محمدرضا باهنر در آخرین نشست خبری سال 94 خود که در محل دفتر جامعه اسلامی مهندسین برگزار شد با بیان اینکه دولت موظف است هر ساله تا 15 آذر لایحه بودجه سال بعد را به مجلس تقدیم کند تصریح کرد: نمی خواهم وارد محتوا و دلایل دیرکرد لایحه بودجه 95 شوم اما امسال دولت به هر دلیلی لایحه بودجه 95 را بهموقع تقدیم نکرد.
وی افزود: نمی دانم چرا در برخی موارد سخنگوی دولت می گوید که حتی یک روز هم تاخیر در تقدیم بودجه به مجلس نداریم لذا معلوم نیست چگونه آخر دی ماه با پانزدهم آذر تطبیق داده میشود.
وی فرایند رسیدگی به بودجه را در آیین نامه مجلس تعریف شده خواند و ادامه داد: دولت می داند که آیین نامه داخلی را نمی توان به آسانی تغییر داد.
باهنر افزود: با توجه به برگزاری انتخابات هفتم اسفند روشن بود که مجلس نمی تواند تا پایان سال کار رسیدگی به لایحه بودجه 95 را تمام کند اما تلاش می کنیم تا کمیسیون تلفیق کار خود را تا پایان سال تمام کند.
باهنر با بیان اینکه رسیدگی به بودجه در کمیسیون تلفیق تمام قضیه نیست، به مراحل رسیدگی و تصویب بودجه در صحن علنی مجلس اشاره کرد و یادآور شد: اگر دولت بهموقع بودجه را تقدیم مجلس نکرد این یک تخلف قانونی است اما به معنای توقف نیست و ما می توانیم از طریق طرح چند دوازدهم بودجه چند دوازدهم را تصویب کنیم .
وی با اشاره به تصویب دو تا سه باره بودجه چند دوازدهم در زمان دولت قبلی در مجلس گفت: اکنون دولت اصرار دارد تا قبل از پایان فروردین، مجلس قانون بودجه را ابلاغ کند اما ما مقداری در امکان پذیری این موضوع تردید داریم.
باهنر افزود: هر نوع پرداخت دولت باید با مجوز قانونی باشد.
* باهنر: اجرای برجام از سوی طرف مقابل با تاخیر جدی همراه است
نایب رییس دوم مجلس شورای اسلامی اجرای برجام از سوی طرف مقابل را همراه با تاخیر جدی دانست و گفت: دولت باید این مسئله را پیگیری کند لذا اگر خدشهای جدی در اجرای برجام وجود دارد باید هدفگذاری و اقدامات لازم صورت گیرد.
محمدرضا باهنر در آخرین نشست خبری سال 94 خود که عصر امروز برگزار شد با اشاره به تصمیم اخیر شورای همکاری خلیجفارس که حزبالله لبنان را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی کرد اظهار داشت: به نظر میرسد که دشمنان برای جنگ نیابتی حرکات تازهای را طراحی کردهاند که این امر با تصمیمات کشورهای عربی تکمیل میشود در حالی که حزبالله لبنان از افتخارات جهان اسلام و مقاومت و ناجی بسیاری از کشورهای عربی است.
باهنر ادامه داد: حزبالله لبنان از تجاوزات بیحد و حصر رژیم صهیونیستی جلوگیری کرده است اما متاسفانه برخی احساس میکنند که حزبالله رقیب آنهاست و از جهتی نیز درست فکر میکنند؛ با همت حزبالله لبنان بود که این سلسله تجاوزات رژیم صهیونیستی متوقف شد و فلش پیروزی به نفع کشورهای عربی و مسلمان تغییر یافت.
وی با اشاره به شکست صهیونیستها در جنگ 33 روزه از حزبالله لبنان یادآور شد: تیم صهیونیستی در این جنگ چند هدف از جمله خلع سلاح حزبالله لبنان، شهادت سیدحسن نصرالله و کشیدن دیوار حائل بین رزمندگان فلسطینی از خاک لبنان را دنبال میکرد که با مقاومت حزبالله نه تنها شکست خورد بلکه برای آتشبس التماس میکرد.
باهنر تصریح کرد: متاسفانه سرنوشت برخی کشورهای عربی امروز به دست پیرمردهای آلزایمری و جوانان بیتجربه و غُدّ افتاده است که قدرت تشخیص منافع شخصی خود را هم ندارند و احساس میکنند منافعشان با منافع صهیونیستها گره خورده که باید بدانند این خوابهای آشفته تعبیر نخواهد شد.
نایبرئیس مجلس در خصوص نتیجه انتخابات اسفند ماه و ترکیب مجلس دهم اظهار داشت: انتخابات مجلس دهم و خبرگان سال 94 ویژگیهای خاصی پیدا کرد، البته این ویژگیها خیلی درست تحلیل نمیشد اما ترکیب مجلس دهم ظرفیت خوبی برای حرکتهای اعتدالی خواهد بود و به تعبیر مقام معظم رهبری این مجلس نه دولتی و نه ضد دولتی است.
وی با تاکید براینکه مجلس باید کارآمدی، بصیرت و دردشناسی مردم را مورد توجه قرار دهد، افزود: تاکنون امکان تشخیص ترکیب نهایی 221 نفری که انتخاب شدهاند وجود ندارد اما براساس گرایشهایی که در برخی سایتها آمده بود. جمعیت اصولگرا، اصلاحطلب و مستقل به یکدیگر نزدیک است اما در مرحله دوم که 69 نماینده باید انتخاب شوند 9 نفر از آنها اصلاحطلب هستند و رقابت بر سر 10 کرسی بین اصولگرایان خواهد بود و 50 کرسی دیگر رقابت بین اصولگرایان و اصلاحطلبان و مستقلها شکل میگیرد.
