بیش از 1700 تخت آی سی یو در 200 بیمارستان افتتاح میشود
وزارت بهداشت در ادامه طرح تحول سلامت، فردا 1714 تخت مراقبت های ویژه (آی سی یو) را در کشور به بهره برداری می رساند.
مدیر توسعه بخش های ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با اعلام این خبر گفت: کمبود تخت های مراقبت ویژه یا همان آی سی یو(ICU)، پی ای سی یو (PICU مراقبت ویژه کودکان)، و ان ای سی یو (NICU مراقبت ویژه نوزادان) سالهاست در کشور ما وجود داشته و بیماران در این حوزه با مشکل مواجه بوده و در بسیاری از موارد برای بستری در بخش مراقبت های ویژه به این بیمارستان و آن بیمارستان دولتی مراجعه کرده و به در بسته خوردهاند.
دکتر کاملی افزود: هم اکنون ضریب اشغال تحت های ویژه در بیمارستان های دولتی تهران 100 درصد و در سایر استان ها به طور متوسط 90 درصد است، این آمار حکایت از کمبود شدید تخت های مراقبت ویژه در کل کشور دارد.
به لحاظ نیروی انسانی برای اداره یک تخت ویژه حداقل دو برابر نیرو نسبت به تخت عادی نیاز است
وی گفت: به لحاظ نیروی انسانی هم برای اداره یک تخت ویژه حداقل دو برابر نیرو نسبت به تخت عادی نیاز است، یعنی به ازای هر تخت ویژه 5 و سه دهم نفر نیروی فنی و 7 نفر نیروی پشتیبانی و در مجموع 2 و چهار دهم نفر به ازای هر تخت نیاز است که باید از افراد کارآمد تر و ماهر تر هم انتخاب شوند.
کاملی افزود: همچنین هر تخت ویژه به 60 تا 70 متر مربع فضای اختصاصی، عمومی و پشتیبانی نیاز دارد که هزینه عمرانی یک تخت بالغ بر 300 میلیون تومان می شود و در مجموع ایجاد و راه اندازی هر تخت مراقبت ویژه به طور تقریبی حداقل 400 تا 500 میلیون تومان هزینه دارد.
مدیر توسعه بخش های ویژه وزارت بهداشت گفت: تا ابتدای سال 1394 در مجموع 4734 عدد انواع تخت مراقبت ویژه در سطح مراکز درمانی دولتی ایجاد شده است و با نیازسنجی به این نتیجه رسیدند برای خروج از وضعیت بحرانی کمبود انواع تخت های مراقبت ویژه در بیمارستانها به 2439 تخت های ای سی یو در 192 شهرستان نیاز است.
دکتر کاملی افزود: بر این اساس تامین تختهای مورد نیاز آی سی یو در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت و موفق شد 1714 تخت در سطح 200 بیمارستان تحت نظر دانشگاه های علوم پزشکی در 137 شهر کشور راه اندازی کند که به طور همزمان فردا با حضور وزیر بهداشت در بیرجند به بهره برداری می رسد.
قریب به 90 درصد بیماران بستری در بخش های ICU، افرادی سالمند و دچار چند بیماری همزمان هستند که باید تحت مراقبت های ویژه قرار گیرند
وی گفت: قریب به 90 درصد بیماران بستری در بخش های ICU، افرادی سالمند و دچار چند بیماری همزمان هستند که باید تحت مراقبت های ویژه قرار گیرند؛ اما شرایط جسمانی این قبیل بیماران به گونه ای است که نمی توان کار درمانی زیادی برای آنها انجام داد و ما باید به سمتی حرکت کنیم که بتوانیم بهترین استفاده را از تخت های مراقبت های ویژه داشته باشیم.
مدیر توسعه بخش های ویژه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه برای هر تخت مراقبتهای ویژه بین 100 میلیون تومان هزینه شده و همه تخت ها ساخت داخل است افزود: در کشور ما حدود 2 هزار و 570 تخت مراقبت ویژه وجود دارد و از آنجایی که تا چند سال پیش بحث استانداردهای مربوط به تختهای مراقبت ویژه مطرح نبود، بنابراین تختها استاندارد نبودند.
کاملی گفت: علاوه بر افتتاحهای فردا، تا اوایل سال آینده در مجموع 2438 تخت افتتاح خواهیم کرد که با این افتتاح ها در مجموع 41 و نیم درصد ظرفیت تخت های آی سی یو در کشور افزایش می یابد و نیازهای فوری ما برآورده می شود.
طبق استانداردهای ایران 10 درصد تختهای بیمارستانی باید تخت مراقبت ویژه باشد
وی با بیان اینکه طبق استانداردهای ایران 10 درصد تختهای بیمارستانی باید تخت مراقبت ویژه باشد، افزود: در کشور حدود 10 تا 15 هزار تخت مراقبتهای ویژه نیاز است و این موضوع نشان میدهد که بازهم نسبت به استانداردها فاصله داریم.
کاملی درباره هزینه تخت های جدید آی سی یو گفت: به لحاظ ساختمانی هزینه ها بر عهده دانشگاه های علوم پزشکی است و اما به لحاظ تجهیزات هر تخت 100 میلیون تومان هزینه داشته است.
وی افزود: همچنین بخشی از نیروی انسانی مورد نیاز برای تخت های آی سی یو جدید هم از طریق جذب و بخشی از جا به جایی نیروها و کارآمد کردن آنها تامین شده است.