سخنگوی دولت:
سرمایه گذاری 530 هزار میلیارد تومانی دولت در سال 95
محمدباقر نوبخت: سال اینده به طور متوسط 530 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما ؛سخنگوی دولت در نشست هفتگی با خبرنگاران گفت : به طور متوسط سال آینده 530 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خواهیم کرد و سرمایه گذاری هر بخشی اعم از دولتی، غیردولتی و خارجی برنامه ریزی و تفکیک شده است.
محمدباقر نوبخت افزود: همه تلاشها این است که زنجیره تحریم ها را از اقتصاد ملی برداریم تا پویاتر حرکت کند و به رشد حداقل 5 تا 6 درصدی برسیم.
وی گفت: این امر فرصت های شغلی زیادی ایجاد می کند و می توانیم نیروهای تحصلیکرده را جذب کنیم.
سخنگوی دولت افزود: همه مراجع و کانون های بین المللی که نسبت به اقتصاد جهانی اظهار نظر می کنند رشد اقتصادی ایران در سال آینده را پنج تا شش درصد اعلام کرده اند.
وی گفت: دولت با منابع در اختیار و برنامه ریزی مناسب درصدد رشد قابل توجهی در سرمایه گذاری هاست.
نوبخت افزود: در حالی که سال گذشته شرایط تحریم بود به رشد اقتصادی سه درصد دست یافتیم و الآن که تحریم ها برداشته شده حتماً رشد اقتصادی ما افزایش خواهد یافت.
وی گفت: ان شاء الله سال آینده همین موقع می توانیم آثار اقدامات دولت و سرمایه گذاریها را با عدد و رقم اعلام کنیم.
رشد کمتر از یک درصدی اقتصادی در سال جاری
نوبخت گفت : پارسال رشد اقتصادی سه درصد بود اما در نیمه نخست سال جاری، مثبت یک درصد و برای سه ماهه سوم امسال هشت دهم درصد و برای 9 ماه امسال به طور میانگین مثبت هفت دهم درصد بوده است.
نوبخت افزود: بر اساس آخرین گزارش ها ، تولید در ماه های آبان و آذر سال جاری و اجرای طرح های کوتاه مدت برای تحریک تقاضا نسبت به قبل مثبت شده است و پیش بینی می شود بتوانیم تا پایان سال بیش از یک دهم درصد به رشد اقتصادی اضافه کنیم.
سخنگوی دولت اظهار داشت: امیدواریم از سال آینده با توجه به رشد سرمایه گذاری در کشور، به رشد مثبت 5 تا 6 درصد دست پیدا کنیم.
وی در مورد ابطال مصوبه افزایش جرایم راهنمایی و رانندگی در دیوان عدالت اداری نیز گفت: دیوان عدالت اداری افزایش نرخ تعرفه جرائم راهنمایی و رانندگی را بیش از مستند قانونی دانسته اما قانون به مجری اجازه داده است متناسب با نرخ تورم هر سه سال یکبار جرایم را افزایش دهد.
نوبخت افزود: سئوال این است که آیا باید نرخ تورم همان سال را در نظر بگیریم یا میانگین سه سال یا تجمیع 3 سال را ؟سخنگوی دولت اضافه کرد: قانون در این مورد ساکت و در اختیار مجری قانون است.
وی خاطرنشان کرد: بنا به خواست راهنمایی و رانندگی که افزایش جرایم را بازدارنده می داند، این موضوع مطرح شد و اگرچه دولت علاقه مند به افزایش نیست ولی این مسئله برای کسانی که نسبت به هنجارهای جامعه تخطی می کنند در نظر گرفته شده است.
نوبخت افزود: بر همین اساس دولت در جلسه روز یکشنبه این مسئله را مورد بازبینی قرارد داد و در پاره ای موارد تغییراتی را اعمال و منتشر کرد.
سخنگوی دولت در پاسخ به اقدامات دولت در قبال نگرانی بنگاه های کوچک در فضای پسا تحریم و سرمایه گذاری بنگاه های اقتصادی بزرگ، گفت: اگر در فضای پسا تحریم سرمایه گذاری در کشور صورت بگیرد دارای شرایطی از قبیل ورود منابع خارجی، فناوری و همکاری مشترک برای صادرات کالا در بازارهای جهانی است.
نوبخت افزود: بنابراین شرکت هایی می توانند این عمل را انجام دهند که در بازارهای جهانی نفوذ داشته باشند که این از ویژگی های بنگاه های بزرگ است.
وی ادامه داد: اما زمانی که کسب و کار بزرگ توسط ابربنگاه ها( بسیاربزرگ) در کشور ایجاد شود، قطعا این موضوع با واحدهای کوچکتری نیز تقسیم خواهد شد و دولت در این زمینه برنامه ریزی های لازم ر ا صورت داده است.
