آخوندی: مبادلات تجاری ایران و بلغارستان افزایش می یابد
وزیر راه و شهرسازی گفت: مبادلات تجاری ایران و بلغارستان 150 میلیون دلار است که باید فزایش یابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداو سیما، عباس آخوندی در هجدهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی علمی و فنی جمهوری اسلامی ایرن و جمهوری بلغارستان گفت: همکاری دو کشور از اهمیت خاصی برخوردار است و بلغارستان برای ایران دروازه ورود به اروپا است.
وی افزود: تعداد مجوزهای تردد بین ایران و بلغارستان دو هزار مورد است که تا 5 هزار مجوز افزایش می یابد.
آخوندی گفت: ایران با راهگذرهای ایران - ترکیه - بلغارستان و یونان به اروپا متصل است و به موازات ان ، کریدور دیگری از طریق ایران- ارمنستان - آذربایجان - گرجستان و بلغارستان ایجاد خواهد شد.
وی افزود: زمنیه های مناسب برای گسترش صنعت گردشگری بین دو کشور فراهم می شود.
آخوندی گفت: برای توسعه همکاری های اقتصادی لازم است که تجهیزات و امکانات زیرساختی در دریا برای دو کشور ایجاد شود.
وزیر راه و شهر سازی به میزبانی هیات بزرگ بلغارستان شامل بخش خصوصی و دولتی اشاره کرد و افزود: کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی علمی و فنی بین دو کشور پس ازیک دوره 7 ساله برگزار می شود که خود گویای ضرورت زمینه سازی گسترش روابط اقتصادی و تجاری دو کشور است.
وی همچنین به ضرورت برقراری روابط بانکی و بیمه ای برای تسهیل روابط بخش خصوصی با حمایت های دولتی اشاره کرد و گفت: باید برای برقراری پروازهای مستقیم بین دو کشور زمینه سازی کنیم.
همچنین در این نشست آقای ایوایلوموس کوفوسکی وزیر حمل و نقل و ارتباطات جمهوری بلغارستان برقراری ارتباط مجدد با ایران را زمینه ساز شکوفایی همکاری های اقتصادی دانست.
وی گفت : بلغارستان آمادگی دارد در زمینه های اقتصادی ، گردشگری و بانکی با ایران همکاری کند.
* ایران دروازه ورود بلغارستان به خلیج فارس و شبه قاره هند است
وزیر راه و شهرسازی گفت : یران دروازه ورود بلغارستان به خلیج فارس و شبه قاره هند است.
عباس آخوندی امروز دوشنبه در هجدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی دو کشور با حضور ایوالو مسکوفسکی وزیر حمل و نقل ، ارتباطات و فناوری اطلاعات بلغارستان افزود : بر اهمیت ارتباط حملونقلی بین ایران و بلغارستان تاکید کرد.
وی گفت: کریدورهای بسیار مهمی از ایران و بلغارستان میگذرد و مسیر ما را به غرب و شرق و همچنین شمال و جنوب تسهیل میکند به همین جهت توسعه روابط به ویژه در حوزه حملونقل برای ما مهم اهمیت است.
آخوندی با اشاره به از سرگیری برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بلغارستان پس از وقفهای 7 سالهبر لزوم توسعه روابط میان دو کشور در همه زمینهها به ویژه حمل و نقل، گردشگری و بانکی تأکید کرد.
وی با یادآوری اینکه این نشست هجدهمین نشست مشترک دو کشور پس از 7 سال وقفه است، افزود: امیدواریم روابط دو کشور در دوران پس از برجام تقویت شود.
وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: البته در آغاز سال 94 کمیتههای حملونقلی دو کشور با یکدیگر جلسه داشتند و آن جلسات آغازی برای فعالیتهای حملونقلی دو کشور پس از این وقفه بود.
آخوندی سخنان وزیر حمل ونقل، ارتباطات و فناوری اطلاعات بلغارستان را که ریاست کمیسیون مشترک دو کشور از طرف بلغارستان را دارد امیدوار کننده ارزیابی کرد و گفت : چند موضوع را از موضع مسئول حمل ونقل ایران و چند موضوع را به عنوان رئیس کمیسیون مشترک دو کشور مطرح میکنم.
عضو کابینه دولت یازدهم اضافه کرد: از موضع وزیر راه وشهرسازی باید بگویم که فعال شدن کریدورهای حملونقلی هم در حوزه زمینی (جاده و ریل) و هم در حوزه بنادر و هوایی برای ما اهمیت دارد.
