رئیس سازمان بورس : گواهی سپرده کالایی بین المللی می شود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تهران گفت : امکان توسعه معاملات گواهی سپرده فراتر از مرزهای ایران وجود دارد و در آینده نزدیک، گواهی سپرده کالایی بین المللی می شود.
فطانت افزود : با توسعه معاملات گواهی سپرده کالایی در داخل کشور، در آینده بورس های کالایی با پذیرش انبارهایی در خارج از کشور و صدور گواهی سپرده براساس موجودی انبارها، به توسعه صادرات غیر نفتی کشور و همچنین تامین مالی در حوزه بین المللی کمک خواهند کرد.
فطانت گفت : گواهی سپرده کالایی منحصر به محصولات کشاورزی نخواهد بود و کالاهای مختلفی می تواند در جهت رویکرد بورس کالای ایران یعنی معاملات اوراق بهادار مبتنی بر کالا استفاده شود.
وی با بیان اینکه روز ارتباط «بازار سرمایه» و «بخش کشاورزی» در تاریخ ماندگار می شود ، گفت: امروز یک روز بسیار با اهمیت و تاریخی به شمار می رود، چراکه استفاده بخش کشاورزی کشور از ابزارهای معاملاتی تامین مالی بازار سرمایه میسر شده و این امر به سود منافع ملی خواهد بود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با قدردانی از زحمات علی اکبر مهرفرد، قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی برای اجرای ماده 33 قانون بهره وری کشاورزی گفت: امروز یک روز بسیار با اهمیت و تاریخی است، چراکه با اجرای طرح قیمت تضمینی محصولات کشاورزی در بورس کالای ایران، امکان تامین مالی گسترده از طریق ابزارهای جدید به پشتوانه دارایی های غیر مالی برای بخش کشاورزی میسر شده است.
فطانت در ادامه از زحمات بی وقفه مدیر عامل و کارشناسان بورس کالای ایران برای تحقق این پروژه ملی تشکر کرد و گفت : بازار سرمایه مرهون فکر افراد بسیار جوان، خلاق و پرتلاشی است که هر روز قدمی نو در راستای توسعه اقتصادی بر می دارند؛ همچنین با همکاری و حمایت وزارت جهاد کشاورزی معاملات گواهی سپرده در کشور آغاز شده که ما به عنوان مجموعه بازار سرمایه آمادگی کامل خود را برای ادامه پر قدرت این طرح اعلام می کنیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه به امکان توسعه معاملات گواهی سپرده فراتر از مرزهای ایران اشاره کرد و گفت: تامین مالی از طریق ابزارهای بازار سرمایه در گذشته عمدتا به بخش صنعت و ساختمان اختصاص یافته است اما امروز شاهد ایجاد ارتباط میان بازار سرمایه و بخش کشاورزی هستیم که این اتفاق توسعه بخش کشاورزی را به همراه خواهد داشت و به نفع منافع ملی خواهد بود.
وی اظهار داشت: با تجربه موفقی که امسال در بحث قیمت تضمینی محصولات کشاورزی بدست آمده است، ارتباط بازار سرمایه و بخش کشاورزی به صورت فراگیر به منظور تامین مالی فعالان بخش کشاورزی با مکانیسم صندوق های سرمایه گذاری مبتنی بر سپرده کالایی انجام خواهد شد که مجوز های این امر توسط سازمان بورس و اوراق بهادار صادر شده است.
رئییس سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه به مشکلات بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: شبکه بانکی هر ساله در فصل برداشت محصولات کشاورزی، با هجوم کشاورزان و تعاونی های روستایی برای گرفتن تسهیلات روبه رو می شود؛ حتی پسته کاران که از موفق ترین بخش های اقتصادی کشور به شمار می روند، در فصل برداشت همواره با مشکل مالی روبه رو هستند و پشت در بانک ها صف می بندند؛ این مشکلات به دلیل آن است که کشاورزان ابزاری برای تامین مالی ندارند که راه اندازی سپرده کالایی در این بخش بسیار موثر خواهد بود.
دکتر فطانت با بیان اینکه یکی از مشکلات بخش کشاورزی، نوسان غیر منطقی قیمت ها در طول سال است، گفت: اگر بتوانیم با هماهنگی ایجاد شده معاملات گواهی سپرده کالایی را توسعه دهیم، قطعا ارتباط تنگاتنگ بازار سرمایه و بخش کشاورزی به بهبود و ساماندهی این بخش به عنوان یکی از مولفه های توسعه اقتصادی کشور منجر خواهد شد.