نوبخت با بیان اینکه البته این دو مقوله با یکدیگر متضاد نیستند ، اظهار داشت: از همین طریق می توانیم برای اشتغال زایی نیز اقدام کنیم.
وی تاکید کرد: مشخص کرده ایم که کدام شرکت خارجی می تواند برای ما مفید و اثربخش باشد، پس با چشم باز برنامه ریزی کرده ایم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سئوال دیگری در مورد رسانه ای کردن اعدام چند اسیر از سوی یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز گفت: از جمله مواردی که با اطلاع رسانی درست یا نادرست واقعه ای که می تواند نادرست و غیرواقعی باشد و به منافع ملی زیان وارد کند - تنها این مورد نیست و موارد دیگری نیز بوده است.
نوبخت افزود: دسترسی داشتن به اسناد و اطلاعات نمی تواند سبب شود تا هر آنچه را که می خواهیم افشا و منتشر کنیم و باید منافع و مصالح ملی را در نظر بگیریم، حتی اگر بیان آن بتواند ضمن مخدوش کردن منافع ملی فوائد موقت سطحی برای سلیقه سیاسی هر یک از ما ایجاد کند.
وی با بیان اینکه حق نداریم منافع سیاسی کوتاه مدت را بر منافع ملی ترجیح دهیم ، اظهار داشت: اظهار تاسف عمیق داریم از اینکه برخی اطلاعات را برخی افراد می دهند که البته برای نظام حاضر به جانفشانی نیز هستند اما با نگرش های سیاسی و برخی بهره وری ها در ماه های گذشته انجام دادند که نباید انجام می گرفت.
نوبخت افزود: توقع از شورای عالی امنیت ملی و دبیرخانه این شوراست که وارد عمل شود و هیچ چیز برای ما مهم تر از منافع ملی نیست و این را باید مدنظر قرار دهیم.
سخنگوی دولت در پاسخ به سئوال دیگری در مورد برخی نقل قولها در خصوص مذاکرات محرمانه ایران با کشورهای خارجی در سالهای گذشته گفت: ما در برخی موارد یا مستقیم یا غیرمستقیم برای تامین منافع ملی اقداماتی انجام میدادیم، اما اینکه کسی صحبتهایی را در مورد بسط یا گسترش این موارد بیان کند، خودش مسئول است و ما تایید نمیکنیم.
نوبخت درباره همکاری های اقتصادی ایران و آمریکا گفت: دولت با همکاری های اقتصادی در چارچوب منافع ملی مخالف نیست و هیچ مشکلی برای همکاری های مشترک وجود ندارد.
نوبخت تاکید کرد: می توانیم با همه کشورها با رعایت نکاتی که مورد تایید نظام است و مقام معظم رهبری به عنوان عالی ترین مرجع نظام بر ان تاکید دارند ، همکاری کنیم.
وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه وزیر جهاد کشاورزی از اقدامات سازمان یافته برای ورود میوههای قاچاق خبر داده است، پشت پرده این قاچاق کیست و دولت چه اقداماتی برای مقابله با آن کرده است؟ گفت : دولت پیگیر مبارزه با قاچاق میوه است و اقدامات لازم با همکاری سازمان تعزیرات انجام شده است.
نوبخت تاکید کرد: برخوردهای لازم انجام می گیرد و امیدواریم در نهایت به نتایجی برسد که باعث تقویت باغداران ایرانی شود.
* از جلسات با خبرنگاران بسیار استفاده می کنم
سخنگوی دولت گفت: از برگزاری جلسات هفتگی با خبرنگاران به شخصه بسیار استفاده می کنم و آنرا برای ارائه خدمات بهتر به مردم بسیار مؤثر می دانم.
محمدباقر نوبخت با اشاره به زحمات رسانه ها و خبرنگاران در جهت خدمت رسانی به مردم افزود: تردید نکنید که دولت خود را پاسخگو می داند.
وی گفت: به عنوان مثال با توجه به اینکه رئیس جمهور یکشنبه با رسانه ها گفتگو کرد شاید انگیزه ای می شد برای عدم حضور امروز بنده در جلسه مشترک با خبرنگاران اما بنده خود را موظف به حضور و پاسخگویی به رسانه ها می دانم مگر شرایط خاصی باشد که نتوانم شرفیاب شوم.
وی افزود: قبل از پاسخگویی به شما عزیزان همه مسائل را رصد می کنم و سعی می کنیم قبل از اینکه شما به اشکالات و کاستی ها اشاره کنید خطاها و اشکالات را به حداقل برسانیم.
