حسینعلی امیری در مصاحبه اختصاصی با
خبرگزاری صدا و سیما درباره اهمیت رعایت اخلاق انتخاباتی افزود : قانون و اخلاق کلید واژه های اصلی وزارت کشور در برگزاری انتخابات است.
وی با تاکید بر اینکه همه سلایق و جریان های سیاسی باید به قوانین و مقررات توجه کنند گفت : بنای دولت نیز اجرای قانون است.
قائم مقام وزیر و سخنگوی وزرات کشور درباره کلید واژه اخلاق انتخاباتی گفت : مراعات اخلاق انتخاباتی که برآمده از آموزه های دینی ماست در امر انتخابات ضرورت دارد و به همه جریان ها و گروه های سیاسی توصیه می کنم همانگونه که تا امروز اخلاق انتخاباتی را مراعات کردند کماکان و تا پایان انتخابات رعایت کنند.
امیری افزود : رعایت اخلاق انتخاباتی مسیر انتخابات را هموار می کند و آرامش که از ضروریات فضای انتخابات است در سایه رعایت قانون و اخلاق حاکم می شود.
قائم مقام وزیر و سخنگوی وزرات کشور درباره مصادیق بداخلاقی انتخاباتی گفت : اتهام زنی به دیگری به جای اثبات خود ، تخریب کردن سایر نامزدها و دادن نسبت ناروا و سایر بداخلاقی های از این قبیل از مصادیق بی اخلاقی انتخاباتی است .
امیری درباره برخورد با بداخلاقی های انتخاباتی هم گفت : بداخلاقی انتخاباتی بعضی مواقع جنبه مجرمانه دارد و گاهی نیز تخلف انتخاباتی است .
قائم مقام وزیر و سخنگوی وزرات کشور افزود : بر اساس قانون انتخابات رسیدگی به جرائم انتخاباتی در صلاحیت قوه قضائیه و رسیدگی به تخلفات انتخاباتی به عهده هیات های نظارت و اجرایی است .
آخرین آمار ثبت نام؛ خبرگان ۶۱۹ نفر؛ مجلس ۵۰۲۹ نفر
قائم مقام وزیر کشور گفت: تاکنون ۶۱۹ نفر برای مجلس خبرگان رهبری ثبت نام کرده اند که از این تعداد ۱۰ نفر خانم هستند.
حسینعلی امیری در جمع خبرنگاران افزود: تحصیلات برخی شرکت کنندگان حوزوی و برخی دانشگاهی است که در میان دانشگاهیان 4 نفر فوق دیپلم ، 31 نفر لیسانس ، 71 نفر فوق لیسانس و 72 نفر دکتری داریم.
وی گفت: بیشترین ثبت نام برای خبرگان رهبری مربوط به حوزه تهران است.
امیری در ادامه افزود: از صبح امروز تاکنون نیز 119 نفر برای خبرگان مراجعه کردند و نسبت به روزهای دیگر بیشترین مراجعه را داریم که استان تهران با 122 نفر در صدر است.
وی گفت: در میان ثبت نام کنندگان نیز 76 نفر سابقه نمایندگی مجلس خبرگان رهبری را دارند و بقیه ثبت نام کنندگان جدید هستند.
امیری درباره ثبت نام داوطلبان مجلس شورای اسلامی نیز افزود: 5 هزار و 29 نفر تاکنون برای مجلس شورای اسلامی ثبت نام کردند که از این تعداد 410 نفر خانم هستند و در تحصیلات ثبت نام کنندگان نیز 3 هزار و 271 نفر فوق لیسانس ، 743 نفر دکتری و 52 نفر نیز تحصیلات حوزوی دارند.
وی گفت: برای مجلس شورای اسلامی نیز از صبح تاکنون 872 نفر در سطح کشور برای ثبت نام مراجعه کرده اند که 301 نفر سابقه نمایندگی دارند.