سرمایه گذاری در تولید ، فرصتی ارزشمند برای ایران و لهستان
استاندار خراسان رضوی خواستار تشکیل کمیته ی همکاری های اقتصادی دو جانبه با جمهوری لهستان شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، علی رضا رشیدیان در دومین همایش مشترک اقتصادی و تجاری خراسان رضوی – جمهوری اسلامی ایران – با جمهوری لهستان ، گفت : استان خراسان رضوی ، نخستین هیات تجاری و اقتصادی جمهوری اسلامی ایران را پس از برجام به اروپا و لهستان اعزام کرد. وی در این خصوص از مهمان نوازی و نشست های سازنده ای که برای هیات ایرانی تدارک شده بود قدردانی کرد و گفت: ایران و لهستان نمونه هایی از دو ملت مستقل و صلح جو در تاریخ جهان هستند و روابط سیاسی دو کشور همواره در راستای منافع مشترک و احترام متقابل بوده است.
استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه لهستان کشوری پیشرو در حوزه ی اقتصادی در اروپای شرقی بوده و در اتحادیه اروپا نیز نقش مهمی ایفا می کند؛ افزود: این کشور از وجوه مختلف مورد توجه دولت ، بخش خصوصی و تجار ایرانی است.
رشیدیان گفت: در ایران نیز با توجه به شرایط جدید در روابط بین المللی در دولت یازدهم، زمینه های بسیار خوبی جهت گسترش روابط تجاری با دیگر کشورهای جهان فراهم شده است .
وی ادامه داد: لغو قطعنامه ها و تحریم های اقتصادی علیه ایران می تواند فتح بابی جهت گسترش تعاملات اقتصادی با سرمایه گذاران خارجی در کشور باشد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران و حجم مبادلات تجاری بین دو کشور درسال 2014 به حدود700 میلیون دلار تاکید کرد: با توجه به تحولات جدید این رقم باید افزایش قابل توجهی یابد و حتی می تواند به مرز یک میلیارد دلار در سال برسد.
رشیدیان خاطر نشان کرد: زمینه های متعددی برای فعالیت تجار، صنعتگران و سرمایه گذاران دو کشور در حوزه های ماشین آلات صنعتی، غذایی، کشاورزی، تولید محصولات ارگانیک، معدن و محیط زیست وجود دارد که باید از این ظرفیت ها به نحو شایسته ای استفاده کرد.
وی با بیان اینکه ایران در شرایط انتخاب شرکای تجاری خود قرار دارد ، تاکید کرد : اولویت با کشورهایی است که در موقعیت های مختلف روابط خود را با جمهوری اسلامی ایران حفظ کرده اند.
استاندار خراسان رضوی از شرایط پسا تحریم بعنوان فرصتی برای ورود تکنولوژی های نوین یاد کرد و گفت: نباید بازار ایران صرفا در اختیار واردات کالاهای خارجی قرار گیرد.
رشیدیان در بخش دیگری از سخنانش به مزیت های خراسان رضوی در حوزه ی ترانزیت، گردشگری و خدمات اشاره کرد و افزود: ظرفیت های قابل توجه استان، مزیت ها و مشوق های سرمایه گذاری شرایط را برای توسعه ی همکاری اقتصادی فراهم کرده که باید از طریق کمیته ی مشترک پیگیری شود.
وی ابراز امیدواری کرد: ثروت ارزشمند اعتماد دو جانبه، سر لوحه ی مذاکرات قرار گیرد و وارث خوبی برای تداوم دوستی و الفت دو جانبه ی دو کشور باشیم .
* علی رضا رشیدیان همچنین در دیدار معاون وزیر توسعه ی جمهوری لهستان با اشاره به ظرفیت های خراسان رضوی برای توسعه همکاری ها با لهستان گفت:
سرمایه گذاری مشترک در حوزه تولید برای تامین نیاز بازارهای منطقه فرصتی ارزشمند برای تولید دو کشور و همکاری های مشترک در این حوزه می باشد.
استاندار خراسان رضوی افزود : استان خراسان رضوی نه تنها در حوزه ی تعاملات فرهنگی بلکه به لحاظ موقعیت راهبردی در منطقه و همجواری با آسیای میانه و افغانستان دارای ظرفیت های ارزشمندی است در عین آنکه لهستان هم در مرکز اروپا قرار گرفته است.
وی گفت : همکاری های اقتصادی، تجاری، کشاورزی و صنعتی دو جانبه می تواند منشا روابط مطلوب تر بین دو کشور باشد که باید از آن بهره جست.