نوبخت گفت: بعد از پاسخگویی نیز نوشته ها و سؤالات شما را با خود به جلسات دولت و شورای اطلاع رسانی دولت می برم و بخشی از این سؤالات در سازمان مدیریت و برنامه ریزی ارائه و راهکار آن بدست می آید.
وی افزود: مردم از اینکه یک جمعی هفته ای یکبار سخنگوی دولت را مورد پرسش قرار می دهند آنرا مثبت و مفید می دانند.
سخنگوی دولت گفت: از فرد فرد شما خبرنگاران تشکر می کنم و شاهد زحمات و خدمت رسانی های مختلف شما هستم.
وی افزود: البته گاهی شرمنده ام که جایگاه شما آنگونه که شایسته است رعایت نمی شود و گاهی کنش و واکنش های غیرشایسته ای در برخی از مجالس نسبت به شما صورت می گیرد که بابت آن رسماً عذرخواهی می کنم و امیدوارم آنرا بابت خدمت به مردم بدانید.
*طیب نیا در قبال واگذاری شرکت ها مقاوم است
سخنگوی دولت گفت: آقای طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی همیشه در واگذاری سهام شرکت های دولتی به شبه دولتی ها بسیار مقاوم است.
محمدباقر نوبخت در پاسخ به سؤال خبرنگاری مبنی بر اینکه آقای طیب نیا اخیراً از مدیران دولتی که با واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی مخالفند انتقاد شدید کرده است، افزود: البته من بیانات آقای طیب نیا را نشنیده ام که درباره آن بتوانم عکس العمل نشان دهم اما وی نسبت به اینگونه واگذاریها مقاوم است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه در سالهای گذشته رایج بود دولت برای رد بخشی از بدهی های خود بخشی از سهام کارخانجات را به بخش دیگری از شرکت های دولتی یا شبه دولتی می فروخت گفت: بر اساس آمار حدود 13 درصد بیشتر از واگذاری های شرکت های دولتی در سالهای گذشته به بخش خصوصی صورت نگرفته است.
وی افزود: خود آقای طیب نیا شاهد است که سازمان مدیریت و برنامه ریزی در بخشنامه ای تقلیل سفرهای خارجی و همایش ها را ابلاغ کرده است.
وی گفت: بخشنامه ما در جهت صرفه جویی هزینه های خارجی و تقلیل همایش ها بوده است.
نوبخت افزود: در جلسه بعدی گزارشی از آثار و نتایج این بخشنامه را در تقلیل هزینه های دولت در اختیار خبرنگاران قرار خواهم داد.
*لایحه بودجه سال آینده قابل حل است
سخنگوی دولت با اشاره به تصویب نشدن لایحه بودجه سال آینده کل کشور گفت: این موضوع قابل حل است و به وقت آن به پایان می رسد.
محمدباقر نوبخت افزود: ما از روز 26 دی لایحه بودجه را به مجلس دادیم و طبق آیین نامه داخلی مجلس نمایندگان وقت 40 روزه داشتند تا آنرا بررسی و تصویب کنند.
وی با اشاره به اینکه مجلس به خاطر برگزاری انتخابات سه هفته تعطیل بود گفت: فکر می کردیم که کار بررسی قبل از پایان سال به اتمام برسد. .
نوبخت با تشکر از اعضاء کمیسیون تلفیق که حتی در دوران انتخابات جلسه تشکیل دادند تا بتوانند کار بررسی لایحه را به پیش ببرند گفت: حتی اگر لایحه بودجه در سومین هفته فروردین نیز به دست ما برسد چون پرداختی های ما در آخر ماه است می توانیم آنرا اجرایی کنیم.
وی افزود: لایحه دو دوازدهم پیام بدی دارد.
سخنگوی دولت گفت: اگر واقعاً مجلس تحت هیچ شرایطی نمی تواند لایحه بودجه را بررسی کند یا دولت یا مجلس موضوع را حل و فصل خواهند کرد.
نوبخت با بیان اینکه لایحه بودجه بعد از اجرای برجام و با توجه به برداشتن تحریم ها تنظیم شده است گفت: ما نمی خواهیم با دوستانمان در مجلس لجاجت داشته باشیم اما باید توجه داشت که آخرین باری که لایحه چند دوازدهم تصویب شد در سال 92 بود که هنوز بر سر نرخ ارز بین ما و بانک مرکزی اختلاف باقی مانده است و لایحه چند دوازدهم باعث اینگونه مسائل می شود.
نوبخت گفت: با این توصیف معتقدیم که این موضوع قابل حل است و اگر مطمئن شویم که فرصت به سال آینده نمی رسد قطعاً با هماهنگی مجلس مسئله را حل و فصل خواهیم کرد.