وی یادآور شد : در حال حاضر خطوط ریلی ایران از طریق ارمنستان و گرجستان و از سوی دیگر از طریق ترکیه به بلغارستان متصل است از همین رو باید در کمیته مشترک حمل و نقل دو کشور شرایط هموار شدن حمل و نقلی بین دو کشور و در نظر گرفتن امتیازات ویژه در این کریدورها بررسی و عملیاتی شود تا شرایط رقابت در سطح بینالمللی را داشته باشد.
آخوندی با تاکید بر لزوم دستیابی به توافقهای چندجانبه در زمینه حملونقل افزود: این توافقات باید در زمینه جاده و راهآهن در زمینه زمان و قیمت در کریدورها انجام شود ، همچنین لازم است تسهیلاتی برای عبور آسان بار و مسافر در کریدورهای دو کشور در نظر گرفته شود.
رئیس کمیسیون مشترک ایران و بلغارستان اضافه کرد: در حوزه ریلی مدتی بود که به دلیل مناقشات ترکیه، حملونقل مسافر به این کشور متوقف بود که در سفر اخیر هیات ترکیهای به سرپرستی نخستوزیر این کشور به ایران تصمیمگیری شد که حمل ونقل مسافر با ترکیه از سر گرفته شود.
آخوندی با بیان اینکه این تصمیم به این معناست که ما میتوانیم از طریق راهآهن تا بلغارستان حملونقل مسافری را ادامه دهیم، اضافه کرد: این موضوع میتواند در دستور کار کمیته حملونقل دو کشور قرار گیرد تا شرایط عملیاتی آن بررسی شود.
وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: بلغارستان دروازه ورود ایران به اروپا بوده و ما برای بلغارستان نیز دروازه ورود به خلیجفارس، شبه قاره هند، چین و آسیایمیانه هستیم و امیدواریم بتوانیم به یک مدل حملونقل ترکیبی، حملونقل آسان و ارزان در حوزههای جادهای، ریلی و دریایی دست یابیم.
آخوندی از آمادگی ایران برای ارائه تسهیلات لجستیکی به شرکتهای حملونقلی بلغاری در بنادر ایران خبر داد و افزود: در مقابل انتظار داریم برای شرکتهای ایرانی در بلغارستان نیز تسهیلاتی لجستیکی دریافت کنیم و در این زمینه نیز کمیته حمل ونقل، امور کارشناسی را به عهده خواهد گرفت.
وی با اشاره به قطع روابط بانکی دو کشور اضافه کرد: انتظار داریم با برقراری خطوط بانکی میان دو کشور سیستمهای تبادل پول بین ایران وبلغارستان از سر گرفته شود.
عضو کابینه دولت یازدهم موضوع انرژی به ویژه گاز را موضوع جالبی برای سرمایهگذاری خواند و یادآور شد: این موضوع میتواند برای دو کشور منافعی به دنبال داشته باشد که بحث در این زمینه به کمیته کارشناسی خود ارجاع میشود. همچنین در زمینه خدمات فنی-مهندسی امکان همکاریهای خوبی بین دو کشور وجود دارد که امیدواریم بین شرکتهای ایرانی و بلغاری همکاریهای خوبی صورت گیرد.
آخوندی موضوع گردشگری را یکی از موضوع هایی خواند که به شدت مورد توجه دولت ایران است و گفت : در حوزه حمل ونقل این آمادگی وجود دارد که در تمام زمینهها خدمات مناسبی برای فعالسازی مسیرهای هوایی و زمینی ارائه شود. افزون بر این باید در زمینه سیاسی نیز تسهیلات مناسبی جهت صدور روادید و شکلگیری تورهای مرتب بین دو کشور برقرار شود.
وی با اشاره به کاهش روابط بین الملل ایران در چند سال اخیر ادامه داد: ما در حال حاضر با بسیاری از کشورها از جمله کشورهای جنوب شرق آسیا روابط تجاری خود را توسعه دادهایم و این آمادگی وجود دارد که با بلغارستان نیز در زمینههای مختلف اقتصادی وارد مذاکره شویم.
فرصتهای سرمایهگذاری و تجاری بسیاری در ایران وجود دارد که میتوان آنها را در این سفر یا سفرهای بعدی به شما معرفی کرد.
وزیر راه و شهرسازی در باره کمیتههای تخصصی هجدهمین کمیسیون مشترک ایران و بلغارستان گفت: کمیته تجارت-صنعت به موضوع های اقتصادی، سرمایهگذاری، بانک و بیمه در بخشهای مختلف میپردازد؛ کمیته حمل ونقل، انرژی و ارتباطات؛ کمیته اجتماعی، توریسم، بهداشتی ورزش و جوان و نیز کمیته تدوین اسناد، چهار کمیته مشترک تشکیل شده میان دو کشور هستند.