باهنر تاکید کرد: ما افراد تند با مواضع رادیکالی اصلاحطلبان در مجلس آینده داریم اما تعدادشان بسیار کم خواهد بود و این مجلس میتواند مجلسی معتدل باشد که مشکلات مردم را از دولت مطالبه کند.
نایبرئیس مجلس خواسته اصلی مردم را عبور کشور از رکود و رفع بیکاری عنوان کرد و افزود: رکود در حال حاضر خود را در نرخ بالای بیکاری و قفل شدن معاملات در کشور نشان میدهد. البته وضعیت ما پس از انقلاب استثنایی نیست چراکه کالا به وفور وجود دارد اما مشتری برای آن نیست.
وی یکی از دلایل این موضوع را فشار سنگین دولت در کنترل تورم عنوان کرد و گفت: در یک تورم رکودی ، هدفگذاری تورم تکرقمی، سیاست دقیقی نیست چون باعث میشود همان رونق کم نیز از کار بیفتد. البته ما پس از برجام موقعیت ویژهای داریم و امیدواریم تحریمها برطرف و سرمایهگذاری رونق بگیرد.
دبیرکل جبهه پیروان در خصوص اظهارات رئیسجمهور و رد سخنان صالحی مبنی بر عدم تعهد طرف غربی در اجرای برجام گفت: دولت سخنگو دارد و موارد مختلف را پاسخ میدهد. اگر قرار باشد یکی از اعضای موثر برجام اظهارنظری کند که در اختیارش نیست، رئیسجمهور پاسخ دهد.
وی تاکید کرد: اجرای مسئله برجام از سوی طرف مقابل با تاخیر جدی انجام میشود البته برخی از ادعاهای رئیسجمهور مبنی بر انجام برخی کارها درست است اما 1+5 میتواند سریعتر کارها را پیش ببرد؛ ما معتقدیم که دولت باید مسئله را از سوی دستگاه دیپلماسی پیگیری و شورای عالی بر حسن اجرای برجام نظارت کند لذا اگر خدشهای جدی در اجرای برجام وجود دارد باید هدفگذاری و اقدامات لازم صورت گیرد.
باهنر با اشاره به حضور دو گزینه عارف و لاریجانی برای ریاست مجلس دهم گفت: قاعدتا آقای عارف نیز توقع دارد که مدیریت مجلس آینده را به دست بگیرد و آقای لاریجانی هم هست اما در مجموع این مسئله به نتیجه انتخابات مرحله دوم ارتباط پیدا میکند و شاید اکثریت نمایندگان ترجیح بدهند که لاریجانی رئیس مجلس باشد اما هنوز زود است و کار باید جلوتر رود.
نایبرئیس مجلس در خصوص ریاست آینده فراکسیون اصولگرایان با توجه به عدم حضور حداد عادل در مجلس گفت: این موضوع را باید خود مجلس تصمیم بگیرد که آیا در مجلس آینده دو فراکسیون فعال باشد یا سه فراکسیون اما در هر صورت اصولگرایان یک فراکسیون خواهند داشت و در مجلس هشتم ریاست با خود آقای لاریجانی بود اما اگر این گونه هم نباشد ما نیروهای زیادی داریم که میتوانند رئیس فراکسیون اصولگرایان باشند.
وی درباره احتمال کاندیداتوری خود برای ریاست جمهوری گفت: یکی از دلایلی که ما انتخابات را منطبق کردیم این بود که هر سال فضای کشور انتخاباتی نشود و بنابراین درست نیست هنوز این انتخابات تمام نشده دوباره فضای انتخابات ریاست جمهوری را مطرح کنیم.
باهنر تاکید کرد: بنده به هیچ وجه قصدی برای انتخابات ریاست جمهوری ندارم و توصیهام به بقیه دوستان هم این است که قصدی نکنند.
وی درباره علت عدم ثبتنام خود که برخی رسانهها آن را به عنوان پرونده در شورای نگهبان و مطمئن بودن از رای نیاوردن عنوان کردند، گفت: بنده در زمان ثبتنام شایعات مختلفی شنیدم از جمله مسئولیت گرفتن در دولت و انتخابات ریاست جمهوری تا بحث عدم رایآوری اما همه اینها گمانههای جهتدار رسانههاست که همه آنها را تکذیب میکنم.
باهنر با بیان اینکه شهادت بنده به برخی از اعضای شورای نگهبان کمک کرد که صلاحیت برخی را تایید کنند، یادآور شد: گاهی صلاحیت برخی از نمایندگان فعلی احراز نمیشود و کمااینکه در مجلس فعلی نیز 40 نفر احراز صلاحیت نشدند اما با پیگیری و شهادتی که ما دادیم حدود 20 نفر از آنها صلاحیتشان احراز شد.
باهنر با بیان اینکه بنده علاقمند هستم که پس از مجلس کار سیاسی کرده و تشکیلات سیاسی را پیش ببرم افزود: کشور مبتنی بر نظام مردمسالاری دینی بدون چند حزب قدرتمند یک حلقه گمشده دارد و من به اصلاحطلبان نیز توصیه میکنم که خود را در یک حزب جمع کنند لذا ما نیز تلاش داریم خود را در یک حزب جمع کنیم تا یک کشور از چند حزب جناح دار و پاسخگو برخوردار باشد و این گونه نقاط ضعف کشور از جمله کادرسازی برطرف شود.