*نوبخت : شورای عالی امنیت ملی مرجع و مصدر تصمیم گیری درباره رئیس جمهور اسبق است
سخنگوی دولت گفت : شورای عالی امنیت ملی مرجع و مصدر تصمیم گیری درباره رئیس جمهور اسبق خواهد بود.
در نشست خبری امروز محمدباقر نوبخت، خبرنگاری درخصوص سخنان سخنگوی قوه قضاییه در واکنش به اظهارات آقای روحانی درباره رئیس جمهور اسبق (ممنوعالتصویری وی) و واکنش سخنگوی دولت به این سخنان پرسید و افزود: آیا دولت در جریان مصوبه شورای عالی امنیت ملی نبوده است و یا اینکه همچنان این موضوع را غیرقانونی میداند؟
نوبخت گفت : شایسته است به جای تعاطی این مباحث در فضای رسانهای، این موضوع در اولین جلسه شورای عالی امنیت ملی مطرح شود.
وی افزود : این مباحثی را که مطرح شد دیدم و معتقدم که این موضوع مصدر و مرجعش شورای عالی امنیت ملی است و همه کسانی که به نوعی در شورای عالی امنیت ملی حضور دارند و در فضای رسانهای در این زمینه اظهار نظر می کنند، یا نیروها یا خودشان در شورای عالی امنیت ملی حضور دارند، شایسته می دانم به جای تعاطی این مباحث با فضای رسانهای، این موضوع را در اولین جلسه شورای عالی امنیت ملی مطرح کنند و این موضوعی است که آنجا باید حل و فصل شود.
وی افزود: اگر قرار است تصمیم قاطعی گرفته شود، شورای عالی امنیت ملی مرجع و مصدر این تصمیم خواهد بود و امیدوارم که دبیر شورای عالی امنیت ملی که مصاحبه ما را حتما خواهد دید این موضوع را در اولین جلسه شورا بگذارد.
نوبخت گفت: همچنین رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی آن را بررسی کند.
*واکنش سخنگودرپاسخ به سوال خبرنگاری درباره عملکرد صدا و سیما درانتخابات
یکی از خبرنگاران مدعی شد عملکرد صدا و سیما ضد برجام بوده و در انتخابات نیز به نفع یک جناح و علیه جناح دیگر بوده است و در یک کلام صدا و سیما منادی مشارکت حداکثری نبوده است.
این خبرنگار از سخنگو خواست واکنش دولت را اعلام کند که آقای نوبخت پاسخ داد: اجازه دهید داوری را به عهده جامعه بگذاریم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه مشکلات زیاد است گفت: خود مردم می فهمند و زیرک هستند و اجازه ندهید من دل پرخون از بعضی مجموعه ها را باز کنم و اجازه دهید آن را واگذار کنیم.
نوبخت گفت: با همه اینها اگر لازم باشد با عدد و رقم اعلام خواهیم کرد که اعتبارات صدا و سیما در سال 95 نسبت به 94 اضافه شد و صد در صد اعتبارات این سازمان پرداخت شده است زیرا یک گزارش نادرستی در این باره منتشر شده بود.
وی در پاسخ به اصرار این خبرنگار گفت: اجازه دهید از کنار این مساله بگذریم.
سخنگوی دولت با بیان اینکه گاهی اوقات اخبار پیک بامدادی را از رادیوی ماشین می شنوم افزود: انگار این پیکی است که فقط مسائل منفی را منتشر می کند.
نوبخت گفت: به عنوان مثال اخیرا با این گزارش کار را شروع کرد که رئیس جمهور گفته سوئیفت را اجرایی کردیم و حالا سوال این است که سوئیفت کجاست؟
وی افزود: بعد از این با چند نفر مصاحبه کردند که سوئیفت چیست آیا اجرا شده و یا نشده؟
نوبخت گفت: همینجور پشت سرهم گزارشهای مختلفی رفتند از جمله درباره کتاب و مسائل جنسی.
نوبخت که با خنده خبرنگاران مواجه شد گفت:صدا و سیما در پاره ای موارد در هیچ موردی محدودیت ندارد .
نوبخت با خنده خطاب به این خبرنگار افزود: اصلا چرا سوال کردید و چرا رابطه ما را با دوستان به هم می زنید.
سخنگوی دولت گفت: اگر احیانا به برخی سیاستهای رایج و عملیاتی صدا و سیما منتقد هستیم به هیچ وجه به این معنی نیست که دولت به این سروران عزیز که با زحمت و مشکل زیادی تلاش می کنند ماموریت خود را انجام دهند و به جامعه اطلاع رسانی کنند، ناسپاس است.
وی گفت: ما قدردان هستیم و پیکره صدا و سیما را بسیار منصف، متعهد و شایسته می دانیم.
