ستاری:
توجه دولت بر پایه اقتصاد دانش بنیان بوده است
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: همه توجه دولت در دو سال گذشته بر پایه اقتصاد دانش بنیان بوده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، سورنا ستاری در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار صدا و سیما افزود: آنچه در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری هم به آن اشاره شده تقویت اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از پایه های اصلی اقتصاد مقاومتی است.
وی با بیان اینکه باید بدانیم با پول هایی که از محل نفت و گاز بدست می آوریم نمی توان نیازهای کشور را برآورده کنیم گفت: درحال حاضر 32 میلیون نفر جوان بین 20 تا 45 سال و 5 میلیون نفر دانشجو داریم که با این نیروی انسانی می توانیم یکی از قطب های اقتصاد دانش بنیان در منطقه باشیم.
معاون علمی فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه برخی از مشکلات در این مسیر به خود فرد هم بر می گردد افزود: در اقتصاد دانش بنیان این طور نیست که هر کسی هر طرحی را ارائه دهد بلافاصله آن را تجاری سازی کند.
ستاری گفت: فرزندان ما باید بیاموزند برای این قضیه هزینه بدهند تا به هدف برسند و باید در این مسیر دائم یاد بگیرند که بحث تجاری سازی بحث پیچیده ای است.
وی ادامه داد: مهمتر از همه ایجاد بستر مناسب در این مسیر است تا شرکت هایی که به این عرصه ورود پیدا می کنند شرکت های خطرپذیر باشند و بتوانند اقتصاد دانش بنیان را تقویت کنند.
تعداد پارک علم و فناوری به 38 رسیده که آن نشاندهنده فرهنگ جمعی است و باید این حوزه را توسعه دهیم
ستاری افزود: تعداد پارک علم و فناوری به 38 رسیده که آن نشاندهنده فرهنگ جمعی است و باید این حوزه را توسعه دهیم تا به عدد قابل قبول در حوزه دانش بنیان برسیم.
وی گفت: ایده 10 درصد قضیه است و صرف اینکه من یک ایده دارم نمی توان به فکر شرکت دانش بنیان بود چون ایده در ذهن همه وجود دارد، مهم فردی است که از این ایده بتواند اقتصاد ایجاد کند.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری درخصوص کاغذ بازی هایی که در مسیر جوانان برای ایجاد شرکت های دانش بنیان وجود دارد گفت: کاغذ بازی در همه سیستم ها وجود دارد ولی چنین موردی در هیچ جایی وجود ندارد که برای ایده پول داده شود ؛ ایده باید تبدیل به شرکت شود و شرکت باید بتواند حتی پس از ناکامی ها و شکست ها روی پای خود بایستد.
مهمتر از ارائه ایده، فردی است که پای ایده خود می ایستد
وی افزود: مهمتر از ارائه ایده، فردی است که پای ایده خود می ایستد و روزی 20 ساعت برای آن وقت می گذارد تا بخشی از بازار را به عهده بگیرد.
ستاری خاطرنشان کرد: ما از اردیبهشت گذشته سطحی را برای تعامل علمی با ایرانیان خارج از کشور ایجاد کرده ایم که بخشی از آن مربوط به بازگشت نخبگان به کشور است و بخشی از آن هم مربوط به ایرانیانی است که علاقه به بازگشت به کشور را دارند که این موضوع در ماه های اخیر رشد داشته است.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه بیشتر افرادی که علاقهمند هستند به کشور بازگردند، دانشجوی رشته مهندسی هستند افزود: بیشتر این افراد تمایل به تاسیس شرکت های دانش بنیان دارند و علت این موضوع هم ان است که آنها در خارج از کشور روی ایده های خود کار کرده و شکست ها و پیروزی هایش را دیده اند ولی می خواهند در شرکت های که در ایران ایجاد می کنند آن را پیاده کنند.
**************