نیاز 2000 میلیارد ریال برای تولید واکسن تب برفکی
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای کنترل بیماری تب برفکی 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
مهدی خلج در حاشیه همایش راهبردهای مدیریت کیفیت در صنعت ساخت داروهای دامپزشکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه در شش ماه امسال درمقایسه با مدت مشابه، 60 درصد موارد بیماری کاهش یافته است افزود: برای کاهش و کنترل بیشتر بیماری تب برفکی به 45 تا 50 میلیون دوز واکسن نیاز است.
وی گفت: از آنجا که برای تامین اعتبارات موردنیاز با محدودیت مواجه ایم بنابراین از روش های ممنوعیت ورود دام زنده از مرزهای خارجی و داخلی کشور استفاده کردیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: همچنین با وجود محدودیت منابع مالی موسسه تحقیقات و سرم سازی رازی تولید واکسن با کیفیت تب برفکی را آغاز کرد و سه هفته پیش نیز مرکز تولید واکسن تب برفکی در یکی از شرکت های دانش بنیان در منطقه خرم آباد افتتاح شد بنابراین از دو هفته قبل تا کنون واکسن موردنیاز این بیماری تا حدی تامین و روند بیماری کند شده است.
خلج گفت: هم اکنون واکسن مقابله با بیماری تب برفکی به هر میزان که تولید شود به صورت رایگان توزیع می شود.
وی افزود: از شش ماه پیش نیز باتوجه به کمبود واکسن تب برفکی به سرمایه گذاران بخش خصوصی دامپروری اعلام کردیم که اگر می خواهند واکسن وارد کنند سازمان دامپزشکی شرایط لازم را برای آنان فراهم خواهد کرد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفت: دامداران از جابجایی دام اجتناب کنند و اگر دام بر اثر بیماری تب برفکی تلف شد بلافاصله لاشه را دفن کنند.
خلج به دامداران اطمینان داد: هر میزان واکسن که تولید و وارد شود توزیع می کنیم تا برای مقابله با بیماری تزریق شود.
*ورود دام قاچاق کاهش یافت
رئیس سازمان دامپزشکی کشور از کاهش قاچاق ورود دام زنده در مرزهای شرقی خبر داد.
مهدی خلج در حاشیه سمینار راهبردهای مدیریت کیفیت در صنعت ساخت داروهای دامپزشکی با اشاره به اینکه واردات دام زنده از سال 93 ممنوع شده است ، افزود : از آنجا که کشورهای همسایه مرزهای شرقی به علت مشکلات و درگیری های داخلی ، بر شرایط دامداری خود در این مناطق نظارتی ندارند و هیچ گزارشی نیز از روند و شیوع بیماری ها به ویژه بیماری تب برفکی در این کشورها در دست نداریم ، بنابراین برای جلوگیری از ورود دام قاچاق و شیوع بیماری مرزهای شرقی را تحت کنترل قرار دارد.
وی گفت : اما از آنجا که در استان سیستان و بلوچستان 900 کیلومتر مرز خاکی غیرقابل کنترل وجود دارد ، برای مدیریت و نظارت دقیق تر ، جابجایی و ورود دام را از مرزهای غربی این استان به دیگر مناطق کشور ممنوع کردیم.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود : معمولا قاچاق دام از مرزهای غربی کشور کمتر است اما به تازگی دو محموله قاچاق ردیابی شد ، بنابراین از استانداران تقاضا کردیم برای جلوگیری از ورود دام قاچاق با سازمان دامپزشکی کشور همکاری کنند.
خلج گفت : باید برای مدیریت دام عشایر نیز برنامه ریزی کنیم و بنابر آمارهای موجود 18 تا 20 میلیون راس دام عشایری داریم است که در 46 درصد خاک کشور کوچ روی دارد که این مسئله سبب جابجایی مستمر عوامل بیماری زا خواهد شد.