سخنگوی دولت افزود: صدا و سیما در زمینه اطلاع رسانی کمکهای زیادی کرده و برنامه های خوبی دارد البته از برخی شبکه ها و تهیه کننده انتظار داریم منافع ملی را در نظر بگیرند.
نوبخت گفت: همین جمعه در خبر دیدم که به یک روستا رفته بودند و از محرومیتهای یک خانواده که آب نداشتند گزارش گرفتند و با مادری مصاحبه کردند که می گفت؛ بچه اش بخاطر نبود آب سالم فوت کرده و بعد مدتی لالایی خواند و گریه کرد و ما هم با او گریه کردیم.
نوبخت گفت: همان موقع یاد صحنه دیگری در زمان دولت قبل افتادم که دیدم خبرنگار وسط آب ایستاده و نزدیک است آب او را با خود ببرد و او با دست نشان می داد که قبلا مردم از این آب عبور می کردند و حالا دولت فخیمه یک پل یک نفره درست کرده و چقدر خدمت رسانی کرده است.
نوبخت افزود: مشکلات هست و ما خجالت زده مردم هستیم و ای کاش می توانسیتم به عمران و آبادی همه روستا ها بپردازیم اما باید به همه واقعیات توجه داشت.
* فعالیت اقتصادی محدود به بخش دولتی نیست
سخنگوی دولت با تاکید بر این که سیاست ما این است که فعالیت اقتصادی را محدود به بخش دولتی نکنیم گفت: در واگذاری های طرح های عمرانی به بخش غیردولتی در برنامه ششم و در بودجه سال 95 پیش بینی عملیاتی صورت گرفته است.
محمدباقر نوبخت افزود: در لایحه بودجه 95 موظف شدیم 6 هزار میلیارد تومان از محل واگذاری های طرح های عمرانی انجام شود.
وی گفت: سیاست ما واگذاری طرح های عمرانی و یا مشارکت بخش غیردولتی با دولت برای اتمام 2 هزار طرح عمرانی است.
نوبخت افزود: اخیراً به استانداران کشور ابلاغ شده کارگروهی تشکیل دهند و تک تک واحدهای تولیدی بدهکار به نظام بانکی را بررسی کنند که اگر در زمره کسانی هستند که شرایط اقتصادی کشور به آنها تحمیل شده و خود نقشی در آن نداشته اند به آنها کمک شود که یا وام دیگری بگیرند و یا بدهی آنها تقسیط شود.
*زمینه همکاری ایران با ترکیه بیش از گذشته فراهم است
سخنگوی دولت با اشاره به اینکه ایران با کشور همسایه و دوست ترکیه در دوران تحریم ها روابط خیلی خوبی داشته است، گفت: قطعاً الان که تحریم ها برداشته شده عرصه همکاری ها میان دو کشور بیش از گذشته فراهم است.
محمدباقر نوبخت با بیان اینکه مداخله در کشورهای دیگر که چه کسی رئیس جمهور بشود یا نشود به این جهت که ما نمی توانیم نظارت استصوابی بر کشورهای دیگر داشته باشیم در مذاکرات نشان داده شد که قابل حل است.
وی گفت: لزومی ندارد به این مسائل توجه شود و اینها حل شدنی است و ما خواهان گسترش روابط دو کشور هستیم.
*استقبال کم نظیر مردم یزد از رئیس جمهوری
سخنگوی دولت با اشاره به سفیر اخیر رئیس جمهوری به یزد گفت : هنوز تحت تأثیر احساسات عمیق مردم یزد و استقبال کم نظیر آنها از فرودگاه تا محل اجتماع هستم.
نوبخت افزود: این استقبال آنچنان انرژی و شوری در خدمتگزاران مردم در دولت بوجود آورد که فکر می کنم بعد از رخداد به یاد ماندنی 7 اسفند باید این سفر به استان یزد و استقبال کم نظیر مردم آن را به یاد سپرد.
وی گفت: استقبال مردم متدین، بافرهنگ و سخت کوش یزد مسئولیت ما را بیشتر کرد.
سخنگوی دولت افزود: اجتماع مردم به ویژه با توجه به بافت خاص فرهنگی استان که غالباً با موتورسیکلت به استقبال آمده بودند و گاهی دیده می شد که خانواده با زن و فرزند با موتور به استقبال آمده اند و شور و احساس فراوانی را در ما بوجود آورده است.
نوبخت افزود: جالب بود که کسانی که مغازه هایشان در مسیر حرکت کاروان دولت بود به طور عادی نگاه نمی کردند و به کاروان خدمتگزاران شور و نشاط می دادند.
