وظیفه ام بود برای جهانگیری نامه بنویسم
هاشمی گفت: باید بنا بر وظیفه ام برای معاون رئیس جمهور از شرایط ورزش نامه می نوشتم.
رئیس کمیته ملی المپیک در نشست خبری در واکنش به اظهارات یکی از مسئولان وزارت ورزش در رادیو درباره نامه اش برای موضوع تغییر اساسنامه فدراسیون های ورزشی گفت: یک دوره در سال های قبل فدراسیون های جهانی برخی فدراسیون ها بر تغییر اساسنامه فدراسیون مطبوع شان تاکید کردند.
رئیس کمیته ملی المپیک افزود : براساس نظر فدراسیون های جهانی اساسنامه جدید آن دوره فدراسیون ها باید برگرفته از اساسنامه فدراسیون جهانی با در نظر گرفتن منافع ملی و داخلی بوده و اساسا متحد الشکل و تیپ نباشد، فرصتی را برای دولت برای برکناری و اجبار به استعفا ایجاد نکند مگر اینکه استعفا به خواست رئیس و رای مجمع عمومی فدراسیون باشد و اینکه رئیس مجمع رئیس فدراسیون باشد.
هاشمی گفت :پس از این وزارت ورزش نشست هایی را برگزار کرد که از ما آقای شهنازی دبیرکل کمیته ملی المپیک حضور داشتند پس از چندی مشخص شد اساسنامه که وزارت ورزش بر آن تاکید دارد به سوی تیپ شدن برای همه فدراسیون ها پیش می رود بر این اساس 7 نامه به وزارت ورزش و جوانان نوشتیم اما بی توجهی شد.
رئیس کمیته ملی المپیک اضافه کرد: با خبر شدیم وزارت ورزش اساسنامه را بدون اطلاع ما و فدراسیون ها در حالیکه بر اساس همین اساسنامه کنونی که تاکید دارد در صورت تغییر در هر یک از بندها آن مراتب باید در مجمع به تصویب برسد به دولت فرستاد تا در کمیسیون فرهنگی بررسی شود .
هاشمی گفت : در چنین شرایط شما بگویید باید چه اتفاقی می افتاد تا مسئولان بدانند این موضوع بر خلاف اساسنامه کمیته ملی المپیک و منشور المپیک است و خطرات زیادی برای ورزش کشور در پی دارد، بنابراین براساس وظیفه ام در قبال ورزش به معاون اول رئیس جمهور نامه نوشتم.
رئیس کمیته ملی المپیک افزود : در کجای دنیا سراغ دارید که رئیس یک هیئت از فدراسیون ورزشی باید زیر نظر مدیرکل ورزش استانی فعالیت کند عواقب این موضوع در انتخابات و امور دیگر ورزش مشخص است.
هاشمی گفت : می گویند هاشمی می خواهد فدراسیون ها را جزوی از کمیته ملی المپیک کند حال اینکه تاکید می کنم فدراسیون ها باید مستقل باشند شما که در پی تغییر اساسنامه بدون توجه به فدراسیون ها هستید و آنها را نامحرم می دانید این ادعا را نکنید با تدبیر کار جمعی کنیم .
هاشمی درباره نامه رسول خادم رئیس فدراسیون کشتی به رئیس جمهوری هم گفت: نامه خادم که آبروی خود را برای کشتی گذاشته است نگاهی فراتر از وزارت ورزش بوده است، رئیس فدراسیون کشتی دغدغه های خود را بیان کرده است.
بودجه متناسب شرایط ورزش افزایش نیافته است
هاشمی گفت: برای حفظ منافع ملی از کاهش احتمالی تعداد ورزشکاران المپیکی ناشی از نرسیدن بودجه جلوگیری کنیم.
کیومرث هاشمی در نشست خبری با نگاهی اجمالی به پانزده دوره حضور ایران در رقابتهای المپیک گفت: در این پانزده دوره 60 مدال کسب شده است که 8 دوره آن مربوط به قبل از انقلاب با 31 مدال و 7 دوره به زمان پس از انقلاب با 29 مدال باز می گردد .
وی افزود :از 60 مدال کسب شده 38 مدال متعلق به کشتی است که 15مدال ان طلا بوده است که 11 مدال بعد از انقلاب کسب شده است .
