دکتر سیاری:
خدمات بهداشتی در دوسال گذشته گسترش چشمگیری داشته است
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: اقدامات پیشگیرانه و بهداشتی وزارت بهداشت در دو سال و نیم سال گذشته از هر دوره زمانی در این وزارتخانه بیشتر است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سیاری در حاشیه برنامه مانور سلامت نوروزی به تشریح خدمات بهداشتی پرداخت و افزود: افزایش منابع مالی حوزه سلامت، تامین و تجهیز مراکز بهداشتی، گسترش خدمات بهداشتی و بهبود استانداردها در این دوره با هیچ دوره ای قابل مقایسه نیست.
وی با بیان اینکه در این دوره نخستین بار حاشیه نشینان زیرپوشش خدمات وزارت بهداشت قرار گرفته اند گفت: دراین دوره 10 میلیون و 200 هزار نفر ازحاشیه نشینان از خدمات سلامت برخوردار شدند.
معاون وزیر بهداشت به راهاندازی سامانه یکپارچه بهداشت(سیب) اشاره کرد و گفت: دانشگاه علومپزشکی تهران، این سامانه را در جنوب تهران ایجاد کرده و پرونده سلامت الکترونیک نیز با همین بستر برای مردم جنوب تهران پیشبینی شده است و در دو ماه آینده شاهد رونمایی این سامانه در سراسر کشور خواهیم بود.
امیدواریم از سال آینده نظام ارجاع را به صورت کامل راهاندازی کنیم
سیاری با اشاره به اینکه امیدواریم از سال آینده نظام ارجاع را به صورت کامل راهاندازی کنیم، افزود: این مسئله نیاز به بستر الکترونیک که همان پرونده سلامت الکترونیک است، دارد.
وی با اشاره به اینکه سال 92 کل اعتبارات برنامه پزشک خانواده در روستاها 450 میلیارد تومان بوده است، گفت: در سال 93 این رقم به هزار و700 میلیارد تومان رسید، یعنی حدود 4 برابر شد.
هزار و 800 خانه بهداشت با روی کار آمدن این دولت به بهرهبرداری رسیده است
دکتر سیاری افزود: همچنین هزار و 800 خانه بهداشت با روی کار آمدن این دولت به بهرهبرداری رسیده و در سال 93، 194 میلیارد برای بهبود استاندارد فضای فیزیکی و تجهیزات در نظر گرفته شد.
معاون بهداشت همچنین به 55 میلیارد تومانی که برای سلامت دهان و دندان در مناطق روستایی هزینه شده است اشاره کرد و گفت: برای 8 میلیون دانش آموزش در سراسرکشور خدمات رایگان وارنیش و فلورایدتراپی انجام شد.
در 10 سال گذشته کمبود ویتامین D در کشور 6 برابر شده است
وی گفت: در 10 سال گذشته کمبود ویتامین D در کشور 6 برابر شده است لذا دولت ارائه قطره ویتامین AD را زودتر از موعد مقرر برای نوزادان در نظر گرفت. همچنین در سال 93، 76 میلیارد تومان هزینه مکمل روستائیان شد.
معاون وزیر بهداشت به ارائه خدمات رایگان مراقبان سلامت اشاره کرد و افزود: از همه مردم تحتپوشش مناطق کشور بزودی دعوت میشود تا به پایگاهها مراجعه کنند یا رابطان بهداشت به درب منازل آنها مراجعه میکنند و به آنها اطلاع می دهند تا برای پیگیری سلامتیشان به مراکز بیایند.
70 درصد علت مرگ و میر در کشور مربوط به بیماریهای غیرواگیر است
وی با اشاره به اینکه 70 درصد علت مرگ و میر در کشور مربوط به بیماریهای غیرواگیر است گفت: براین اساس برنامهای تصویب شده و در 4 شهرستان برنامه عملیاتی آن در دست اجراست.
سیاری افزود: کاهش سرطان، سکته، دیابت، آسم، بیماری مزمن تنفسی، اعتیاد، اختلالات روان پزشکی و حوادث جادهای از اهداف تصویب برنامه کاهش مرگ و میر مربوط به بیماریهای غیرواگیر بوده است و ما به این مسئله اهتمام کامل داریم.
وی همچنین به ایجاد 11 آزمایشگاه مجهز در زمینه بیماری ایدز در کشور اشاره کرد و گفت: 230 پزشک عمومی نیز در این زمینه آموزش دیدهاند.
سیاری همچنین به اجرای برنامه پیشگیری و کنترل 3 سرطان در کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس این طرح، سرطانهای پستان، روده و دهانه رحم تشخیص زودرس آن مورد توجه قرار گرفته، همچنین برای کاهش آسیبهای اجتماعی نیز برنامههایی را در دستور کار قرار داده و انجام میدهیم.
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: تاکنون 8 مرکز کاهش آسیب اجتماعی راهاندازی شده که دو سامان سرای درمان معتادان خدمات آن را برعهده و تعدادی مراکز بازتوانی نیز مورد توجه قرار گرفته است.