وی گفت: مردم حتی اگر نمی توانستند به رئیس جمهور و ماشین حامل وی پیامی بدهند به ماشین های دنباله رو انرژی مثبت می بخشیدند.
*ساماندهی وصول و کاهش معوقات بانکی
سخنگوی دولت گفت: بخشی از معوقات بانکی مربوط به افراد و اشخاص است که به دو بخش قابل تقسیم هستند.
محمد باقر نوبخت افزود : کسانی که به دلیل سیاست اقتصادی دولت و شرایط عمومی کشور در بازگرداندن تسهیلات ناتوان هستند باید کمک شوند.
نوبخت ادامه داد : هیات دولت هم استانداری ها را موظف کرده است کارگروهی تشکیل دهند که این موارد بررسی شود و فعالان اقتصادی بتوانند سرپا بمانند.
وی اضافه کرد : اما بخش مهم دیگر بدهکاران بانکی کسانی هستند که سوء استفاده کرده و به تعهدات خود عمل نکرده اند که با آنها برخورد قضایی می شود.
سخنگوی دولت توضیح داد : البته بخشی از مطالبات بانکی داده شده و سقف مطالبات معوق اندکی کاهش یافته است.
نوبخت با بیان اینکه خود دولت هم تعهداتی را به نظام بانکی دارد که می توان به پرداخت های مابه التفاوت تسهیلات حوداث غیرمترقبه اشاره کرد، اظهار داشت: دولت تلاش دارد از سال 95 بدهی های خود را به بانک مرکزی و نظام بانکی تادیه کند و تا دو سال آینده از طریق اوراق مالی، بدهی های خود را خواهد داد.
وی خاطرنشان کرد: بدین ترتیب تا پایان برنامهششم ، بدهی دولت به نظام بانکی صفر می شود و در این صورت بانک ها می توانند تسهیلات بهتری را ارائه کنند.
*اتهامات نمایندگان به دولت در حال پیگیری حقوقی است
نوبخت در ادامه درپاسخ به سئوال دیگری در مورد اتهامات وارده از سوی برخی نمایندگان به دولت گفت: هر نوع اتهام ناروا نه تنها طبق قانون،جرم است بلکه نوعی فساد است.
وی افزود:عده ای که برای مقابله با فساد مصمم هستند یا حداقل در قول نشان می دهند که علاقه مند هستند، به این عناوین متوصل می شوند.
نوبخت تاکید کرد: جایی که لازم است دولت پیگیری خواهد کرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: در چند سری مصادیق ناروا و تهمت آشکار به خدمتگزاران مردم وارد شد که شکایت صورت گرفته است و می توانید آن را از مراجع قضایی پیگیری کنید.
نوبخت تصریح کرد: اینکه هر فردی که اطلاعاتی دارد بتواند در مقام شاکی ، دادستان و قاضی باشد و حکم دهد، مضحک است و باید اینها به مراجع قضایی داده شود و روند قانونمداری این است که هر آنچه مراجع قضایی اعلام کرد برای همه لازم الاتباع است.
وی اضافه کرد: ولی اینکه دولت و وکلای آن هر روز کیف خود را بردارند و در راهروهای قوه قضاییه باشند، فکر نمی کنم درست باشد و باید با سازماندهی مشخص و اخلاق مدارانه همه قوا به ویژه قوه مقننه که نمایندگان تریبون آنلاین دارند، مسئولیت آن را بپذیرند.
سخنگوی دولت اضافه کرد: بارها از دولت گذشته از بنده سوال شد، ولی من گفتم لزومی بر اطلاع رسانی نیست و در جای خود بررسی می شود، امروز در مصدری هستیم که اسناد کشور را در اختیار داریم و درست نیست در غیاب آنها حرف هایی را بزنیم.
نوبخت گفت: نمایندگان مسئولیت اظهار نظر خود را پذیرا باشند؛ منتهی نمی توانند ایراد اتهام و تشویش اذهان عمومی کنند ، با این حال در مواردی که لازم است در مراجع قضایی پیگیری خواهد شد و معاونت حقوقی ریاست جمهوری در حال پیگیری است.
نوبخت در ادامه در مورد موضع دولت در خصوص حکم اعدام بابک زنجانی و دو متهم دیگر نیز گفت : مرجع قضایی با قاطعیت برای احقاق حقوق ملی و بیت المال اقدام و همه مراحل را طی کرد.
وی افزود : برای چنین فردی (بابک زنجانی) که این کارها را انجام داده است، فکر نمی کنم افکار عمومی حکم دستگاه قضا را سخت گیرانه بداند اما موضوع مهم در این بین پول نفتی است که از دست رفته است و باید به بیت المال بازگردد.