رئیس کمیته ملی المپیک به المپیک ریو اشاره کرد و گفت: برای این المپیک هم برنامه ریزی شده است و این در حالی است که با محدودیت بی سابقه مالی نه تنها در ورزش بلکه همه بخش ها در کشور روبرو بودیم.
هاشمی اضافه کرد :برنامه ریزی صورت گرفته براساس کسب سهمیه، توجه به رشته های مدال آور و روند افزایش مدال آوری با کمک مرکز نظارت بر تیم های ملی بوده است .
رئیس کمیته ملی المپیک گفت :درباره کسب سهمیه المپیک هیچ نگرانی نداریم اما در بخش مدال آوری با توجه به ملاحظاتی کار بسیار سختی را پیش رو داریم .
هاشمی افزود :پنج ماه حیاتی پیش رو داریم هر عاملی که موجب اخلال در روند آماده سازی ورزشکاران و کاروان ورزشی ایران برای حضور در رقابتهای المپیک شود مسئولان باید پاسخگو باشند .
وی با بیان اینکه در این مرحله مهم باید به طور جدی از کج سلیقه ایی ها و اختلاف نظر های شخصی پرهیز کرد گفت: این در حالی است که فدراسیون های المپیکی ما در سخت ترین و مظلومانه ترین شرایط به حمایت از ورزشکاران می پردازند اگر کمک و حمایت نمی کنیم حداقل سنگ جلوی پای آنها نیاندازیم مجموع اعتبارات فدراسیون های ورزشی ما کمتر از یک فدراسیون قطر است این غیرت ایرانی است که همواره افتخار آفرین بوده است.
رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه قضاوت درباره تعداد و تنوع مدال های احتمالی در المپیک کار دشواری است افزود: امکان کسب 6 مدال طلا در المپیک هم وجود دارد اما تحقق آن مشروط است .
هاشمی گفت : به جز کشتی و وزنه برداری در بوکس ،تیراندازی و تکواندو به ویژه در بخش بانوان هم امکان کسب مدال وجود دارد باید از همه امکانات و تسهیلات استفاده کنیم چرا که اگر بی توجهی کنیم شاید شرایط المپیک پکن تکرار شود.
رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه تاکنون تنها 35 میلیارد تومان از بودجه اختصاصی فدراسیون ها و کمیته ملی پارالمپیک را پرداخت کردیم گفت : نصف بودجه درخواستی ما برای سال 94 را تصویب کردند و از محل همین بودجه هم 6 میلیارد طلب کاریم.
هاشمی اضافه کرد :برای سال المپیک هم 113 میلیارد تومان بودجه درخواست کردیم اما تنها 56 میلیارد تومان تصویب شده است که اطمینان می دهم این مسائل بر روند آماده سازی تیم ها و ورزشکاران برای المپیک مشکل ایجاد می کند.
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: با درک این مشکلات در نزدیک به دو ماه پیش در جلسه ایی در نهاد ریاست جمهوری قرار شد ما طرحی برای دریافت 20 تا 30 میلیارد تومان برای کمک به فدراسیون های المپیکی تهیه کنیم در جلسه ای با وزرای مربوطه و البته وزیر ورزش این طرح بررسی شود اما این جلسه تاکنون به دلیل تعیین وقت و موافقت وزیر ورزش و جوانان بلاتکلیف مانده است .
رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه در حمایت از فدراسیون ها و تامین منابع مالی آنها باید به فکر منافع ملی و نه منافع شخص حزبی و گروهی بود گفت: در صورت محقق نشدن منابع مالی شاید تعداد ورزشکاران اعزامی که از سد اول یعنی کسب سهمیه عبور کردند کاهش یابد.
هاشمی افزود: بودجه ما برای المپیک 2016 در مقایسه با المپیک 2012 لند تنها 5 میلیارد تومان افزایش داشته است در حالیکه هزینه ها 3 برابر شده است.
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: حمایت از فدراسیون ها و ورزشکاران بر اساس اساسنامه و منشور المپیک جزو وظایف کمیته ملی المپیک است چرا که اگر فدراسیون و ورزشکاری وجود نداشته باشد ما هم نیستیم.