رشیدیان ظرفیت خراسان رضوی در حوزه ی صدور خدمات فنی مهندسی را نیز با توجه به نیاز بازار اطراف (آسیای میانه و افغانستان ) قابل توجه خواند و بر همکاری مشترک در این حوزه تاکید کرد .
رشیدیان توسعه ی همکاری های فرهنگی و دانشگاهی را با توجه به وجود 320 واحد دانشگاهی و 350 هزار دانشجو در استان از دیگر قابلیت های توسعه ی همکاری های دو جانبه دانست .
استاندار خراسان رضوی با اشاره به رتبه های اول تا سوم این استان در تولید بسیاری از محصولات کشاورزی و دامی گفت: خراسان رضوی به دلیل قرار گرفتن در منطقه ی خشک نیازمند اصلاح روش های آبیاری، اصلاح الگوی کشت، برداشت و فرآوری محصولات است که خود زمینه ای برای استفاده از توانمندی ها و فناوری های لهستان است.
رشیدیان حوزه ی انرژی های پاک را با توجه به ظرفیت های خاص و بی نظیر استان در حوزه ی انرژی بادی و خورشیدی از دیگر زمینه های همکاری مشترک با لهستان دانست و افزود: این حوزه امکان خوبی برای افزایش تعاملات و تجارت فراهم می کند که در این راستا باید بخش خصوصی را برای حضوری قدرتمند تقویت کرد.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به وجود دو منطقه ویژه اقتصادی در استان شامل دوغارون در مرز افغانستان و سرخس در مرز ترکمنستان آن را فرصت خوبی برای همکاری های اقتصادی دو جانبه برای صادرات به آسیای میانه و افغانستان دانست.
رشیدیان با قدردانی از تلاش سفرای دو کشور برای برقراری تعاملات دو جانبه، ابراز امیدواری کرد: سفر این هیات زمینه همکاری ماندگار و پرسود را برای دو طرف فراهم کند.
استاندار خراسان رضوی گفت: بایدعلاوه بر رفت و آمدهای سیاسی و اقتصادی، زمینه تعاملات و ارتباط ملت ها و مردم دو کشور بیش از گذشته فراهم شود.
* شهردار مشهد هم در دیدار معاون وزیر توسعه لهستان گفت : امنیت و اقلیم؛ دو عامل اصلی در گسترش ارتباطات بین مشهد و شهرهای مهم لهستان است.
سیدصولت مرتضوی افزود : مشهد با موقعیت راهبردی که دارد ، در کشوری امن واقع شده و ایران با وجود نا امنی کشورهای اطرافش ، امنیت بینظیری دارد ، این عامل در کنار اقلیم متنوع ، میتواند بسترساز گسترش ارتباطات بین مشهد و شهرهای لهستان باشد.
وی با اشاره به اینکه آسمان ایران به عنوان کریدور مناسبی برای پروازهای خارجی مطرح است، افزود: امنیتی که در کشور ما مهیا است ، زمینه پذیرش میهمانان از کشورهای اروپایی را فراهم آورده است .
شهردار مشهد به وجود زمینه های مناسب برای تبادلات اقتصادی با کشورهای حوزه آسیای میانه اشاره کرد و گفت : پیشنهاد ایجاد خط هواپیمایی بین مشهد و لهستان به اطلاع استاندار خراسان رضوی خواهد رسید و تصمیمگیری لازم صورت میگیرد.
مرتضوی در ادامه آمادگی خود را برای انتقال تجارب شهرداری مشهد به لهستان در حوزههای مختلف شهری به ویژه حمل و نقل ریلی اعلام کرد .
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به حس نوعدوستی ملت ایران نسبت به ملتهای مظلوم سایر کشورهای جهان اشاره کرد و گفت: مردم ایران همواره با ملت لهستان و بوسنی و هرزگویین زمانی که درگیر جنگ بود ، همراه بود .
شهردار مشهد با اشاره به اینکه نوعدوستی و حس همدردی ایرانیان ریشه در اعتقادات دینی آنان دارد ، عنوان کرد: همچنین طینت پاک و خیرخواهانه ایرانیان سبب شده ظلم بر سایر ملتها را برنتابند .
مرتضوی، مشهد را دومین کلانشهر کشور و پایتخت معنوی ایران اسلامی معرفی کرد و افزود : مضجع منور امام هشتم شیعیان علی بن موسی الرضا (ع) در این شهر مذهبی واقع شده و جمع زیادی از مسلمانان و غیرمسلمانان جهان را هر ساله به سوی خود میخواند .
وی زیارت، توسل، تمسک و باور داشتن خالق هستی را ارزشهای مشترک بین تمامی ادیان الهی دانست و گفت: البته هر دین و مذهبی، این عبادت را به شیوه و طریق خاص خود انجام میدهد .