نوبخت تاکید کرد : امیدواریم از همه سازوکارها برای بازگشت این پول به بیت المال استفاده شود و همه قوای مجریه و قضاییه و مقننه برای بازگشت این پول تلاش کنند.
*معیار همکاری دولت با داوطلبان انتخاباتی ، شایسته سالای است
سخنگوی دولت درباره بکارگیری نامزدهای انتخاباتی که نتوانستند رای بیاورند ، گفت: هر کسی که با وجود شایستگی از راهیابی به مجلس بازمانده برای همکاری در دولت دعوت شده است.
محمد باقر نوبخت افزود: اگر کسی دعوت نشده است شاید به دلیل این باشد که جای متناسبی با تخصص این عزیزان نداشتهایم.
وی تاکید کرد : ما در دورههای دولت نهم و دهم به بخش پژوهش منتقل شدیم و کتابهایی منتشر کردیم و چه بسا خدماتی که در این دوران به کشور کردیم بیشتر از سالهایی بود که در مجلس بودیم.
نوبخت اظهار داشت : در آن سالها موفق شدیم الگوهایی برای اداره کشور، اصلاح نظام بودجهریزی، شرکتداری، بسیج ظرفیتهای کشور برای مقابله همه جانبه با تهدیدات را تهیه کنیم در حالی که مسئولیت دولتی نداشتیم.
سخنگوی دولت تاکید کرد:نگاه ما به مسائل، یک نگاه صرف سیاسی نیست و تلاش داریم بیشتر بر اساس نگاه شایسته سالاری اقدام کنیم.
نوبخت با بیان اینکه واقعیتی به نام اصلاحطلبی قابل هضم نیست ، گفت: بنده سالها در مجلس با اصلاحطلبان همکار بودم و شهادت میدهم بسیاری از آنها افراد متدین و با اخلاق بودند که باید از آنها استفاده کرد، همانطور که بسیاری از اصولگرایان افراد متدین و روشنفکر هستند که میتوانند با دیگران همکاری کنند.
سخنگوی دولت اضافه کرد : گاهی این صف بندی ها انتزاعی است و نیازی نیست که صفر یا 100 باشیم.
وی با تاکید بر اینکه کشور برای توسعه نباید خود را به یک جناح و محروم از ظرفیتهای دیگر کشور محدود کند، گفت: خیلی از افراد سرمایه بزرگی برای کشور محسوب میشوند و کسی که به قانون اساسی و مقام معظم رهبری معتقد و ملتزم باشد نباید کنار گذاشته شود.
نوبخت با بیان اینکه تجربه نشان داده است هیچ جناح سیاسی درون نظام قابل هضم نیست، گفت: نگاه اعتدال در دولت این است که باید همه اشخاص و جناحها تکریم شوند.
وی افزود : برخی محدودیتها تامینکننده منافع ملی ما نیست ، به همین جهت تلاش و آرزو میکنیم شرایط به گونهای فراهم شود که همه ، فرصت خدمت به مردم را داشته باشند.
نوبخت در خصوص تغییر قانون انتخابات گفت: واقعیت این است که در همین انتخابات و در انتخابات های گذشته به استنادهای قانونی عدهای فرصت خدمتگزاری نیافتند، از مسئولان و ناظران شنیدیم مگر میشود در یک فاصله کوتاه هزاران پرونده را بررسی کنیم؟ این روند نشان میدهد قانون انتخابات در پاره ای موارد نیازمند اصلاح است.
نوبخت افزود : معمولا مجلس سال آخر به سمت قانون انتخابات میرود، اما تا فرصت هست باید قوانین را اصلاح کرد؛ لذا مجلس دهم که خود برخاسته از این فضای انتخاباتی است با آگاهی از این موضوع، بتواند با اصلاح قانون انتخابات در جهت صیانت از حقوق ملی اقدام کند.
سخنگوی دولت همچنین درباره سنگینی اقساط وام مسکن و رکود در این بازار تصریح کرد: دو عامل برای تحریک تقاضا در بازار مسکن موثر است که یک مورد بالا رفتن سقف تسهیلات و دوم سود تسهیلات است.
وی گفت : در حال حاضر اقساط سنگینی برای متقاضیان وامهای مسکن وجود دارد و دولت موظف شده است حداکثر سودی که از افراد گرفته میشود 10 درصد باشد و بقیه سود را دولت بپردازد.
نوبخت افزود: در مرحله اول تعدیل سود، موافقتنامه 200 میلیارد تومانی با بانک مسکن امضا شده است که مابهالتفاوت سود وام مسکن را دولت بپردازد.
سخنگوی دولت با بیان اینکه این مابه التفاوت را در بودجه سال آینده دیده ایم ، گفت : بخشی از منابع قانون هدفمندی را نیز در این بخش دیده ایم.
