبال تحقّق عدالت است ولی نگاه نهادگرایی و سایر مکاتب توسعهای و آنچه فضای ذهن تیم اقتصادی دولت را سامان داده است همهامکانات را به این مسیر هدایت نمی کند.
او تصریح کرد: آنچه داستان را تلخ تر میکند این است که دولت به جای تلاش واقعی در جهت تدوین الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت به دنبال ارایهی تفسیری نازل و جدید از الگوی اسلامی - ایرانی و منطبق بر مفاهیم توسعهغربیاست. آنها به دنبال متولّدکردن توسعهی غربی از بطن الگوی اسلامی - ایرانی هستند.