وی در ادامه در پاسخ به سئوالی در خصوص ترکیب هیات رئیسه مجلس گفت: 290 نفر نماینده در این باره تصمیمگیری میکنند و هیچ مرجع بیرونی نمیتواند در مورد انتخاب رئیس مجلس اظهار نظر کند.
نوبخت افزود: هر کسی توجه بیشتر نمایندگان را جلب کند، قادر به حضور در هیات رئیسه مجلس است و انتظار دولت از مجلس تنها همدلی و همزبانی برای پیشرفت امور است.
سخنگوی دولت همچنین در خصوص کسری بودجه گفت: همیشه تراز عملیاتی یعنی میزان درآمدها نسبت به هزینههای جاری منفی بوده است و درآمدها شامل بودجه نفتی نمیشود.
وی افزود : جایی عنوان شد تراز عملیاتی ما 45 هزار میلیارد تومان است که این رقم ، کسری بودجه نیست.
نوبخت اضافه کرد: واگذاری داراییهای سرمایهای مانند نفت باعث میشود تملک داراییهای سرمایهای مانند راه و ساختمان و سد داشته باشیم و تفاضل این دو تراز تملک داراییهای سرمایهای است.
وی عنصر سوم را واگذاری اسناد مالی مانند اوراق مشارکت نام برد و گفت : جمع این ترازها، تراز بودجه یا کسری بودجه را نشان میدهد و ما در تراز عملیاتی همیشه منفی هستیم، ولی طوری برنامهریزی کردیم این تراز تا سال 99 به 109 درصد برسد و 9 درصد مثبت شود ،دو تراز دیگر ما مثبت است و کسری بودجه صفر شده است.
سخنگوی دولت در باره سوئیفت برای بانکها گفت: سوئیفت برای بانکها باز است و دکتر سیف رئیس بانک مرکزی نیز همه را دعوت کرده است که مشاهده کنند سوئیفت برقرار است یا نه.
نوبخت افزود: در زمان تحریم امکان ارتباطات بانکی با جامعه بینالملل وجود نداشت، اما امروز به دلیل آنکه تحریمها برداشته شد، سوئیفت در دسترس است.
وی با بیان اینکه ما در ارتباط با بحث هستهای مسائل را حل کردیم ، گفت: ولی مسائل اختلافی در برخی از موارد با آمریکا مفتوح است.
سخنگوی دولت تاکید کرد: اینکه برخی بانکها به خاطر مسائل دیگری جز مسائل هستهای تحریم هستند موضوع دیگری است که در تلاش هستیم این را نیز حل کنیم.
نوبخت همچنین درباره سهام عدالت گفت: چند جلسه است که هیات وزیران این موضوع را بررسی میکند.
نوبخت با بیان اینکه واگذاری سهام عدالت کار خوبی بود اما در عمل و اجرا اهداف آن محقق نشد، افزود: لازم بود تغییراتی در ساز و کار آن فراهم شود و وزیر اقتصاد نیز اجزای وضعیت جدید دولت را در خصوص سهام عدالت برای رسانهها تشریح خواهد کرد.
سخنگوی دولت درباره روابط ایران و افغانستان گفت: رشد و توسعه افغانستان برای ما نیز مهم است ، همیشه جمهوری اسلامی ایران نسبت به این همسایه خود نگاه مثبتی داشته است و همچنین مهاجران افغان داخل ایران، برادران و خواهران دینی ما هستند.
نوبخت تاکید کرد: به کسی اجازه اهانت و تحقیر به این مهمانان داده نمی شود زیرا این اشخاص حقوقی دارند و ممکن است جزء شهروندان نباشند، اما باید حقوق این عزیزان رعایت شود.
نوبخت گفت: ما شرمنده ایم و نسبت به کسانی که بی احترامی می کنند معترضیم اما واقعیت این است در کشوری که گاهی نسبت به خدمتگزاران خودشان، اهانت می شود، برادران عزیز افغان ما، برخی مسایل را به دل نگیرند.
وی افزود: برخی از اشخاص، ذهن جامعه را نسبت به خدمتگزاران خود با تحریف و توهین مشوش می کنند و یکی از سران کشورهای منطقه گفته بود در یکی از روزنامه های شما به فرزندان ما توهین می شود و ما جواب دادیم فرزندان خودمان نیز خیلی در امان نیستند، شما نیز به دل نگیرید.
سخنگوی دولت در پایان در خصوص تطبیق و همسان سازی حقوق کارمندان دولت نیز افزود: از ابتدای فروردین 95 این همسان سازی اجرایی خواهد شد.
نوبخت تاکید کرد: این موضوع در بودجه تایید و تصویب شده است.